Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 19.07.2021.

11:30

Olimpijce dočekali kartonski kreveti; MOK: Nisu anti-seks

Olimpijci nisu oduševljeni uslovima koji su ih dočekali u Olimpijskom selu u Tokiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Olimpijce dočekali kartonski kreveti; MOK: Nisu anti-seks
©Tokyo 2020

Prvi utisak je da su vrlo male sobe, svega devet kvadrata, dok su one sa dva kreveta duplo veće.

Mnogi su kritikovali Japance zbog soba koje će deliti sportisti jer povećavaju šansu za širenje zaraze koronavirusom.

Međutim, mnogo veći problem za sportiste su kreveti od reciklabilnog materijala, tačnije od – kartona.

Zbog toga što su napravljeni od mekane sirovine odmah su i nazvali "anti-seks" krevetima jer sumnjaju da mogu da izdrže teživu veću od jedne osobe i oštrije pokrete.

Međutim, iz Međunarodnog olimpijskog komiteta tvrde da su kartonski kreveti dovoljno "čvrsti" i odbacuju navode da su svesno napravljeni da bi se umanji seksualni kontakt tokom Igara kako bi se umanjile šanse za širenjem virusa.

U njihov prilog pojavio se snimak irskog gimnastičara Risa Meklenana koji je skakao po krevetu kako bi dokazao da je vest od "anti-seks" krevetima lažna.

Proizvođač kreveta je još u januaru saopštio da oni mogu da izdrže težinu od 200 kilograma i da su prošli stroge testove izdržljivosti, nakon što je australijski košarkaš Endru Bogut doveo u pitanje njihovu izdržljivost.

"Sproveli smo eksprimente, poput bacanja tegova na krevete. Sve dok su na krevet najviše dve osobe, biće dovoljno snažni da izdrže oterećenje", saopšteno je.

Za Olimpijsko selo je namenjeno 18.000 kreveta, a organizatori su spremili i 160.000 kondoma, iako ističu da nisu namenjeni za upotrebu u selu.

"Trebalo bi da ih vrate u svoje zemlje i pomognu kampanju podizanja svesti od polnih bolesti poput HIV/AIDS
", navodi se.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve