Reprezentativci u atletici i kajaku otputovali u Tokio FOTO

Reprezentativci Srbije u atletici i kajaku večeras su letom preko Istanbula otputovali u Tokio na Olimpijske igre.

Izvor: B92
Podeli
Foto: OKS
Foto: OKS

Svi sportisti će se po dolasku u glavni grad Japana smestiti u Olimpijsko selo.

Reprezentacivci Srbije u atletici za Olimpijske igre u Tokiju su: Ivana Španović, Marija Vučenović, Dragana Tomaševič, Asmir Kolašinac i Armin Sinanćević.

Dragana Tomašević je juče doputovala u Tokio, a uskoro će joj se pridružiti i kolege iz tima.

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred poletanje Goran Obradović, istakao je da očekuje da se naši atletičari dostojno reprezentuju, i ako je moguće da postave svoj novi lični rekord.

"Plasman ne zavisi samo od njih, već i od konkurencije, ali se nadamo bar jednoj medalji", istakao je Obradović pred poletanje.

Foto: OKS
Foto: OKS

Nakon Pekinga, Londona i Rija, Ivana Španović putuje i na Igre u Tokiju. Najveći uspeh je ostvarila u Riju 2016. godine, kada je osvojila bronzanu medalju.

"Bila bih neskromna, kada bih rekla da nemam velike ambicije posle medalje u Riju. Moj tim i ja znamo za šta sam spremna, i koliko sam spremna. Izuzetno se radujem i jedva čekam da počnu Igre", rekla je Španovićeva.

Marija Vučenović predstavljaće Srbiju na Igrama u Tokiju, u disciplini bacanje koplja i ne krije uzbuđenje što će po prvi put nastupiti na najvećoj sportskoj smotri.

"Srećna sam što sam deo Olimpijskog tima Srbije. Cilj mi je da uđem u finale, a u finalu je sve moguće. Daću sve od sebe", rekla je Marija.

Foto: OKS
Foto: OKS

Prvi put na Olimpijske igre putuje i Armin Sinančević koji ističe da se dobro spremao za svoje takmičenje.

"Idem spreman na Igre. Daću sve od sebe da svoju zemlju predstavim u što boljem svetlu. Boriću se za finale, a tamo je upravo sve moguće", rekao je Armin.

Bogato Olimpijsko iskustvo poseduje Asmir Kolašinac, koji ističe da će na Igrama u Tokiju dati sve od sebe i da bi bio istorijski uspeh da imamo dva bacača kugle u finalu.

"Na Igrama u Tokiju biće jaka konkurencija, čak 52 takmičara ima rezltate preko 21,10 metara. Biće teško u toj konkurenciji biti u finalu, ali ja sam se dobro spremio", istakao je Asmir.

Od naših atletičara prva će na Igrama nastupiti Dragana Tomašević, 31. jula. Ivana Španović nastup na Igrama počinje 1. avgusta, dok Marija Vučenović, Asmir Kolašinac i Armin Sinančević nastupaju u Tokiju 3. avgusta.

Foto: OKS
Foto: OKS

Srbiju će u Tokiju predstavljati troje kajakaša: Milica Starović, Strahinja Stefanović i Bojan Zdelar.

Milica Starović će po drugi put učestvovati na Olimpijskim igrama.

"Presrećna što konačno krećemo na Olimpijske igre. Imali smo godinu dana više da se usavršimo. Bitno je da tamo idemo mirne glave i da ćemo dati sve od sebe", rekla je Milica.

Milica se osvrnula i na rezultate svojih kolega u Olimpijskom timu Srbije, Damira Mikeca i Tijane Bogdanović.

"Od srca im čestitamo. Divno je bilo početi Olimpijske igre sa dve medalje. Svima nam je to podstrek i vetar u leđa", istakla je Milica.

Foto: OKS
Foto: OKS

Strahinja Stefanović ne krije da očekuje najviše na svojim prvim Igrama.

"Uzbuđen sam jer je napokon došao trenutak da putujem na svoje prve Igre. Nadam se da vas nećemo razočarati", ističe Strahinja.

Svoj debi na Olimpijskom sceni imaće i Bojan Zdelar. On će učestvovati u disciplinama K1 – 200m i K1 – 1000m.

"Čast mi je što sam deo Olimpijskog tima Srbije sa samo 21 godinom. Naporno smo se pripremali i svi smo izuzetno dobro pripremljeni i idemo tamo da se borimo za što bolji plasman", rekao je Bojan.

U disciplini K1 – 200m, Milica Novaković će nastupiti 2. avgusta, dok će takmičenje u K1 – 500m, započeti 4. avgusta.

Bojan Zdelar će na Igrama u Tokiju nastupati u dve discipline K1 – 200m i K1 – 1000m. U disciplini K1 – 200m, nastupa 4. avgusta, dok u K1 – 1000m, nastupa 2. avgusta.

Strahinja Stefanović će na svom debiju na Olimpijskim igrama nastupati 4. avgusta u disciplini K1 – 200m.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.