Nova vest
Olimpizam

Subota, 24.07.2021.

18:15

Novak: Čudno je bez Rodžera i Rafe

Novak Đoković je uspešno započeo takmičenje na olimpijskom turniru.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Čudno je bez Rodžera i Rafe
Foto: Profimedia

Svetski broj jedan se bez većih problema plasirao u drugo kolo pobedom nad Ugom Delijenom iz Bolivije, 6:2, 6:2.

Sada ga očekuje duel sa Nemcem Janom-Lenardom Štrufom od koga nikada nije izgubio.

Novak je na španskom odgovarao na pitanja novinara Eurosporta o takmičenju u Tokiju i priznao je da je na turniru sve drugačije bez njegovih velikih rivala, Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

"Definitivno je drugačije bez Rafe i Rodžera. U prošlosti nije bilo mnogo turnira na kojima nisu igrali, ali dolazi mlada generacija u kojoj ima mnogo dobrih igrača, koji imaju veliki kvalitet. Poput Cicipasa, Medvedeva i drugih, a za mene je veoma važno da budem koncentrisan i da svakog dana dajem svoj maksimum", poručio je Đoković.

Šampion Vimbldona je još jednom podvukao da je olimpijsko iskustvo nešto posebno.

"Nema publike, što nije idealno, ali šta da se radi. Osećam se dobro i vrlo motivisano i nadahnuto što sam ovde u Tokiju. Činjenica da nema velike gužve nije idealna, ali ima puno pozitivnih stvari poput boravka u olimpijskom selu i gledanja kako drugi sportisti vežbaju, kako se oporavljaju, razgovaraju i razmenjuju iskustva", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve