Barna završava karijeru?

Srpski plivač Andrej Barna izjavio je da još uvek ne zna da li će moći da nastavi karijeru.

Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pročitajte još:

Barna oborio Čavićev rekord – bez finala za 13 stotinki

Kako kaže, u svakom slučaju njegovi planovi su u vezi sa ostankom u SAD.

"Iskreno ja još ne znam da li ću i dalje da plivam. Živim u Americi, na Univerzitetu Lujvil u Kentakiju sam na postdiplomiskim studijama. Tamo mi je i trener Kris Lindauer, koji ima ogromne zasluge za ovaj rezultat. Moji planovi su vezani za ostanak u Americi, troškovi su ogromni i planiram da se zaposlim. Iz Srbije nemam finansijsku podršku, jer nisam u sistemu finansiranja. Videćemo još kako će stvari odvijati. Znam da mogu još mnogo da pružim, ali trenutno je apsolutno sve neizvesno što se tiče nastavka karijere“, jasan je Barna.

Barna je bio četvrti u svojoj polufinalnoj grupi sa vremenom 47,94 sekundi. To je bilo dovoljno za obaranje nacionalnog rekorda, ali ne i za finale.

"I zadovoljan sam i nisam. Vremenom sigurno jesam i iskreno sam se nadao da će vreme ispod 48 biti dovoljno za finale. Sa druge strane nisam očekivao da će ostali tako dobro plivati posle jučerašnjih kvalifikacija", izjavio je Barna, a prenosi Sporklub.

Ne smatra da bi radikalno mogao da poboljša rekord da je prošao u finale.

"Iskreno možda još jednu desetinku, teško nešto više od toga. Žao mi je što nisam dobio tu šansu, jer je u finalu sve moguće. Tu je trka i često se dešava da svi zbog pritiska malo podbace“, zaklučuje Barna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.