Nova vest
Olimpizam

Petak, 23.07.2021.

20:27

Olimpijske igre u novoj dimenziji na TV Prva VIDEO

Olimpijski plamen upalila je japanska teniserka Naomi Osaka, a naša Nina Kolundžija analizirala je sve zanimljivosti u vezi sa upravo otvorenim Igrama u Tokiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Olimpijske igre u novoj dimenziji na TV Prva VIDEO
Screenshot/Prva TV

U tome će joj pomoći multimedijalni studio koji je opremljen najsavremenijom tehnologijom i dizajniran tako da odgovori svim zahtevima modernog programa.

Ovakva animacija se vrši kroz takozvanu AG platformu (engleski Augmented reality) to jest "proširenu stvarnost", koja predstavlja spoj stvarnog i digitalnog sveta u kojem digitalni elementi (slika, zvuk, animacija ili tekst) dopunjavaju fizički svet.

AG sistem omogućava tako jedinstveno iskustvo u praćenju vesti, gde su objekti koji se nalaze u stvarnom svetu prošireni kompjuteskim informacijama.programa.

Što se tiče samih Igara, one će biti drugačije od svih dosadašnjih. Za početak, to što neće biti publike, čak ni domaće, je zaista jedinistven slučaj.)) Krenimo redom. 11.500 sportista iz više od 200 zemalja učestvovaće na najvećem sportskom takmičenju na svetu i to na 339 događaja. Više od 5.000 medalja biće podeljeno na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.

Organizatori su se pobrinuli da ovo budu najzelenije Igre do sada pa je skoro 80.000 tona elektronskih uređaja (kamera, fotoaparata, laptopova, mobilnih telefona) reciklirano kako bi se napravila odličja. A medalje će sportisti sami sebi stavljati oko vrata, da bi se fizički kontakt među učesnicima sveo na minimum.

Šest novih sportova uvršteno je u program Olimpijskih igara u Tokiju - karate u kojem je naša uzdanica svetska i evropska šampionka Jovana Preković, surfovanje, skejtbording, sportsko penjanje, bejzbol, softbol. Nova disciplina u okviru košarke je basket 3 na 3 u kojem je selekcija Srbije jedan od glavnih favorita za zlatnu medalju. Olimpijada se završava. Danas počinju Olimpijske igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve