Datunašvili u opuštenom izdanju: Srbija je srećna, to je najbolje

Zurabi Datunašvili još jednom je sumirao utiske posle bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju.

MSIzvor: B92
Podeli
B92.net/MT
B92.net/MT

*Datunašvili: Srećan sam, Srbija je moja kuća – idemo po zlato u Parizu

*Datunašvili stigao u Srbiju ogrnut trobojkom FOTO/VIDEO

Gostujući na RTS u emisiji "Olimpijsko popodne", u opuštenom tonu, rođeni Gruzin se zahvalio Srbiji rečima "da nije bilo nje sada ne bi imao olimpijsku medalju".

Oduševio ga je i doček na aerodromu Nikola Tesla.

"Bilo je fantastično, mnogo ljudi me je dočekalo. Svi su bili srećni, to je nešto najbolje. Želeo sam zlato, ali sam došao do bronze i to je dobro. Sigurno bih bio srećniji da sam završio kao prvi", rekao je Datunašvili.

On je preko repesaža išao do bronze u kategoriji do 87 kilograma.

"Teško je kada želite zlato, a izgubite prvu borbu. Mentalitet vam padne, morate da se spremite za povratak, ali već imam iskustva u rvanju i za mene je čak i poraz normalna stvar. Pripremili smo se najbolje".

Harizmatični borac otkrio je da je naučio nekoliko reči na srpskom jeziku, a da mu je prva "je*ote".

"U Parizu ćemo imati odličan tim. Osvojićemo mnogo medalja", optimista je Datunašvili.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković podsetio je da rvači godinama pravi odlične rezultate, kao i kako je Datunašvili došao u Srbiju.

"Nemeš je bio prvak sveta, potom i treći, ali smo uočili da ima određene probleme u parteru. Uočili smo to, tražili mu sparing partnera da bismo ga popravili, Zurabi bi bio najbolji da odgovori tom zadatku. Bio je na kraju sportske karijere zbog problema u zemlji, vrlo rado je prihvatio da bude sparing partner, radio je čitavu godinu i kada smo videli da ima veliku želju da nastupa, stupili smo sa Gruzujskom federacijom i uskladili odnos. Evropski šampion, bronza na OI, pred njim je još uspeha".

Vojislav Trajković, trener reprezentacije, uveren je da od rvača tek mogu da se očekuju uspesi.

"Zura je došao kao favorit broj jedan, pobedio je sve najkvalitetnije borce i očekivao je zlato. Posle poraza je klonuo duhom, ali se vratio i došao do bronze. Zadatak i cilj naredn su četiri medalje rvača u Parizu. Verujem da možemo", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.