Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 29.07.2021.

08:30

Stigle medalje – Milica se rasplakala, Mikec je nije ubedio za Pariz VIDEO

U Beograd su se vratili naši prvi olimpijci iz Tokija, među njima šampionka MIlica Mandić, te srebrni Damir Mikec i bronzana Tijana Bogdanović.

Izvor: B92

Autor:B92

Stigle medalje – Milica se rasplakala, Mikec je nije ubedio za Pariz VIDEO
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Oni su izneli svoje prve utiske o Tokiju, uz dosta emocija zbog medalja.

Posebno je emotivna bila Mandićeva, koja se na ovim Igrama oprostila od takmičenja u tekvondou, uprkos pokušajima Mikeca da je ubedi da se kvalifikuje i za Pariz 2024.

Milica Mandić

"Meni je sve toliko poznato i toliko strano. Tako sam se i osećala na OI. Znali smo koliko smo spremni. Pritisak je uvek bio tu, ali smi naučili da se nosimo sa njim. Nerealno mi je kada izgovorim da sam dvostruki osvajač zlata".

"Sada se osećam na vrhuncu karijere. Mislila sam da neću moći više puta da ponovim ovaj uspeh. Vreme je fa predahnem. Nisam spremna za novi olimpijski ciklus. Tada ću imati oko 34 godine. Vreme je za pauzu. Trenutno ne bih mnogo razmišljala o budućnosti. Volela bih da uživam u ovom momentu do kraja",
rekla je Mandićeva dok je suzdržavala suze.

"Za nas nema veće časti od predstavljanja Srbije na bilo kom takmičenju, ali Olimpijske igre su nešto posebno. Da li je to taj olimpijski duh. Rekla sam Damiru koliko mi je krivo što ne mogu da budem na više od dva mesta da osetim taj drugi deo atmosfere. Krimo mi je što nismo mogli više da pratimo jedni druge. Ali ceo osećaj u selu je bio izvanredan. Saznanje da je Damir osvojio medalju, nakon toga se Tića borila za bronzu, tako je sve lepo krenuli i svima im želim da tako nastave. Čestitam i basketašima na bronzanoj medalji".

Tijana Bogdanović

"Svesna sam rezultata koji smi napravili. Kada smo kretali znali smo veličinu ovog turnira. Zadovoljna sam bronzom. Nema razloga da budemo tužni. Kada sam izgubila prvu borbu ceo svet mi se srušio, ali imala sam vremena da se isplačem. Imam dve medalje na Igrama i time sam zadovoljna".

Trener, Dragan Jović Gale

"Za nas je izuzetno da nas ovako pratite, ali to je samo kada su OI. Četiri medalje u tri olimpijska ciklusa je veliki uspeh za bilo koga. Nikada ne možete da znate da li ćete osvojiti medalju. Ako imate dobar tim, Savez i nekoliko zaluđenika to je ostvarljivo. Očekujem da će neko posle nas taj niz nastaviti".

Damir Mikec

"Neizmerno sam srećan, ali i dalje nisam svestan da je medalja oko mog vrata. Mojim koleginicama je taj osećaj poznat, ja sam se prvi put oprobao. Počastvovan sam što sam u svom sportu uspeo da stignem do medalja na svim frontovima. Sada smo na četiri medalje, mi odavde sada navijamo za njih. Bili smo blizu još jedne u miksu sa Zoranom (Arunović), to ostavlja gorak ukus. Nadam se da će me u narednim danima "puknuti u glavu" koliko je ovo veliki uspeh. Daću sve od sebe da se kvalifikujem za Pariz. Pozivam Milicu da to isto učini".

"Krenu mi suze, pa stanu. Kada su me kolege sačekale, tad sam se raspadao. Kada ti oni čestitaju to je ono što vredi. To je prava sportska porodica, oni su bili srećni kao da su oni osvojili medalju"
.

Trener, Goran Mikec

"Prvenstveno smo braća, pa sve ostalo. Kada se postave granice, sve je moguće. Videćemo da analiziramo situaciju i da se pripremamo za novi olimpijski ciklus", rekao je Damirov brat Goran o tome kako uspeva da izvuče najviše iz njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve