Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 26.07.2021.

15:00

Maljković: 28 izgubljenih lopti je previše

Selektorka Marina Maljković izjavila je da zna da su utakmice teške, ali da je 28 izgubljenih lopti u današnjoj pobedi protiv reprezentacije Kanade "previše".

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Maljković: 28 izgubljenih lopti je previše
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Kanada je veoma jak tim, morali smo da se borimo svih 40 minuta, da bismo ih pobedili. Na kraju smo uspeli u tome, ali sada ne mogu da pričam ni o čemu drugom osim o ovim izgubljenim loptama. Poludim kad pogledam ovu statistiku", rekla je Maljković, prenosi Košarkaški savez Srbije.

"Moramo da analiziramo stvari i da budemo odgovorni, da kada kažemo da nećemo gubiti lopte, to može da se desi deset ili maksimalno 15 puta, ali 28 je previše. To ozbiljni timovi ne rade. Moramo da pokažemo da smo ozbiljan tim, mi smo evropski prvaci i moramo da pokušamo da se ne zaustavimo tu, ali ovo je nešto neprihvatljivo", dodala je ona.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je počela takmičenje na Olimpijskim igrama u Tokiju, pošto je danas slavila protiv selekcije Kanade sa 72:68, a selektorka je ocenila da je ta pobeda važna, jer je "uvek teško igrati prve utakmice na svakom takmičenju".

"Utakmice su teške, ali ovo su Olimpijske igre i ovde svaki deo igre mora da se igra jako. Olimpijske igre su savršeno mesto da prevazidješ sebe na svaki mogući način, pa i mentalno. Tu si, medju najboljim sportistima i sportistkinjama koje tvoja zemlja ima. Ako želiš da praviš senzacije, ovo je mesto gde to radiš", izjavila je Maljković. Košarkašice Srbije će u drugom kolu olimpijskog turnira igrati protiv Španije. Taj meč je na programu u četvrtak od 10.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve