Nedelja, 01.08.2021.

09:50

"Đoković je zbog OI sebi ugrozio učešće na US Openu – biće strašno teško"

Goran Bubanj, teniski stručnjak i nekadašnji predsednik Teniskog saveza Beograda, rekao je da je Novak Đoković ugrozio sebi učešće na US Openu.

Izvor: B92

"Ðokoviæ je zbog OI sebi ugrozio uèešæe na US Openu – biæe strašno teško" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

258 Komentari

Sortiraj po:

Milos Nesic

pre 2 godine

Pljuvači hvala vam, činite ga samo jačim. Ovi domaći to je najgori šjam koji jedva čeka da neko od najboljih poklekne da bi mogli svoje frustracije životom da leče na njemu, pritom Srbi niste sigurni, teče vam turska krv u žilama, ona janičarska. Za komšije okolo koje likuju je dodaju so na ranu me baš briga, ni ne očekujem bolje od većine. Svaka čast onima koji to ne rade ali navijaju za svoje igrače. Ovi što žive u Srbiji a pričaju najgore bljuvotine naslađujući se, pa mnogo ste nesrećni kad rastete i uživate onfžda kada cela Srbija tuguje. Prodane duše

Igor

pre 2 godine

Novaka su ponele emocije i patriotizam, bez preko potrebne racionalnosti. Svi mi gresimo, svakoga ponese nekada neko osecanje neka zelja. Najvaznije je da se mentalno oporavi, da krene napred bez pardona... Idemo

Mudri Miloje

pre 2 godine

Folirant najveći koga je ikada tenis imao. Kada pobedjuje,najbolja igra,čim gubi,povreda. Hajde čoveče ne blamiraj se više. Razbijaš reket o Olimpijski znak,ti uzor deci?!
Ti si bruka i sramota Srbije i GOAT Blamiranja,to si ti Novače nulo nijedna.

Ljubica

pre 2 godine

@ Muamer

Mislila sam i ja da ste zanrmeli posle Pariza, jer tako je delovalo, posle Nadalovog poraza. Zloba je vrlo loša strana karaktera, kad ga već pominjete, a toga kod vas ima u izobilju.

Gružanin

pre 2 godine

Dakle Novak Đoković umesto da se odmara posle fantastičnog trijumfa u Londonu, odlazi u Tokijo i svojom učešćem u singlu i mešovitom dublu dovodi Srbiju do polufinala i to uprkos strahovito teškim uslovima za igru. I onda umesto ponosa i podrške za takav nadčovečanski napor posle poraza od Zvereva kreće najodvratnija pljuvačina u kojoj združenim snagama učestvuje srpski mediji uključujući i ovaj, domaći mrzoci svega srpskog i njihivi zlobni prijatelji iz okoline, a boga mi i oni Srbi koji bi najradije da drugi ginu za njih dok oni prosipaju svoju "mudrost" po internetu pokušavajući da skrenu pažnju na svoju beskorisnost. Verujem da Novak samo zbog nas koji znamo da cenimo ne samo nečije rezultate veći trud i zalaganje još uvek želi da se ponovo pojavi na olimpijskim igrama i bori za Srbiju. Ako je Srbija ono što čitam u komentarima na B92 Novaku je zaista bilo bolje da je uzeo Britansko, Hravtsko ili bilo koje drugo državljanstvo. Na njihovu žalost nije.

stranger

pre 2 godine

@ Anica, iz tvoje perspektive to ne znaci nista ali on vise vremena provodi na Zapadu nego u Srbiji. Videcemo kako ce se nositi sa pritiskom a sada ce ga posebno uzeti na zub, cak su se i feministkinje ukljucile u sveopstu osudu. A feminizam je vodeca ideologija Zapada danas.

malina

pre 2 godine

@Stefan- ja se slažem o Novaku ali ako stvarno misliš da je zapad “civilizovani krug” onda sk rasista i takođe ne pripadas civilizovanom društvu.

Jason Tatum

pre 2 godine

@apropo tvog mišljenja

Nemoj mnogo da se nerviraš burazeru, vidim da te je mnogo uzrujao moj komentar pa si već krenuo sa visine da objašnjavaš i deliš lekcije kako nekima nešto nije jasno, samo tebi jeste.

Upravo branim Ninu, ali na realnim osnovama. Ne pokazujem lažnu brigu samo zato jedva čekam da iskritikujem Đokovića kao ti verovatno.

U eri društvenih mreža i digitalizacije će se čuti sigurno da li je to njoj lično bezveze potez ili nije i šta se tu dešavalo generalno, nemoj ti mnogo da brineš. Nije je sigurno oladio SMS-om 5 minuta pre meča, nego su razgovarali na normalan način.

Caca

pre 2 godine

Javili se pljuvaci,ziv covek uvek gresi,pa moze i Novak da pogresi.
Hteo je zlato,osecao se da moze ali,je mislim da je previse umoran bio i da uslovi za igru nisu bili dobri.
A postoji i i sumnjam u kladionice.
Novak protiv Zvereva odigra orvi set,oduvao i i pocetaj drugog pocne i na kraju izgubi,nisu cista posla.
No Novace ti su nase ZLATO i mi ze volimo.Dace Bog sa sve to ispravis jer verujem u tebe.

mikin

pre 2 godine

"Goran Bubanj, teniski stručnjak i nekadašnji predsednik Teniskog saveza Beograda, rekao je da je Novak Đoković ugrozio sebi učešće na US Openu."

Ugrozio ga je onog momenta kada je odlucio otici u Tokio. Cak se usudjujem reci, odrekao ga se. Gde su sada oni nacionalni lozaci kojima je Srbija "iznad svega" i koji su zrtvovali Djokovica radi nacionalnog. Ovakav Djokovic nikom nije od koristi, ponajmanje samom sebi. On je vec toliko ucinio za Srbiju da mu jedno odustajanje od nacionalnog ne bi ni malo skodilo. Rizik ogroman a dobitak nikakav. Ovo ce biti njegova najveca profesionalna greska ako izgubi USO. Prosto je neverovatno kako jedan profesionalac poput Djokovica, koji je okruzen timom koji planira sve do najsitnijeg detalja moze sebi da dozvoli ovakvu diletantsku odluku. Ovoliko neodgovornosti ne bi ocekivao ni od 300.-tog igraca na turu.

BB

pre 2 godine

Iskreno rečeno iako je naš meni je drago da nije uzeo nijednu medalju. Novak je mnogo uobrazio da je neki filozof. Ej sa osnovnom školom on umislio da je mudrac. Rafa i Roger su za mene mnogo skromniji. A o Novakovim fanovima da i ne govorimo. Ne želim mu nikakvo zlo al da navijam za njega NE.

Иван Грозни

pre 2 godine

Надајмо се да Новак није направио можда и највећу грешку у каријери која га може скупо коштати. Изложио се страшним напорима. За то време, неки од највећих конкурената су се одмарали и спремали за Њујорк.

Mića

pre 2 godine

Trebao biti vekiki i u porazu i onoj devojčici pomoći da osvoji medalju i ostvari san....Ovako mislio je samo na sebe. Da je prošao u finale sigurno ne bi odustao....

anica velickovic

pre 2 godine

Wow traje hajka na drustvenim mrezama i jadan on u Njujorku hahahah...boli ga patka...evo sve ce da se sekira da l mu mere bacene rekete u publiku ili slemove on prvenstveno igra za sebe i tenisku statistiku da bude najbolji svih vremena pa tek onda za navijace...kad je mogao one dve babe sa prsticem da ucutka i onu rulju na US openu sta moze da ga iznervira jos...Nole Lave ti si jaci od svega...idemo dalje.

Jason Tatum

pre 2 godine

Voleo bih da moderatori odobre komentar jer nikoga ne vređa, a ne znam zašto više puta nije objavljen:

Apropo Novakovog odustajanja iz mix dubla, mišljenja sam da ako Nina Stojanović lično misli da je Novakovo odustajanje nefer i nekorektan potez prema njoj, onda je taj potez definitivno i takav.

Sve ostalo je lažni puritanizam, lažni moral i lažna briga prema Nini od strane onih kojima je motiv da ionako svakodnevno nalaze Noletu sve i svašta, a za ovu divnu devojku verujem da nisu ni čuli pre OI.

Brada Krada

pre 2 godine

Djokovic nije imao period za adaptaciju na visoku temperaturu u kombinaciji sa jako visokom vlagom +80%,to razara organizam, ko je boravio u japanu zna o cemu pricam
(kurtone, 01. avgust 2021 11:03)
Baš bezveze da i priroda ima zaveru protiv Srba. Skroz nije fer da protivnik ne mora kroz istu vlagu i toplotu.

Aaa

pre 2 godine

Imam utisak da retko koji sportista, što ovi individualci što ovi u ekipnim sportovima, tempira formu za OL. Đokoviću su očigledno važniji slemovi, o košarkašima, Jokiću i ekipi, da i ne govorimo.

Katarina

pre 2 godine

Na Olimpijskim igrama i bronzana medalja je trofej, a on je Nini Stojanović a i našoj državi, oduzeo mogućnost da se bori za medalju.

Kakav je to postupak već je rečeno, da ne ponavljamo jer onda može zvučati kao vređanje i hejt.

Navijači ga samo mole da im dalje ne vređa inteligenciju nekakvim izgovorima o povredi.

Trebalo je pre Olimpijade da kaže da fizički nije dovoljno spreman i da je umoran od RG i Vimbldona i nije trebalo ni da ide. Ako je morao da ode, trebalo je sve to javno da kaže, tj. da kaže pokušaću pa šta bude ali nemojte biti razočarani ako ne uspem.

Ovako su svi razočarani ne samo njegovim neuspehom nego i ponašanjem.

vlade

pre 2 godine

čovek je rekao sve ono što sam posle poraza u 1/2 finalu slično i napisao, a dodao sam odmah, da nema ništa ni od bronze..
svaka čast Đokoviću, na dolasku u Tokijo, trudu i žrtvi koju je poneo za Srbiju, ali jednostavno, čak i kada je kvalitet turnira u rangu serije 500, Olimpijske igre moraju se shvatiti ozbiljno, bez obzira na sve, a uzimajući u obzir i poznate činjenice..
znao je da mu uslovi ne prijaju, znao je da do zlata sigurno mora doći preko protivnika koji je silno motivisan da mu skine skalp.. trebao je da povede ceo svoj tim sa sobom i da ostane vam sela.. lično, da li će se zbog toga, neki gađač glinenih golubova naljutiti ili ne, mislim da sve u Srbiji baš briga.. uostalom, ako može dream tim da ne boravi u selu, što ne bi mogao i najbolji teniser u istoriji.. dalje, dubl mu nije trebao, to ga je koštalo poraza, to je evidentno.. imao je iskustva sa predhodne dve olimpijade kako je prolazio, bez fokusa i sa uslovima koji mu nisu odgovorali, ali dovoljno je veliko ime, goat, dovoljno iskusan, da je sve ovo mogao da predupredi, i da se okiti zlatom.. pamet u glavu, pa u Parizu lovorov venac je njegov!

apropo tvog mišljenja

pre 2 godine

"Apropo Novakovog odustajanja iz mix dubla, mišljenja sam da ako Nina Stojanović lično misli da je Novakovo odustajanje nefer i nekorektan potez prema njoj, onda je taj potez definitivno i takav."



Dečko, svaki normalan čovek to misli, pa i Nina Stojanović. A da li će Nina javno da kaže ono što misli ? Pa, neće. I to iz mnogo razloga. To je svima jasno ali očigledno ne i tebi. Tako da nemoj da glumiš savest čovečanstva.

Djoda

pre 2 godine

(Djoda, 01. avgust 2021 10:14)

Ako tebi znace OI vise, evo do Pariza imas 3 godine, ili za 7 Los Angeles, ili 11 Brizbejn, uzmi spremi se i osvoji neku medalju ne moras u tenisu izaberi sport koji ti najvise odgovara…
(Aleksandar I, 1. avgust 2021 12:59)

Ja nisam vrhunski sportista, pa to ne mogu uraditi. A da Vi sledeci put kad Vas zaboli zub zavrsite stomatologiju, pa da ga sami popravite? Ne morate stomatologiju, izaberite sta Vam najvise odgovara...

Stefan

pre 2 godine

Ovaj "Starina Novak" je tipičan primer balkanskog retarda. Amerikanci imaju pravo, Djokovic je jedna nezrela budaletina, koja se slika po olimpijskom selu, glupira, igra i single i double misleći da je toliko superioran u odnosu na druge..Ono kukavicko lomljenje reketa i bacanje na tribine, tipično za njega, kad gubi...Da li ste to ikada vidjeli kod Federera ili Nadala? Naravno, ne. To jos radi ona budaletina i divljak, Kirijos..Ono sto je najveći problem, je to sto Novak ne moze da promijeni svoju narav, koliko god uzimao razne gurue, meditirao, upraznjavao jogu, slao sve one besmislene poljupce i poruke ljubavi..Svi su odavno shvatili koliko je primitivan, iskompleksiran, i koliko ne pripada tom zapadnom civilizacijskom krugu! Pa, da nije toliki divljak, sjetio bi se i patrijarha Pavla, i mudrih poslovica, da i u pobjedi i u porazu treba ostati skroman i dostojanstven. Englezi imaju jednu poslovicu:"Twice the pride, double the fall"! U slobodnom prevodu, sto veci ponos i busanje, to dublji pad! Bilo bi dobro ako bi ga ovaj pad barem nečemu naučio u životu, mada sumnjam...

Simp - pita sa 7 kora

pre 2 godine

A jel nisu upravu?.Isao po olimpijskom selu i pricao o pritisku a kao malo dete protiv 500-tog igraca na svetu krsi rekete.Jel to najveci svih vremena.Jeste svi mrse rekete ali ima granice.Eej covek 35 godina ima a ponasa se kao malo dete.Dabogda ga nervirali kao nikad pre na US openu.Karma zbog Nine ce ga tek sustici.
(Kaiser Roger, 01. avgust 2021 13:37)

Dabogda ti svako jutro imao proliv cim pomislis na Djokovica, optereceni degeneriku.

BB

pre 2 godine

Iskreno rečeno iako je naš meni je drago da nije uzeo nijednu medalju. Novak je mnogo uobrazio da je neki filozof. Ej sa osnovnom školom on umislio da je mudrac. Rafa i Roger su za mene mnogo skromniji. A o Novakovim fanovima da i ne govorimo. Ne želim mu nikakvo zlo al da navijam za njega NE.

Mića

pre 2 godine

Trebao biti vekiki i u porazu i onoj devojčici pomoći da osvoji medalju i ostvari san....Ovako mislio je samo na sebe. Da je prošao u finale sigurno ne bi odustao....

nikola 58

pre 2 godine

A bude li igrao na OI u Parizu obavezno da kontaktira Savica i pita ga da li bi bilo moguce da pored tenisa igra i vaterpolo posto ga tenis nedovoljno zamara.
(nikola 58, 01. avgust 2021 12:35)

Prvo mora da pita Blanku Vlasic, jer je zbog nje otisao u Tokio.
(kaokakao, 1. avgust 2021 13:13)

Pfiu, nisam znao da se Blanka jos takmici? Ja mislio da je ona odavno u hrvatskoj nacionalnoj penziji?

Jovan

pre 2 godine

@A da izađeš ti na čistinu iz tih fekalija u kojima se kriješ, da ti ja malo prebrojim koskice, pre nego što ih usitnim.
(tjah, 01. avgust 2021 12:21)

Ahaha evo ga jos jedan tastatura ratnik sa kratkim fitiljom? A da tebi i onom ko ti objavio komentar malo neko prebroji moždane ćelije šta kažete na to? Nece biti teško, na prste jedne ruke mogu da se izbroje.

Bane

pre 2 godine

Eeeee moji sunarodnici. Čovek je u poslednjih mesec i po dana ispisao nove stranice istorije, osvojio 6. Wimbldon i 20. GS, postao najbolji u istoriji, radovao nas poslednjih 15 godina, svet nas zna zbog njega, fenomen kakav se nije rodio. Ali važno je kukati i kritikovati za tastaturom.

Cvrle

pre 2 godine

Naravno da ce Rafa da osvoji US open. Napred Rafa.
(Rasim Np)

Samo se ti jedi mušljo, tvoji neće nikad u istoriji imati ovakvog teniskog genija kakvog mi imamo. Naš a SVETSKI :)

Stonoteniser

pre 2 godine

Ima mesec dana do USO, odmorice se Novak. A tamo kod prvog protivnika i prvog osvojenog gema se sve od pre zaboravlja. Tako je bilo, po meni jos 10 puta gore i 2015 kad je u finalu RG zbog umora izgubio od Wavrinke. A onda otisao na Wimbledon pobedio u 1 kolu i mic po mic , osvojio 4 GS-a zaredom. A cak mi se cini da je vec u duelu za Bronzu proti Buste, bio u dosta dobrom i cvrstom stanju, nije mogao zbog umora, ali resenost je vec bila tu. Tako da ova analiza ne pije vodu kod Novaka.

dragan

pre 2 godine

Za sve to je kriv neobjasnjiv poraz od Zvereva!
Razlozi zbog cega je Novak predao protivniku dobijen mec poznati su samo njemu!
Da je to dobio u odlicnom raspolozenju bi otisao u SAD i osvojio i to!
Ovako je sve upropostio,a to se vidi i po rezultatima ostalih nasih sportista,koji posle Novakovog kraha beleze samo poraze!

dale

pre 2 godine

Ko je taj Bubanj da sebi daje pravo da definiše neuspeh?
NOLE se našao u pogrešnom trenutku na pogrešnom mestu i izgubio jedan meč.
Nakon što je sam sebe izključio kao sijalicu prekidačem.
I to je sve.
Nadam se da će ga zdravlje posluziti, i onda uskoro imamo 4 od 4.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Na drustvenim mrezama i zapadnim medijima traje prava hajka na Djokovica uz horsko, euforicno likovanje zbog njegovog neuspeha. Hajka najvise dolazi iz Amerike jer stalno citiraju njegovu izjavu o Simone Biles da je pritisak privilegija i da mora da nauci da se nosi s tim a onda prikzuju njegovo lupanje reketa u mecu protiv Buste, uz obavezni komentar da ga ne podnose i da nikad nece biti nivo Federera i Nadala. Optuzuju ga da je deriste, licemer i kukavica jer je Ninu ostavio na cedilu. Na US Openu ga ceka pakao.
(stranger, 01. avgust 2021 12:16)


A jel nisu upravu?.Isao po olimpijskom selu i pricao o pritisku a kao malo dete protiv 500-tog igraca na svetu krsi rekete.Jel to najveci svih vremena.Jeste svi mrse rekete ali ima granice.Eej covek 35 godina ima a ponasa se kao malo dete.Dabogda ga nervirali kao nikad pre na US openu.Karma zbog Nine ce ga tek sustici.

Pritisak nije privilegija

pre 2 godine

Da je došao nepripremljeno i opušteno na Olimpijadu, sa stavom "igram sa jedno 60-70% a pojačaću kad treba", vidi se iz njegove odluke da igra i miks. Za to vreme "uvek zlatni" Zverev se ozbiljno pripremio da uzme 2 seta Novaku. Dva seta u tenisu su najvrednija na Olimpijadi. Đoković je potcenio Zvereva u trenutku kad je smatrao da ga je slomio na 3:2, i počeo jednostavno da čeka greške protivnika. A grešaka nije bilo jer je Zverev igrao konstantno odlično od početka do kraja meča. U prvih set i po to nije bilo dovoljno da pobeđuje Novaka, u drugih set i po jeste. Zverev je preuzeo Novakovu taktiku da je pobednik onaj koji uzima najvažnije poene i najvažnije setove a to su oni poslednji. Kada je izgubio mogućnost za zlato, Novak je, što je svima očigledno, izgubio i motiv za bilo kakvu medalju i učešće na OI, što je najblaže rečeno nekorektno prema navijačima a i njegovoj partnerki u miksu. Nije on tu došao privatno da se bori samo za lični cilj, nego i da reprezentuje državu i da državi donese bilo koju medalju. Nije on supermen, umor ga je normalno sustigao, ali i ne treba da se bruka sa lažnim izgovorima o povredi. Ako ga je i naš Olimpijski komitet pritiskao da igra više nego što može, i on snosi odgovornost za neuspeh. Očigledno da ovde mnogi nisu doneli pametne odluke.

lal

pre 2 godine

(Djoda, 01. avgust 2021 13:18)
kada igra djokovic uz njegovo ime stoji zastava srbije... on nema klub i pored toga sto igra za sebe, on igra i za svoju zemlju... pre dva meseca je u sred pariza svirano boze pravde...
osim toga, postoje sportovi u kojima je vrhunac uzeti zlato na OI... na primer plivanje... ne postoji prestiznije takmicenje i svi se cetiri godine spremaju za to...
tenis spada u drugu kategoriju... samo ove godine odigrana su vec tri mnogo znacajnija turnira... cak i za vreme olimpijade se igraju zvanicni mecevi svuda po svetu... ceo turnir (ukljucujuci i finale od ovih OI) se igra na dva dobijena seta...
isto vazi i za boks... garantujem da bez gugla 95% ljudi ne bi znalo da li je kasijus klej osvojio medalju na OI, niti bi znali da nabroje tri osvajaca ukupno...

jass

pre 2 godine

Nije mi se dopalo sto je ipak odlucio da ide u Japan, ali da nije, ne bi bio miran, ovako zna da je pokusao, malo je falilo na 6:1, 3:2 protiv Zvereva, sta bismo onda rekli. Busta mu nikako ne lezi, mislim da ga i nervira, kao i Bautista, nije jednostavno protiv njih.

Milan

pre 2 godine

Ima nesto vaznije od svih tih titula a to je ljubav prema otadzbini I njeno predstavljanje u najboljem izdanju.Da smo svi kao taj momak...patriote u dusi i srcu...gde bi nam bio kraj.

Tobla

pre 2 godine

Ne razumem da većina čitalaca ne shvata osnovni razlog Novakovog debakla na OI - igranje dubla. I to odmah nakon meča u singlu. Na kraju se to videlo u jednom momentu 2. seta protiv Zvereva. Novak je bio crven u licu i izgledao je kao da je kopao u rudniku 8 sati. To je osnovni razlog poraza, i ništa drugo. Zašto je igrao dubl? Posle nedavnih uspeha pomislio je ,,ma mogu ja još 2 zlata osvojiti''. Majstore, svako ima svoje granice. Za tebe bi bolje bilo da spoznaš svoje i da ostaneš realan. Mislim da je za Đokovića dobro što je doživio krah na IO. Naučiće dosta a i doći će sa motivom na US open. Sretno na US openu.

Cile

pre 2 godine

ovi sto pisu da su najvaznije 0 I treba pitati na kraju godine kada novaka proglase za najboljeg sportistu sveta zasto nije najbolji neki ko se okitio zlatom

Tex

pre 2 godine

Da nije jadno bilo bi smesno. Izadji i ko covek se izvini onoj curi, a ne treci dan da izmislja gluposti i salje ljude da procaju hvalospeve o njemu i kako mu je jadnicku tesko!

Saša

pre 2 godine

Trka za Goat-a nije trka na 100 metara već maraton, s tim da Nole ima realno naizgled nije šanse da bude najbolji svih vremena. Što pre mora da izbaci iz glave sve ovo što mu se dogodilo kao najružniji san i da se usredsredi na ono što dolazi. Rafa će biti posebno naoštren i pripremljen i željan osvete za tezak poraz na Rolan Garosu i kao njegov direktni i najveći konkurent u utrci za Goat-a kidaće rukama i nogama da ga dobije, a tu su i ostali željni osvete kao hijene kad na mirišu krv pre svih Cicipas, Zverev, Medvedev, Tim i ostali. A da ne pominjem orkestriranu medijsku hajku i harangu kojoj će Nole biti izložen u sledećih nešto više od mesec dana koji će pred sam početak turnira dostići tačku usijana. Rečju, Noleta očekuje pakao i biće nikad teže. Ne znam samo hoće li Nole nastupati na masters u u Sinsinatiju gde brani osvojena turnir i velikih 1000 bodova.

mile

pre 2 godine

Pa da budem licemer i kažem da je Novak razočarao na OI e to neću. Učestvovao i nije osvojio medalju. Pa šta da je mogao bolje... Pa što neko drugi iz zemlje Srbije nije mogao bolje. Ne samo u tenisu, pa košarkaši po imenima nisu ni stigli do Tokija. Fudbaleri pa toj e samo misaona imenica.
Nema veze geslo OI nije dodjoh videh pobedih, već važno je učestvovati.
Da se ponovim Novak je sposoban čovek, talentovan teniser, to što nije zlato osvojio pa šta, nisu ga osvojili ni oni koji brigu brinu da li će ga osvojiti ili ne ili US opem - da se razumemo tu ubrajam i sebe. Izvolite trenirajte vežbajte, pa učestvujte makar na sledećim OI- onda će te shvatiti geslo važno je učestvovati.

Djoda

pre 2 godine

@Djoda
Nikog nije briga šta tebi znači, on vija svoje snove i ciljeve a ne tvoje.

To nisu moji, nego snovi mog naroda za sto vise medalja. Slazem se da juri svoje snove, neka i radi tako, ja mu ne zameram. Samo mi nije jasna histerija u zemlji sto on juri svoje snove, narodu su bitniji njegovi snovi nego medalja Srbije...

Kolubarski

pre 2 godine

A kad je Beker o tome govorio, na isti način, pre OI, ovde su mnogi bili ljuti i besni. Šta on ima da priča o tome, ko je on, da nešto zna ne bi bankrotirao, ljubomoran jer mu više nije trener i još koješta.
Ne volimo istinu, pa to ti je.
A laiku je jasno da je Novak naje.ao u Tokiju, samo tako.
Otišao mrtav umoran na toliki put, bez svog tima, tamo je morao da bude u sasvim drugom ritmu, a na kraju ništa.
Trebaće vremena da se pre svega fizički oporavi, pa i da povrati kilažu jer je tamo omršao "ko pas", što bi se reklo, a US open samo što nije. A tamo ga čeka Nadal, odmoran i nakokan koje čime.
Novak je veoma, veoma tvrdoglav.Nekad je to i dobro, ali ovaj put, baš mu se obilo o glavu.

mickeyrs

pre 2 godine

Za sve koji se pitaju i dalje zašto je išao na OI, da li ste čuli za onu izreku 'bolje se kajati zbog nečega što ste uradili nego zbog nečega što niste'?

Znao je vrlo dobro da mu ni uslovi, ni termin (vrućina/vlaga u julu u Tokiju, OI je inače trebalo da se igraju u septembru) ni igranje dan za danom u 2 dobijena ne odgovaraju, nedostatak odmora i vremena za pripremu posle W, vremenska razlika (otišao 3 dana pred prvi meč), ali je hteo da proba.

Igraće on sigurno Pariz i mislim da će ga te neosvojene OI terati da bude u top formi i 2024te. Ove godine je bila jedinstvena prilika da se uzmu svi slemovi i OI i mislim da je samo zato otišao uprkos svemu što mu je razum govorio. Treba da poštujemo, probao je, nije uspeo, idemo dalje, USOpen čeka, biće teško, pritisak je ogroman, ali može on to. Mislim da je čak i na OI imao u glavi da ne preforsira i fasuje povredu zapinjući u SF i za bronzu da ne bi ugrozio USO. Sledi uzbudljivih mesec dana. Uživajmo.

Dorchester

pre 2 godine

Sve je to u redu što je želio Olimpijsko zlato.. ali konačno neko da kaže da je rasuo energiju po Olimpijskom Selu, opet izigravao klovna rastežući se sa onim gimnastičarkama, slikavajući se, da ga svi vole, mogao je da uzme hotel, bude miran, izostane iz potpuno nelogičnog miks dubla.. Sam je kriv, da je bio pametan, čitao sam da je imao pravo da uzme neku kuću, hotel, da se nigdje ne pojavljuje se na terenu, i da uzme odmorniji to zlato, a ovako..

Kralj mača

pre 2 godine

Нека одмори недељу дана потпуно, онда лагани тренинг током друге седмице, Синсинати нека одигра колико може, а ако брзо испадне, нек одигра дубл у Винстон Сејлему и ето припреме за УС Опен, колико толико адекватне. Идемо Ноле!

Милојица

pre 2 godine

Можда је и боље...да је освојио,на крају ове сезоне (без обзира на US open)би издушио, заситио се ...као послије RG 2016.Овако ће имати мотив више да траје до наредне олимпијаде...брзо ће проћи три године,а не вјерујем да ће баш Новак да заборави да игра тенис за то вријеме.

kaokakao

pre 2 godine

A bude li igrao na OI u Parizu obavezno da kontaktira Savica i pita ga da li bi bilo moguce da pored tenisa igra i vaterpolo posto ga tenis nedovoljno zamara.
(nikola 58, 01. avgust 2021 12:35)

Prvo mora da pita Blanku Vlasic, jer je zbog nje otisao u Tokio.

Jovan

pre 2 godine

Meni vise znace olimpijske igre od US Opena, jer na OI predstavlja Srbiju, a na potonjem iskljucivo sebe. Sta sad, treba svi da zalimo sto nece sprovesti licne ciljeve i da pricamo kako nije trebalo da nas predstvalja, da bi se bolje spremio za licne poduhvate?!
(Djoda, 01. avgust 2021 10:14)

Ja kolko se secam puštena je srpska himna u Parizu posle titule na Filip Šatrijeu? Takođe, uvek piše i ono SRB pored njegovog imena gde god da igra, tako da stvarno ne znam o čemu govoriš zemljače? Naravno da igra za sebe i svoje lične ciljeve, ali u toj igri on predstavlja i svoju državu takođe.

Aleksandar I

pre 2 godine

(Djoda, 01. avgust 2021 10:14)

Ako tebi znace OI vise, evo do Pariza imas 3 godine, ili za 7 Los Angeles, ili 11 Brizbejn, uzmi spremi se i osvoji neku medalju ne moras u tenisu izaberi sport koji ti najvise odgovara…

Nn lice

pre 2 godine

@dominus

Zasto ima manje sanse zato sto se u Parizu igra na sljaci? Pa Novak je odlican igrac za sljaku, s tim sto je tu Nadal toliko dominantan da su ostali u senci, pa se nekako ne istice Novakov kvalitet na sljaci. Inace od 2011 kada je Novak dostigao neki svoj peak forme rezultat izmedju Nadala i Novaka na sljaci je 10:8 za Nadala, tu se vidi koliko je Novak dobar igrac za sljaku jer ima odlicne rezultate protiv najboljeg igraca na sljaci svih vremena, i plus ga je pobedio dva puta na RG. Od mladih igraca ne vidim da se neko bas istice da je specijalista za sljaku i da moze da mu pravi probleme (mozda Tim ali on i nije toliko mlad).

Lesa214

pre 2 godine

Djokovicu kad citam ove komentare, zao mi je sto nisi uzeo Britanski pasos kad su ti nudili. Nismo mi tebe zasluzili, a opet jesmo sve ovo sto nam se desava zadnjih 100 godina.

Cicko

pre 2 godine

Postovanje za sve sto je postigao u tenisu. Koliko je komplikovan i tvrdoglav to nije normalno. Pitam se dali je svijesno usao u miks dubl znajuci da nece imati snage da izgura polufinale i finale singla i da mu miks dubl bude alibi za sve sto se izdesavalo.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

@Muamer.

Sinko, fizički i mentalno osunećeni, reci deder jel si ovoliko aktivan i u "Dnevnom avazu" ?

Neću da proveravam, verujem ti na reč...

stevo

pre 2 godine

Opustite se ljudi. Gdje piše da mora da osvoji USO. Toliko nas je obradovao u ovoj godini da može da odmara koliko hoće. Za mene GOAT, taman da sada okači reket.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Ne znam o kakvom umoru se ovde priča...
Život bih stavio na kocku da je rad u fabrici ,gde juriš robote ili pokretnu traku naporniji od ovog što Novak radi...Kažem to jer znam iz prve ruke.
Radio sam na takvim mestima.
Utakmice i mečeve nisam imao,ali bih sebe okarakterisao kao ekstremnog rekreativaca. Apsolutno sam ubeđen da sam mnogo puta podvrgnuo sebe naporima koji su nadljudski.Čak i na dnevnoj bazi.U dugom vremenskom periodu.
Umor je stanje svesti.
A kada je svest ustvari nesvest , čovek postaje umoran...

Alex

pre 2 godine

Mekinro je bio u pravu, olimpijske igru mu nisu potrebne jer se igra u dva dobijena seta, i verovatnoca da ce ga neko iznenaditi je velika. Na stranu cinjenica da je otisao umoran i iscrpljen. U Japanu ga je docekala velika vrucina i vlaznost, ko je menjao zone zna kako to utice na organizam, pogotovo sto nije imao vremena da se adaptira. A sa druge strane, mislim da ovaj gospodin nije u pravu, imace dovoljno vremena da se oporavi i pripremi za US open. Noleta, trenutno, niko ne moze da pobedi u tri seta. Kao sto sam juce rece, nista se ne desava slucajno, i da iz ovakvih stvari samo izlazi jaci. Satrce ih sve na US openu. Zivi bili, pa videli.

Predo

pre 2 godine

U jednom delu se slažem, a to je da Novak nije imao ni svog trenera, ni fizioterapeuta, ni španera itd. Dobro, nisu ni drugi, ali su sigurno imali nekoga ko ima neki autoritet i znanje, a Novak je imao Troickog. Doduše, i zato je kriv, siguran sam da ge on i postavio na mesto selektora. I dalje, njemu je bilo interesantno da oda po selu, da se druži, ali OK, i ne mislim da mu je to oduzelo previše energije. Ali definitivno nije otišao fizički spreman na OI, a povrede i povredice su uvek posledica fizičke nespremnosti. Najspremiji je bo na RG, to je bio projekat, Vimbldon je bio posledica pobede na RG, a nakon toga dolazi neminovan pad forme, odmor sa porodicom u Crnoj Gori, uz malo trčkaranja, plivanja i rekreativnog tenisa, to nisu pripreme vrhunskog sportiste. Da, i sada sam siguran da će osvojiti US Open, a da je osvojio OI, ne bih bio siguran. Uljuljkao bi se i stvrio dodatni pritisak. Mislim da je na jednom od ova dva takmičenja morao kiksati. Za njega bolje da je to bilo na OI.

stranger

pre 2 godine

Na drustvenim mrezama i zapadnim medijima traje prava hajka na Djokovica uz horsko, euforicno likovanje zbog njegovog neuspeha. Hajka najvise dolazi iz Amerike jer stalno citiraju njegovu izjavu o Simone Biles da je pritisak privilegija i da mora da nauci da se nosi s tim a onda prikzuju njegovo lupanje reketa u mecu protiv Buste, uz obavezni komentar da ga ne podnose i da nikad nece biti nivo Federera i Nadala. Optuzuju ga da je deriste, licemer i kukavica jer je Ninu ostavio na cedilu. Na US Openu ga ceka pakao.

Nina

pre 2 godine

Da mu je trebalo da igra jos protiv Buste, ili da se igralo na produzetke ili da se igralo u tri, pa i do pet setova, siguran sam da se ne bi zalio, nego bi stisnuo zube ulozio dodatni napor, do krajnjih granica i igrao. Jer, licni uspeh mu je bitniji nego li nacionalni u manje bitnoj kombinaciji po kome ga niko ne bi pamtio.

A kako li je sad devojci sa kojom si igrao i kojoj bi to mozda bio i najveci uspeh u karijeri?

Djokovicu sram te bilo.

Drazi mi je Jokic koji odmah kaze da nece da igra jer sa njim znas na cemu si nego ovakvi koji te izdaju kada je najvaznije.

Znam da cu dobiti dosta minusa ali bas me briga jer ovo sto je uradio nije uredu bez obzira koliko ga voljeli.

posmatrac

pre 2 godine

Duga je to trka i mnogo narednih GS-ova , a ne samo sledeci USO. Sad je na 20:20:20 sa Nadalom i Federerom. Mladji je od njih, i sada krece trka medju njima ko ce osvojiti vise GS-ova do kraja karijere. Novak treba da tempira formu samo na GS-ove i nista vise, i da polako povecava razliku nad Nadalom, a Federer je otpao. A videli smo da kad Novak dolazi odmoran i svez na GS da je to teska situacija za protivnike.

anica velickovic

pre 2 godine

Mesec dana do US opena ako gledamo fizicku stranu je sasvim dovoljno, psihicki moze da ostavi ovo dublji trag znajuci kakav je Nole i sta je zeleo. Verujem da ce uspeti da se sredi za poslednji slem u sezoni, nece biti lako, ali ako bude imao fokus nema brige, mladja garda na tri seta mu tesko sta moze...Nadal ce se spremiti naravno...videcemo uskoro. Nadam se d je pametan da odmori i telo i psihu i krene kao da nista nije bilo. Dace Bog da ovo nije ostavilo traga na Noleta.

anica velickovic

pre 2 godine

Ja kolko se secam puštena je srpska himna u Parizu posle titule na Filip Šatrijeu? Takođe, uvek piše i ono SRB pored njegovog imena gde god da igra, tako da stvarno ne znam o čemu govoriš zemljače? Naravno da igra za sebe i svoje lične ciljeve, ali u toj igri on predstavlja i svoju državu takođe.
(Jovan, 01. avgust 2021 12:17)

Objasni to mozgu kome ne odovara Novakovo ponasanje, steta sto ne moze biti kako su oni zamislili, ukalupljen bez ikakve emocije...pola od ovih sto ga sad pljuju ako ne i 2/3 nike ni pratilo njegove slemove a kamoli slusalo himnu svoje zemlje. Ne gledaju oni to tako, vec samo cekaju priliku za kritiku. Prijatelju, pukli smo mnogo, mnogo smo neradni lenji sve nam smeta ne gledamo svoje dvoriste prvo vec tudje..sportista iz tvoje zemlje najbolji na svetu moze biti u istoriji sporta a tebi ne valja jer ne mozes da ga prihvatis da je i on ljudsko bice sa manama...Greota dokle smo dosli.

chox

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

Nije on nista njoj srusio , da nije bilo njega ne bi ni dosla do polufinala ... Mnogo ima glupih i pakosnih ljudi sto i ti potvrdjujes

Muamer

pre 2 godine

Ja sam mislio da Nolo više nikad neće igrati US Open nakon onoga što su mu uradili prošle godine, stvarno čovjek nema karakter.

Mitar

pre 2 godine

Vidim da ovde ljudi spominju, da je Novak mogao da igra za Englesku. Odakle vam to? Zar se englesko državljanstvo dobija tek tako? Voleo bih da to objasni neki stručnjak, možda pravnik. U CH ne bih to išlo ni u ludilu, kako naši ljudi zamišljaju. Morao bi kao Srbin da živi najmanje 12 godina u zemlji, od toga tri do šest godina u istom mestu. Nezavisno od toga da li je Pera Perić ili ND. Tek onda bi se razmatralo da li bi dobio. Znam šta pričam 100%. Kako je u Engleskoj?

Jovan

pre 2 godine

@Što je igrao u dublu? Zbog medalje? Medalju nam mogu doneti i džudisti ili karatisti, on je tamo pošao samo sa jednim ciljem - ZLATO U SINGLU kako bi produžio san o zlatnom slemu!
(Idemooo breee :-), 01. avgust 2021 11:05)

Pa bas to što je igrao dubl je dokaz da nije otišao u Tokio zbog zlatnog slema već da je jedan naivni patriota koji je hteo da donese što više medalja svojoj zemlji. Da je toliko egoistican I da je igrao samo zbog sebe, ne bi nikad ni otišao u Tokio, ili bi u najmanju ruku eto igrao samo singl zbog tog zlatnog slema.

"Старина Новак"

pre 2 godine

Новаче Ћоковићу

Нудили су ти Енглези блага, тајна
мислили су купити дијамант за џабе
да дјела твоја буду њихова, сјајна
отац те научи Срђан, те им не даде.

Баш као што су њега оци научили
од цара Лазара до данашњих дана
да се продајемо, не би Срби били
као што ћеш ти научити Стефана.

У Токио повело те срце, није глава
нек злобници свјетски сад по теби туку
неће дуго проћи биће твоја слава
у септембру Новаче, освојићеш Америку.

Што год да буде, гдје год да си
недостижно биће твоје неимарство
љубав наша ЗЛАТНА груди ти краси
у тенису биће вјечно, НОВАКОВО ЦАРСТВО!

Петар Татар

Подгорица, 31.07.2021.г.

Nenad

pre 2 godine

Sofronije i Miki, tjerajte se vi u rodnu kuću obojica skupa. Ako ga ne podržavate, koji ga onda k...pratite i komentarišete. Jadni ste.

Ljubica

pre 2 godine

Šta bi vas zadovoljilo, da je kolabirao na terenu ? Da je on osetio da ima dovoljno energije za meč u dublu, on bi igrao. Zbog čega sad nije fer prema Nini ? Pa ne verujem da bi sa drugim partnerom uopšte i došla u situaciju da se bori za medalje. Nemam ništa protiv devojke, bila je i u polufinalu ženskih dublova, mlada je i može pokušati ponovo. Novak je po vašem trebao da reskira svoju karijeru, zbog moguće teže povrede, da bi neki ovde možda rekli, eto borio se. Zapitajte se malo sami dal’ vi dajete maximum od sebe u bilo čemu i za bilo koga. Lako je druge osudjivati, ali biti uspešan i nositi se svakoga dana i u svakom trenutku sa pritiskom, tu nema garancije.Želim Novaku brz oporavak i uspeh i sreću ne samo na U.S Openu, nego na svim životnim poljima.

nikola 58

pre 2 godine

Nista, igraj i na US openu mix dubl
(kaokakao, 1. avgust 2021 12:19)

A bude li igrao na OI u Parizu obavezno da kontaktira Savica i pita ga da li bi bilo moguce da pored tenisa igra i vaterpolo posto ga tenis nedovoljno zamara.

stranger

pre 2 godine

Na drustvenim mrezama i zapadnim medijima traje prava hajka na Djokovica uz horsko, euforicno likovanje zbog njegovog neuspeha. Hajka najvise dolazi iz Amerike jer stalno citiraju njegovu izjavu o Simone Biles da je pritisak privilegija i da mora da nauci da se nosi s tim a onda prikzuju njegovo lupanje reketa u mecu protiv Buste, uz obavezni komentar da ga ne podnose i da nikad nece biti nivo Federera i Nadala. Optuzuju ga da je deriste, licemer i kukavica jer je Ninu ostavio na cedilu. Na US Openu ga ceka pakao.

bunga

pre 2 godine

Da nije otisao na OI prozivali bi ga da je sebičan i nedovoljno patriota. Ne mora on sve da pobedi.
Srbijo, brini ti zbog Rio Tinta i zakona o vodama, to ti je budućnost, a ovo je zabava.

Jovan

pre 2 godine

A smejali ste se kad je Becker govorio da bi ga opsednutost rekordima mogla skupo kostati. Ili sto bi nasi ljudi rekli - alavost.
Jednostavno otisao zbog sebe i zlatnog slama, cim je izgubio od Zvereva zaboravio patriotizam, Srbiju, Ninu...
(Vanja, 01. avgust 2021 10:42)

Pa sto je onda čovek dao i poslednji atom snage juče u meču za bronzu protiv PKB? Ako je porazom protov Zvereva izgubio zacrtani cilj - zlatni slem, zašto je uopšte igrao meč za bronzu? Zašto je uopšte prijavio mix dubl ako mu je bio bitan samo zlatni slem?

Ajde sedi jedan.

Nikola

pre 2 godine

Sad, kad je gotovo, svima nam je jasno da nije trebalo da ide. Pre takmicenja smo se nadali i Nole i mi, da moze do olimpijskog zlata. Olimpijski turnir nije jak kao GS, ali je sansa da se osvoji svake 4 godine i to je povuklo Noleta, a uz to je sjajan osecaj vratiti se u zemlju sa medaljom. Svi drugi turniri se ponavljaju svake godine i iskusniji teniseri se naviknu na terene, publiku, tu im je tim sa kojim treniraju, porodica itd. Na OI je tu selektor umesto trenera, ovog puta bez publike i porodice. Svima su takvi uslovi, ali kvalitet samog takmicenja nije kao na GS, mastersima itd.
Da Nole nije otisao na OI, ispljuvali bi ga svi, kao Jokica. Do pre par dana su ga svi poredili sa Jokicem, kako je heroj itd. a juce ga je vecina pljuvala jer nije dosao do medalje. Takvi su oni koji ne poznaju sport, nego misle da najbolji mora uvek i svugde sve da pobedi.

Atom

pre 2 godine

I opet ti Srbu ne možeš ubediti da ne zna ništa o profesionalnom sportu osim da sedi i gleda, opet on smatra da je to sasvim dovoljno vremena i da Nole to tako treba zbog njega iz fotelje, fuj!

srpska posla

pre 2 godine

Nepravite od njega žrtvu, sramota je njegovo ponašanje na olimpijadi.
(Aleksa78, 1. avgust 2021 11:03)

40 i kusur godina, a nepismen si.

Možeš samo da mu se sagneš, i to ako ti da.

Sram da te bude komentara. Očigledno nemaš pojma o sportu, za dva meseca je promenio tri podloge, mesec dana šljake, 2 nedelje trave, 3 nedelje betona.

Majstore, Novak je bio na granici izdržljivosti. Osvojio 2 GS u razmaku od mesec dana, i otišao na olimpijadu gde je nesnosna vrućina i vlaga a konstantno igraš u 15h.

To niko ne može da izdrži pa ni Novak Đoković

Sutra dan posle prve pobede vikaćeš, bravo care, majstore..... licemeru

kole

pre 2 godine

te price zbog srbije nesto,su glupost.covek igra tenis zbog sebe a ne zbog mene ili nas,medalja mu vise znaci nego jos jedna gs pobeda...iako je u ovom trenutku vrlo bitna jos jedna gs titula.dubl je igrao jer hteo da postavi novi rekord,a ne da uzme vise medalja za srbiju...sto je i dokazao kad je predao dubl.nema sta neko da ga napada,covek igra zbog sebe a mi samo mozemo da se ogrebemo malo od njegovog licnog uspeha...

Dokholiday

pre 2 godine

Alavost za trofejima - nista drugo.
Sta mu je trebala ova olimpijada bez publike i medalje koja je jedino bitna za
njegov licni rekord.Kao da mi ne znamo da je on najbolji teniser sveta pa mora da osvoji zlatnu olimpijsku medalju koja budimo iskreni nema tezinu kao u drugim sportovima a nemoze se ni uporediti sa GS titulom.
Posebna prica je ovo besmisleno igranje dubla. Ocigledno da su mu nedostajali ljudi iz njegovog strucnog staba inace nebi igrao dubl ni u snu.

got

pre 2 godine

Sve je covek rekao ispravno.
Kritika Novaku moze samo da pomogne.
A tapsanje po ramenu i velicanje - da mu odmogne.
Gubio je vreme po olimpijskom selu slikajuci se sa kojekakvim svetskim siromasima koji zavise od drzavne mesecne stipendije od 500 evra, dolara ili franaka.
Umesto da bude sa Vajdom, Ivanisevicem, svojim fizioterapeutom, spanerom reketa...
Izgubio je ne samo mesec dana, nego i oreol nepobedivosti.
Sad umornog, cekaju ga u Njujorku na primer motivisani Beretini u 1/4 finalu, opusteni Zverev u 1/2 finalu i preopasni Medvedev ili Rafa u finalu.

Бранко

pre 2 godine

Нолету је потребан коуч психотерапеут и менаџер што сад постаје све више упадљиво као слабост његове екипе. Његове продужене еуфорије су колико разумљиве толико и погубне ако се не канализују и држе под контролом може доћи до повратног дејства депресије и општег пада, што је већ било..

Stručni konsultant

pre 2 godine

Kada se raspravljalo o tome da li Novak uopšte treba da ide na OI, bio sam među onima koji su smatrali da treba, ali ISKLJUČIVO zato što se igra na njegovoj omiljenoj podlozi, betonu. Uslovi u Tokiju bili su teški, i porazi su sastavni deo sporta - sve je to tačno. Ono što je za brigu jeste činjenica da je Novak na svojoj omiljenoj podlozi izgubio OSAM UZASTOPNIH GEMOVA. Meni je to naprosto neobjašnjivo...

dominus

pre 2 godine

Možda jedino ako ga ovo psihički ne pokoleba. Da nije otišao, kajao bi se a sad će se kajati jer je donio lošu odluku da igra u dve kategorije. Želeo dva zlata, ostao i bez ono jednog što je mogao i trebao da osvoji.
Ovo mu je bila poslednja šansa da osvoji OI. Za tri godine (naročito ako se bude igralo na šljaci) šanse su mizerne.
Prosto je neverovatno da je onaj meč sa Zverevim izgubio.

Građanin

pre 2 godine

Posle bitke svi generali su pametni…
Videćemo šta će biti na US Open-u.
Ima mesec dana.
Možda odluči da preskoči Sinsinati.
I OI su igrali na betonu, nema šta da se uigrava.
Direkt na US Open. Uigraće se u prvih par kola.
Sada odmor, odmor, odmor…

Kaiser Roger

pre 2 godine

Poludecu ako ovaj Djokovic osvoji Us open...Nadam se da nece a pribojavam se da ce sad biti jako motivisan i dw uzima i cetvrti slem u godini :(

Mr. Bojangles

pre 2 godine

Goran Bubanj.

Dobra analiza od strane osobe veoma specifičnog (i upitnog) karaktera. Da ne bude zabune, ja njega znam još sa Olimpa, iz sredine 80-ih, kada je protiv Svete Manekena igrao finale amaterskog teniskog turnira.

Ja

pre 2 godine

Sad smo svi pametni i znamo da nije trebalo da ide. Ali da je imao snage za još desetak minuta u polufinalu, danas bismo pevali drugu pesmu

питам за друга

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

''Млада колегиница'' може да пљуне у шаке, напорно тренира, ради на себи и својој игри, и тиме сама себи пружи шансу да испуни своје снове, баш онако како то Новак ради већ дуже од деценију и по. Ако за то није способна, ти је лепо стави на кркаче и носи кући, метни на олтар, па се клањај, пали свеће и приноси жртве до миле воље.

"Старина Новак"

pre 2 godine

Новаче Ћоковићу

Нудили су ти Енглези блага, тајна
мислили су купити дијамант за џабе
да дјела твоја буду њихова, сјајна
отац те научи Срђан, те им не даде.

Баш као што су њега оци научили
од цара Лазара до данашњих дана
да се продајемо, не би Срби били
као што ћеш ти научити Стефана.

У Токио повело те срце, није глава
нек злобници свјетски сад по теби туку
неће дуго проћи биће твоја слава
у септембру Новаче, освојићеш Америку.

Што год да буде, гдје год да си
недостижно биће твоје неимарство
љубав наша ЗЛАТНА груди ти краси
у тенису биће вјечно, НОВАКОВО ЦАРСТВО!

Петар Татар

Подгорица, 31.07.2021.г.

Sempervivum

pre 2 godine

Људи, испало је тако како је испало. Просто се није дало. Сад је после убедљивог вођства изгубио, а колико пута је из изгубљеног успео да се врати? Просто нека виша сила...

Да није учествовао, Новак би се ужасно гризао и кајао годинама.
Што се тиче премора, он је професионалац. Колико пута је у животу Новак играо све ГС до завршнице, победио на Вимблдону, а после играо Монтреал/Торонто и Синсинати пред US Open?
Овде се не ради о физичком премору, овде је већи проблем болан пораз и осећај немоћи. Али он већ има искуства са болним поразима и са невероватним повратцима.
Да је победио на ОИ он би имао вишак енергије, одморио би се 5 дана и задовољан почео припреме.
Нека учини и сада тако, без обзира. И прошле године је имао врло непријатне поразе, па се вратио. Ова година је успешнија од прошле.
Имаће времена за дужи одмор у септембру.

Panda_medo

pre 2 godine

Ne znam sta lupetaju hejteri. Svako ko ima priliku da ispise istoriju bi pokusao to i da uradi. Novak nije lud, on je dobro znao da je greska ucestvovanje na OI, ali je znao da nikad u zivotu vise nece imati ovakvu priliku. Pokusao je, zeznuo se i idemo sada dalje. Mentalno i fizicki da se oporavi pred US Open. Siguran sam da ce biti motivisan i na visokom nivou! Za mene i dalje 1.favorit na US Openu. Sportski pozdrav.

Vudu je cudo

pre 2 godine

Ljudi, svi znamo da se kako u Brazilu, tako i u celoj Lat. Americi praktikuje vudu koji je sveprisutan. Nije iskljuceno da je posle onog Noletovog nefer ponasanja u mecu sa brazilskim miks dublom neki vudu svestenik odlucio da napravi Noletovu lutku i da pocne da je nabada u sred meca sa Zverevim. Misli imaju neverovatnu moc, mnogo vecu nego sto mi mislimo. Simptomaticno je bilo kakao je Nole u drugom setu odjednom propao, slomio se, a u licu izgledao kao da je dosao sudnji dan.

Robert

pre 2 godine

Ma volela bih da uzme to zlato u Parizu, ne toliko zbog sebe i Srbije, nego u inat Hrvatima, Špancima, zapadnjacima, i svima koji su jedva dočekali ove poraze u Tokiu!!
(A., 01. avgust 2021 07:33)

Inat, mrznja i sve druge negativnosti ne smeju biti primarna pokretacka snaga. Pogledaj samo top komentare na teniskim vestima pre ovog kraha. Ljudi su pisali kako jedva cekaju da svet place kad Nole uzme duplo zlato, Dzemperko i Rafa na aparatima itd. Nisu bili usmereni na sopstveni uspeh, uspeh svog igraca, nego na efekat tog uspeha na druge - one koje ne vole. I eto sta se desilo...

kole

pre 2 godine

Ako zeli titulu na US Openu, morace propustiti i Sinsinati, taj turnir je vec za 2 sedmice. Znaci sad potpuni odmor barem 10 dana, regeneracija potpuna, reket da ne uzima u ruke, i onda lagano krenuti sa trenzima i postepeno povecavati intezitet treninga i da na US Open dodje u sto boljem fizickom stanju, ako je to sad uopste i moguce.

Dijagnoza "Srbenda"

pre 2 godine

Sve same vrle Srbende, patriote, oni koji nisu imali tu sreću da ih tetka odvede u Beč u Nemačku, pa da od zapadne miline zaborave i svoj jezik i kako im se zvao deda. Oni čekaju, tra¿e, zahtevaju - medalju, Novače, i to isključivo zlatnu! Sada su razočarani, besni, razjareni, jer ko je jedan Novak Đoković da im ovako sruši snove! Odakle mu pravo, šta je on umislio? Još će ugroziti i kalendarski slem, a ako to ne uzme, njihovi ispunjeni ¿ivoti odjednom više neće imati smisla. Jer on igra za nas, pod našom zastavom, a zastava je svetinja, bre! Obrukao ih je Nole, ovo mu neće oprostiti.
Pa ti sad, veliki čoveče, probaj da ¿iviš s tim i znaj da te Srbija koju ti vidiš i voliš, posle jučerašnjeg dana poštuje i voli još više. Idemo, care, ustaj, otresi prašinu s kolena, pa u nove, mnogo va¿nije sportske i ¿ivotne pobede. Jer prava ljubav je bezuslovna.

Atom

pre 2 godine

@Goran

Upravo tako, takođe ona količina zlobnih komentara prema Jokiću je bila nešto potpuno neverovatno. Zaista strašno, kakvi su to ljudi pisali i sa kojim motivima, neverovatno.

Milos

pre 2 godine

Postoji li bar jedan novinar koji bi skupio "kohones" i napravio intervju sa Ninom.Evo 24 sat posle jučerašnjeg odustajanja i svi pričaju o Novaku o njegovim osećanjima,njegovim patnjama,nadanjima a ni reči o devojci.Sramota!
(Dalibor, 01. avgust 2021 10:26)

A sta je bitnije, potencijalna Novakova 4 GS u godini i ispisivanje teniske istorije(pod zastavom Srbije) ili Ninina osjecanja.?? Jel, sta je bitnije sine.? Ja vjerujem sta je svakom normalnom Srbinu potpuno jasno sta je vaznije u ovom trenutku od to dvoje.

Nikola

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

On je pozvao Ninu, a ne obrnuto.
(nije šampionka samo ona što najbolje udara lopticu, 1. avgust 2021 10:41)

Ako je tako kako pises, da li bi Nina uopste igrala miks da je Nole nije pozvao i ako da, sa kim? Sa Kecmanovicem mozda?

Dott

pre 2 godine

Bubanj lupas!
Kao prvo da Novak nije ucestvovao na olimpijadi, predugo bi pauzirao, pauza duza od dve nedelje za njega je previse. Za Novaka je kljucna uigranost za dobre partije. Na olimpijadi je bila visoka vlaznost i temperatura, u takvim uslovima on se tesko nosi sa top 50 igracima,to je cinjenica, pa bilo koji turnir da je u pitanju. Na US openu ce biti bolje, ne brinem uopste.

Nemanja

pre 2 godine

Samo objavljujete snishodljive komentare o Novaku. Ja mogu da razumem tu ljudsku gamad, ali vas, mislim na sajt, ne mogu. Zato ste gori od njih.
Novaku želim sve najbolje. I da pobedi na US Openu i na završnom u Torinu.
Idemo najveći i najbolji, naš, NOVAČE

kurtone

pre 2 godine

Djokovic nije imao period za adaptaciju na visoku temperaturu u kombinaciji sa jako visokom vlagom +80%,to razara organizam, ko je boravio u japanu zna o cemu pricam

Idemooo breee :-)

pre 2 godine

Što je igrao u dublu? Zbog medalje? Medalju nam mogu doneti i džudisti ili karatisti, on je tamo pošao samo sa jednim ciljem - ZLATO U SINGLU kako bi produžio san o zlatnom slemu!

dartanjan

pre 2 godine

Ajde ljudi smirite se. Pokušao je. Ne bi on sebi oprostio da nije. Velike je prilika bila ovo. Na kraju nije uspeo i to je to. Ide dalje. A za vas koji tvrdite da nije otišao u Tokio zbog Srbije nego zbog sebe, msm stvarno… koji to sportista ide SAMO zbog zemlje i predstavljanja iste. Svaki olimpijac želi LIČNI uspeh i da taj uspeh bude pod okriljem zastave svoje države. ne može ni jedan uspeh da se postigne bez te lične komponente. Nije olimpijada poziv u odred kamikaza.

Nenad

pre 2 godine

igrace punom parom bez problema.. kompleksi ga ubishe.. Jbg ..Osim toga Nadla vec ne igra 2 GS u poslednjih godinu dana. Federee nije igrao 4 gs. Ako racunate sve titile koje su mogli njih dvojica da imaju da su igrali kao Djokovic i to bez ozbiljne konkurencije ... sada bi imali po 30 GS. Goat-ovi klasicni...

Toni

pre 2 godine

Djokovic nije imao period za adaptaciju na visoku temperaturu u kombinaciji sa jako visokom vlagom +80%,to razara organizam, ko je boravio u japanu zna o cemu pricam
(kurtone, 1. avgust 2021 11:03)

Imao je isto što i ostali, i to su vrlo površni i patetični izgovori. Sreća pa ih on sam ne daje.

pesadinac

pre 2 godine

Sam pao, sam se ubio,
covek u zanosu emocija, podstreknut zadnjim uspesima i pisanjem medija jednostavno precenio sopstvene mogucnosti a podcenio vremenske uslove i opasnosti kojima ce biti izlozen za vreme igara otisao u Tokio da se kocka i na kraju sve izgubio. Nadam se da ce iz ovoga izvuci neku pouku i da drugi put nece ici glavom kroz zid kad za to preke potrebe nema.

blic

pre 2 godine

....A ja bih opet vise voleo da cujem da je motiv bio patriotizam i zelja da svojoj drzavi i narodu donese zlato pa i po cenu US Opena.
(Bane, 01. avgust 2021 10:45)

Kakav sebicluk, ne vjerujem da ovaj komentar ima vise pluseva nego minusa, prosto ne vjerujem. Znaci ti bi zbog tog jednog zlata sa OI zrtvovao istoriju i nesto sto mozda niko nikada nece uraditi, 4 Gren Slema u sezoni. Kakav sebicluk, briga tebe za Novaka, ti mislis samo na sebe. A vi sto ste mu dali silne pluseve na ovaj komentar, stidite se!

Ovako

pre 2 godine

Bio sam protiv odlaska na OI i cenim analizu g. G. Bubnja.
Treba razumeti da je Novak čudo u tenisu, eksces koji predugo traje (projektovan je neko drugi) i previše talasa.
Stvoren je front koji, više ili manje prikriveno, želi da što pre ode.
Donekle naivan,toliko veliki teniser da ga je teško pratiti, a još teže voditi. Zbog toga se, povremeno dešavaju greške koje dodatno potenciraju.
Nije samo moje mišljenje, reč je o najkompletnijem teniseru u istoriji.
Ako izostanu povrede još mnogo toga će napraviti.
Divljenje za Novaka i sve najbolje!

...

pre 2 godine

znam da je sada najlakse pametovati kada se desilo sta se desilo, i ptice na grani su znale da ce poraz definitivno poremetiti njegovo telo i njegovu psihu, da ce umanjiti ili sta vise eliminisati bilo kakve sanse za titulom... hajde da ne radimo to.

Danijel

pre 2 godine

Neznam ko je ovaj covek ali logika mu nije cista. US open tek pocinje za mesec dana! Nisikori je odmah posle poraza seo na avion i otisao na atp 500 u vašingtonu...poenta price, ako se Novak nije povredio (ocigledno nije), ima vremena za oporavak

Strucnjak, iako amater

pre 2 godine

Iako nisam teniski strucnjak, sve ovo mogao sam analizirati i znati, da
Djokovic porazom u polufinalu i odustajanju u mesovitom dublu na OI,
fizicki i psihicki nece moci da se oporavi do US-Opena, sto ce mu, iako
bude ucestvovao, umanjiti prodor do finala i osvajanja US-Opena.
Naravno, da bi od srca zeleo da Djokovic osvoji US-Open, cime bi
postigao jos jedan rekord u GS pobedama (21), jedini teniser koji je dva puta
u godini osvojio sva 4 GS, ali pogotovo, da se osveti organizatorima
za diskvalifikaciju u prosloj godini.

NADA

pre 2 godine

da jeste ugrozio osvajanje titule u Njujorku.Znam sigurno da Nole nece odustati ili otici u penziju dok ne osvoji sve sto ima za cilj.Bilo to do 40te.Samo da oporavi i fizicki i mentalno i da sebe ne grize sto sada nije uspeo.Borio se bio brilijantan do polufinala kada se slomi najvise zbog uslova tj velike vlaznosti i temperature.Samo mi da ga gledamo sto duze i da uzivamo u pobedama a poraze da vidimo kao novi podstrek za napredak.Zelim mu sve najbolje i da sto pre potisne sok koji je doziveo.

Milic

pre 2 godine

Eto mu Srbije njegove, ovo krajnje bespotrebno mrcvarenje na OI ce ga vjerovatno kostati titule na US Openu i ispisivanja teniske istorije. E Nole Nole, ne mogu da vjerujem da si upao pod uticaj i pritisak ove zaludjene nacije i moranja da osvojis tu zlatnu medalju. Svakom normalnom Srbinu kojem je istinski stalo do Novaka, savjetovao bi mu da preskoci OI i da dodje potpuno spreman na US Open. Zna se sta je prioritet, 4 GS u godini, to je vrh tenisa, nema dalje, kakve crne OI, zna se sta je hiljadu puta vaznije u tenisu. E Nole Nole, ne mogu da vjerujem da covjek od 35 godina ne misli svojom glavom i da tako olako pada pod pritiskom nacije zaludjene Olimpiskim igrama.

fecalitades

pre 2 godine

Idi budi bivši predsesnik teniskog saveza Beograda, a Novaku ostavi da bude Novak.
Prvo, kakvu bi karmu navukao da je rekao neću da igram na olimpijadi za Srbiju? Drugo, niko ništa ne bi pričao da je pobedio.
Ostavte čoveka da bude najbolji onako kako on zna, jer to zna bolje od svih nas zajedno.

Kukatilo

pre 2 godine

Uhvatio sam par minuta ovoga na tv-u. Voditelj opcinjen Nolom, pita ovog lika kako ce Nolov poraz uticati na ostale sportiste hahahahhahahahaaha ej, pazi pitanje. Era ludaka i dekadencije.

Gagi

pre 2 godine

Navijam uvek za Novaka, odmah posle Vimbldona sam rekao da ne treba ići na OI. Sada vidimo da mu se alavost nije isplatila i za to je sam kriv.

lennox

pre 2 godine

Jel ga je tko silio? Zadnjih tjedana su ga neki i optuživali da je "pohlepan" makar vjerujem da to nije točno. A mogao je fino 2-3 tjedna krstariti Jadranom, družiti se s "svojim" Hrvatima i Crnogorcima, da...
(CroFed, 1. avgust 2021 10:05)

Mozda ce vam sad doci, da vida rane kod vas, kod svojih "prijatelja". Noletova ljubav prema vama je bezgranicna i jednosmerna, ali Noletu je to svejedno. On se drzi one Isusove: "Ljubi bliznjega svoga kao..." kakav god bio taj "bliznji" mu.

jonk

pre 2 godine

ne morate bas svakog strucnjaka "ispostovati"
puno je strucnjaka govorilo da Djokovic nece biti ni blizu do neba dizanih Nadala i Federera pa i slabijih tenisera .
ispostujte malo vise Djokovica !

Back in Black

pre 2 godine

Ceo teniski svet je pricao cim je Nole javio da ucestvuje na Olimpijadi da je to velika greška.Jedino smo mi ovde nebeski narod pricali kako su se zabrinuli jer ce Nole ove godine da osvoji sve, a do zlata na OI ima da se prošeta.Pa mu malo bilo jedno zlato vec je išao na dva.

Dermendziev

pre 2 godine

Drago mi je da cujem najboljeg teniskog analiticara(nije mi potrebno misljenja raznih Armenulica,Viskovica,Miskovica,Miskovica govore sto ce se Novaku i narodu svideti)koji je skoro sve rekao,nesto percutao,nesto rekao izmedju redova,Da nije lose da podje Vajda(da amortizuje sve Novakove bezobrazluke) i Goran zbog servisa(koga je Novak zaboravio u Londonu).Vrlo bitna stvar je odeaci Novaka od drvosece,zbog privatnog sruzenja "druzenja",bolje receno "asikluka".Pre susreta sa Zverevim,taj dan je bilo bolje ne trenirati,vec popiti dve tri case rasola,jer novak je delovao iscrpljeno,kao da nijae spavao.

Dermendziev

pre 2 godine

DEO II

Novak bi trebao da se seti proslogodisnjeg US Opena i svih predhodnih "nestasluka" sa ostalih turnira.Deo stampe ne ide Novaku na ruku stvarajuci "laznu ikonu" i "najkorektnijeg coveka na svetu".
Rezultai su za svako postovanje,retko koji sportista je to u zivotu postigao,kapa dole,ali pojedina ponasanja na terenu su za svaku osudu:slucaj pomocnog sudije,pa komuniciranje i sa sudijama u stolici,gadjanje skuplaca loptica,lomljenje reketa,neartikulisani glasovi,nesportsko obracanje strucnom stabu...

pozdrav!

Djordje

pre 2 godine

(Djoda, 01. avgust 2021 10:14)

Kako mozes da budes takvo zlo od coveka, pa samo sto je otisao tamo i igrao na 50 stepeni je valjda neki dokaz koliko mu znaci da predstavlja Srbiju, igrao je cak i dubl jer je osetio da ima snage, 'pojeo' ga je mec sa Zverevim skoro 3 sata i sa Bustom jos 3 sata. Kakvi bre licni ciljevi kada je uvek igrao za reprezentaciju, pre samo dve godine je osvojio Atp kup bukvalno sam, sada rizikuje karijeru zbog Olimpijade i rizikuje kalendarski GS a mogao je da odmara i da sigurno osvojio US Open a ovako je ugrozio i nastup, umesto da ppdrzis coveka ti lupetas nesto...

Marija

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

Mlada koleginica je mlada i imace jos sansi. Da nije bilo Novaka, odavno bi bila kod kuce jer je na startu ispala, ovako je cetvrta. Verujem da je bila svesna sta moze da se desi, jer smo culi vec da ga je Troicki, zbog losih vremenskih uslova, odgovarao od dubla. Da li mu je i ona rekla da se ne forsira, ili se potajno nadala da moze uz njega da se slepa za medalju? Dajte molim vas.

Goran

pre 2 godine

Da li je nama vazan Novak Djokovic ili ga gledamo samo zbog nekakvog rezultata koji ce pojedinim gradjanima Srbije dati razlog da se kite njegovim uspehom po drustvenim mrezama? Mislim da je vaznije da bude ziv i zdrav od nekakvog slema. Ne znam u sta smo se pretvorili, zveri gladne tudjih uspeha kad vec licno nista u zivotu nismo napravili osim sto ostavljamo glupe komentare po portalima.

Vanja

pre 2 godine

A smejali ste se kad je Becker govorio da bi ga opsednutost rekordima mogla skupo kostati. Ili sto bi nasi ljudi rekli - alavost.
Jednostavno otisao zbog sebe i zlatnog slama, cim je izgubio od Zvereva zaboravio patriotizam, Srbiju, Ninu...

Miki Hajnekenjaj

pre 2 godine

Ovo je dobro makar i zavrsio na ovako ne slavan nacin uz dozu primitivizma onim udaranjem po logou igara na mrezi.Da nije otisao kajao bi se citav zivot a ovako ovo ce se zabotaviti i idemo dalje.

nesa

pre 2 godine

Novakovi najveci protivnici su velika vlaznost vazduha i jako sunce.I Nju Jork je pun vlage.Izgubio je tamo 6 finala.Vimbldon i Australija su njegovi slemovi.Imao je srece sto je sa Nadalom igrao u 7 uvece na Rolan Garosu, tesko bi ga pobedio da se igralo po danu. Bice bolje, ne moze se stalno pobedjivati. Ove godine nije osvojio ni 1 masters, izgleda da ga oni vise ne zanimaju.Osvojice jos 5 slemova.

Branko

pre 2 godine

"...Mislim da su ovo placeni botovi...
(Srba Patrijota, 1. avgust 2021 10:01)"

Mislim da ste u pravu u svemu sem ovo za placanje. Mozda su i neplaceni nego se jednostavno preporucuju. Takvi smo ljudi.
Igrace No1e US Open.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

E ta naknadna pamet, sada gospodin Bubanj mudruje, trebalo je ovako, onako.
Kaze bice umoran, pa nepocinje US danas vec za mesec dana tako da ima dosta vremena za odmor i mislim da ce Nole da bude fit za US open kao da ce ga sigurno osvojiti.

glas razuma

pre 2 godine

Uslovi na US openu su izuzetno teski ali puno laksi nego u Tokiju.Novak se navikao na te uslove,sposoban je da se brzo regenerise.Ako bude zdrav osvaja US open sigurno.Ici na US open potpuno zdrav ili upste ne ici ako je povredjen.Bolji je za dve klase od ostalih tenisera i to ce pokazati.Uz njega ce biti njegov tim.Gledam Troickog kao selektora.On kucka poruke na svom telefonu dok se igra mec.Sramota.Novace za to si ti kriv.Za Troickog je Tipsarevic institucija.Zasto Troicki nije pomogao Djokovicu neka se sam zapita.Neka se seti koliko je Djokovic pomoga i pomaze njemu.Nole slab ti je to prijatelj.Iskreno.

Dušan R.

pre 2 godine

Dosta dobra analiza u ovom tekstu. Pogotovu za dubl i singl tj. pomeranje vremena meca u odnosu na vremenske uslove.
Moje misljenje zanposlednji pasus da ne stoji vezano za period pripreme i oporavka jet mesec dana je sasvim dovoljno, suprotno tome mislim da je dobronsto.je ograo OI jer u suprotnom dva meseca bez takmicarskog meca pa doci na US open bi vise bilo negativno.

Dakle, odluka za igranje na OI je po mom misljenju dobra dok dubl samo iz razloga pomeranja raporeda i igranja na sparini nije ok.

Nele

pre 2 godine

Čovjek dobrim dijelom u pravu. Svi zaboravljaju da Novak gazi od skora 35-tu a ne 25-tu. Treba da stavi odmah tačku na ovu sezonu, i odmoran i hladne glave krene u novu. Na sve trenutne nedaće mu još samo treba neka povreda u poznim igračkim godinama.

Šou Biznis

pre 2 godine

Uhvatio sam par minuta ovoga na tv-u. Voditelj opcinjen Nolom, pita ovog lika kako ce Nolov poraz uticati na ostale sportiste hahahahhahahahaaha ej, pazi pitanje. Era ludaka i dekadencije.
(Kukatilo, 01. avgust 2021 10:06)

Ne verujem da ga je pitao kako ce NOLOV poraz uticati......

Kopenhagen

pre 2 godine

Ispada već u 1/4 finala i sam je kriv za to.
Da se držao samo singla i da nije svaki dan uzimao sekcije sa svakim mogucim, on bi uzeo zlato.
Ovako gubi sve i sam je kriv.
A ponašanje na Olimpijadi nije za pamćenje…

nije šampionka samo ona što najbolje udara lopticu

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

On je pozvao Ninu, a ne obrnuto.

Tedy

pre 2 godine

Jel ga je tko silio? Zadnjih tjedana su ga neki i optuživali da je "pohlepan" makar vjerujem da to nije točno. A mogao je fino 2-3 tjedna krstariti Jadranom, družiti se s "svojim" Hrvatima i Crnogorcima, da...
(CroFed, 01. avgust 2021 10:05)
Slatko si me nasmejao luzeru..... Da, ovo družiti svojim Hrvatima.... bravo....
Vidi, ne bi mi bilo čudno da za koju desetinu godinu se nađete u nekom ozbiljnijem pokušaju prisvajanja.... Naravno po tipu Tesle, Andrića....imate vi tu dara da očas izmislite... ono što kažu kad nemaš svoje.... jbg...... Ponosimo se ipak time što prisvajate naše velikane..... .. Nema zameranja bro.... Pa i vi ste valjda neki srbi majka mu stara...... Istina odmetnuti....

govana

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

Ti si sampion i jedenju

Šou Biznis

pre 2 godine

Jedno je sigurno, a to je da ce Novak zavrsiti karijeru kao igrac sa najvise nedelja provedenih na prvom mestu i sa najvise GS titula!!!!!!

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Ima jos mesec dana do US opena, a ovaj drami kao da je sutra. Na kraju, nije mi jasno zasto se narod ovoliko uzludi oko odluka i meceva Novaka. Pa zaboga ljudi to je njegova karijera i njegov zivot, ako zeli moze sutra da zavrsi karijeru, sta vas to briga? Redovno pratim njegove meceve, ali nikad nisam uobrazio da ja imam prava da ga pljujem i vredjam. A mnogi u komentarima su toliko zavidni, oholi i pokvareni, da mi se prosto gadite. Verovatno ste u svakom smislu neostvareni, ali jedva cekate da pljujete velikog Novaka, valjda se samo tako osecate dobro.. Vi ste crv jezici, sto bi rekao Dimitrije Banjac - popularni Glavni ARhivator Cvarkov Djordje!

Davor

pre 2 godine

Neverovatno koliko je Novak ginuo da bi dosao do medalje, ali 2 meca za redom po 3 sata po onakvim uslovima nije mogao ni on da izdrzi, bitno da je pokazao veliku zelju sve ostalo je manje bitno, a OI u Parizu su za 3 godine imace jos jednu priliku svakako

kimiko

pre 2 godine

Ima istine, ali ima i druga strana kada se pogleda sve. US open pocinje 30 avgusta, barem tako pise na zvanicnom sajtu. Tu ima vremena za oporavak i dobru pripremu. Nesto drugo je ovde vaznije....Djokovic je posle RG i Wimbledona bio u naletu, gledali su u njega kao u zid kojeg je nemoguce razbiti. Sada, sa ova dva poraza videli su da ga je moguce pobediti. To znaci da ce Novak "prividno" biti osetljiviji na poraz, ali to i Novaku daje nov motiv da nastavi sa pobedama, jer je normalno da se dese i neki porazi. Grafik uspeha ne moze stalno biti u usponu, mora nekada i da pada. Sada ce on pokusati ponovo da ga vrati u uzlaznu putanju

DEX

pre 2 godine

Kod nas je veliki problem što neko, čiji je najveći uspeh u tenisu to što je bio predsednik Teniskog saveza Beograda, javno komentariše i kritikuje odluke nekoga ko je godinama broj 1 u tenisu i to ne u Beogradu, nego na svetu. Takve stvari treba zakonom zabraniti.

Nole Banderaš

pre 2 godine

kao što je neko naglasio u prethodnim izlaganjima, ljudi pa i glumac filmova za odrasle se umori a kamoli neće teniser.
U tome i jeste čar i draz sporta, mora nekada i da se izgubi...što ne umanjuje da je Nole genije i nepopravljivi Goat!
Čak šta više mi ga obožavamo do ludila,
pa makar grlio drveće i ovaj trčao sa kerovima, ovaj Vukovima, pardon!

Eugen

pre 2 godine

Pa nije on najspremniji sportista u istoriji?
(Deki ns, 1. avgust 2021 09:59)

Nije, nije, Lejver je bio najspremniji sportista u istoriji. Pogledaj samo kako se u njegovo vreme igrao tenis bajo moj. Ovo danas nije ni za devojcice.

Prdonja

pre 2 godine

Odlična analiza.
1.Odluka da igra mix dubl
2.Imati za trenera Troickog je isto biti Viktor
3.Slikanje i (ne)mir u olimpijskom selu.
4.Satnica dnevnog programa.
5.Iscrpljenost

Više se nije moglo nažalost.

CroFed

pre 2 godine

Jel ga je tko silio? Zadnjih tjedana su ga neki i optuživali da je "pohlepan" makar vjerujem da to nije točno. A mogao je fino 2-3 tjedna krstariti Jadranom, družiti se s "svojim" Hrvatima i Crnogorcima, da...

Realpolitik

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.

expert

pre 2 godine

Nije osvojio medalju, neće uzeti USO, pa šta? I dalje je najbolji svih vremena, a hvala Bogu veći je favorit da uzme još koji GS u narednih par godina od Nadala, a svakako Federera. Opušteno.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

On je pozvao Ninu, a ne obrnuto.
(nije šampionka samo ona što najbolje udara lopticu, 01. avgust 2021 10:41)

Jos gore ako je tako.Znaci pozvao je da bi se silio pred celim svetom.Zamisli sad ja ti dam 1000$ i posle 2 dana ti kazem e vrati mi pare nisam tako mislio.A ti vec isplanirao sta ces da kupis.Kakvo ces misljenje da imas posle od mene.Ovde se radi o njegovim osobinama njegovom karakteru.Ponasa se kao dete hocu-necu, ne znam sta hocu.

Kikujiro

pre 2 godine

Ignorišite ljudska bića koja pljuju Novaka, vredjaju, nipodaštavaju, provociraju, u stvari greška, to i nisu ljudska bića, to je zlo, srca prljava duše smrdljive, zlo se hrani reakcijama, bilo kakvim reakcijama, ne komentarišite ih i nemojte da im dajete minuse, to je kraj za njih, u svakom pogledu. Ugušiće se u sopstvenom povraćanju.

zeljko

pre 2 godine

Samo se pitam sta ili ko ga je navukao da prelomi i igra na OI. Znam da bi i da nije igrao bila pljuvacina na njega, realno posle wimbledon-a i akumuliranog umora od ranije neverovatno bi bilo da je uzeo zlato. Ovako ostaje da je mozda euforija tipa ne moze mi niko nista, mozda potrba da se zadovolji nesvakidasnji urodjeni ego, zelja da bude jedinstven..bolesna ambicija..a i sa ponasanjem na terenu je dosta sebi odmogao. Posle Ria mu je trebalo dve godine da se resetuje. Bubanj je, na zalost u pracu

0707

pre 2 godine

(Seki, 01. avgust 2021 10:47)

Na 2 dobijena seta moze da ga dobije bilo ko,zato na 3 tj na Grend slemu je TATA, Zverev ce onakvu igru da ponovi za nekoliko godina, a Novak ce nastaviti svoju dominaciju

Srba Patrijota

pre 2 godine

Procitao sam slican komentar juce... Mislim da su ovo placeni botovi. Kao i oni sto politicare hvale okolo. Sad znaci pokusavaju da nas ubijede da igrac koji se realno nikad nije povrijedio je ugrozio svoje ciljeve jer je igraz pro bono za svoju zemlju... A USO se igra za mjesec dana, plus i tamo ce, kao i na OI, imati eventualno 1 ozbiljan mec da odigra. JEDAN.
I da, nije on posao zbog srbije na OI... Posao je zbog zlatnog slema. Zato i uzeo miks dubl, dje mu je trebalo samo 4 pobjede do zlata.
Da uzme zlato i bude jedini teniser ikad sto je uzeo 4 slema i zlato sa OI.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Kakav crni US open, moze da zaboravi na titulu do kraja godine.Zverev ga je psihicki poremetio totalno.A sledece godine bice jos stariji, tako da je najbolji da ide u penziju.Mozda da se vrati na OI 2024 hahahah.

Dermendziev

pre 2 godine

Drago mi je da cujem najboljeg teniskog analiticara(nije mi potrebno misljenja raznih Armenulica,Viskovica,Miskovica,Miskovica govore sto ce se Novaku i narodu svideti)koji je skoro sve rekao,nesto percutao,nesto rekao izmedju redova,Da nije lose da podje Vajda(da amortizuje sve Novakove bezobrazluke) i Goran zbog servisa(koga je Novak zaboravio u Londonu).Vrlo bitna stvar je odeaci Novaka od drvosece,zbog privatnog sruzenja "druzenja",bolje receno "asikluka".Pre susreta sa Zverevim,taj dan je bilo bolje ne trenirati,vec popiti dve tri case rasola,jer novak je delovao iscrpljeno,kao da nijae spavao.

Seki

pre 2 godine

Prostim recima sad ga se niko vise ne boji od igraca i svako ce se truditi da ga odere...
ako posle ovog brodoloma udje u 1/4 finala na US Openu bice to odlicno dostignuce za njega. Naravno kamo srece da osvoji kao od sale.

Ccc

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

Koliko samo istine u vašem komentaru. Sebičan potez, možda i neizbrisiva fleka u karijeri.

Dalibor

pre 2 godine

Postoji li bar jedan novinar koji bi skupio "kohones" i napravio intervju sa Ninom.Evo 24 sat posle jučerašnjeg odustajanja i svi pričaju o Novaku o njegovim osećanjima,njegovim patnjama,nadanjima a ni reči o devojci.Sramota!

LooDakk

pre 2 godine

Mislim da Nole najbolje zna sta mu je ciniti, a mi smo tu da mu u tome damo najvecu mogucu podrsku i ljubav da osvoji ameriku i postane najveci ikada. Ako u tome ne uspe on ce vec u australiji postati najveci, pa kad pritisak spadne laganica ide na 30 gs, ne znaju oni s kim su nasli da sw inate. Jedina stvar koja kod srbina ne prolazi je kad pokusavas da se inatis jace sa njim. Zivela Srbija braco!!!

Kikujiro

pre 2 godine

Ignorišite ljudska bića koja pljuju Novaka, vredjaju, nipodaštavaju, provociraju, u stvari greška, to i nisu ljudska bića, to je zlo, srca prljava duše smrdljive, zlo se hrani reakcijama, bilo kakvim reakcijama, ne komentarišite ih i nemojte da im dajete minuse, to je kraj za njih, u svakom pogledu. Ugušiće se u sopstvenom povraćanju.

Kikujiro

pre 2 godine

Ignorišite ljudska bića koja pljuju Novaka, vredjaju, nipodaštavaju, provociraju, u stvari greška, to i nisu ljudska bića, to je zlo, srca prljava duše smrdljive, zlo se hrani reakcijama, bilo kakvim reakcijama, ne komentarišite ih i nemojte da im dajete minuse, to je kraj za njih, u svakom pogledu. Ugušiće se u sopstvenom povraćanju.

Kole

pre 2 godine

Ja sam već na platou ispred skupštine,čekam da nam se obrati heroj i grupno padnemo u delirijum čim nam pokaže zlatnu medalju kupljenu za 500 dindži na lajkovačkom buvljaku.

Lakic

pre 2 godine

Novak je istinski patriota i rodoljub. Verovatno zbog pritiska i osude ipak je prihvatio da ide na oi i pogrešio. Verujem da ga je Maljkovic presingovao, posto je vodja zacrtao vise od 10 medalja a Novak je za zlato. U zemlji da uspe pogrešio je za mix sad je ostalo nista. Nole glavu gore i samo za svoju dusu igraj, ove barabe u savezima nisu zasluzila da ih predstavljas i da se kite tvojim uspesima...

OI

pre 2 godine

A koja je garancija da bi uzeo US Open čak i da nije učestvovao na OI? To su sve samo nebulozne spekulacije. Naprotiv, mislim da će mu OI baš pomoći da dijagnostifikuje trenutne probleme kako bi ih što pre otklonio. Da toga nije mogao bi da se ,,uspava" na fantastičnim uspesima koje je već ostvario ove godine i pomisli da će biti lakše nego što će zaista biti.

Ljubo

pre 2 godine

Ajde ne lupetaj,Đoković je jedan od najspremniji sportista na svetu i nije izgubio polufinale i posle za bronzu već je izgubio isključivo zbog toga što je bio pasivan i čekao je da protivnik samoga sebe pobedi i kada je prestao grešiti prosto ga je razbio.To se isto desilo na Roland Garosu protiv Vavrinka.Ali u ovome meču ključna stvar je zašto je izgubio meč je njegov servis koji kada treba meč privesti kraju njega uopšte nema.Meni je prosto neverovatno da neko ko je najbolji teniser svih vremena i koji je visok skoro 190cm ima tako slab prvi servis(u rangu Jelene Janković)a tako neprecizan.Ponavljam,pasivnost i čekanje da se protivnik sam pobedi i katastrofalan servis su ključ ovog poraza a nikako nedostatak energije.To i neka izmišljena povreda su samo izgovor za ovaj debakl što je sramota za nekoga ko je osvojio sva 3 dosadašnja Gren slema.

Bane

pre 2 godine

Da neko ne pomisli da imam nesto protiv Novaka, naprotiv ovako koliko mogu medijski da ga ispratim prilicno mi je drag. Medjutim, svi uspesi, ne samo njegovi nego na primer proglasenje Jokica za najboljeg igraca NBA lige i sl. su licni uspesi tih igraca. Jokic je to postigao u nekom NBA klubu koji ga placa i postigao je to u svoje ime kao svoj licni uspeh, Novak takodje kada osvaja GS i turnire osvaja ih u svoje licno ime. Mozemo mi naravno navijati za njega jer je nas, mozemo biti donekle i ponosni sto je neko ko potice iz naseg naroda uspesan u svetu ali se ne mozemo identifikovati sa njegovim uspesima, ni mi ni drzava.

Jedino gde mozemo da se identifikujemo je kada igraju za reprezentaciju odnosno kada predstavljaju narod i drzavu.

Ova analiza vise baca senku na Novaka nego sto ga opravdava jer po njoj ispada da je Novakov motiv da nastupa na OI bio nada da ce osvojiti sva 4 GS i OI zlato u jednoj godini sto niko pre toga nije, i nekako implicira da jos treba da ga zalimo sto je time sada sebi licno ugrozio i US Open. A ja bih opet vise voleo da cujem da je motiv bio patriotizam i zelja da svojoj drzavi i narodu donese zlato pa i po cenu US Opena.

Nista mi i Srbija nemamo sto su nasi cenjeni po belosvetskim klubovima ako dodju pa setaju po terenu kada igraju za Srbiju.

Interista

pre 2 godine

Ali neverovatno kako je nekim propalim zivotima drago sto je Djokovic izgubio, i neko napisao nije se igralo za pare inace bi osvojio, pa j ti sve sto imas bolesno, da li je moguce da takva stoka udise vazduh??

Јабучило

pre 2 godine

Učešće na Olimpijskim igrama je jedna od retkih pogrešnih odluka Đokovića.
Kolika će biti cena te odluke znaće se vrlo brzo.
(Aleksandar, 01. avgust 2021 10:07)

Искрено, да је остао само на појединачном турниру, одлука би била сјајна. Нажалост, занео се изгледима за две медаље и преоптеретио се. Сада чекамо.

Djoda

pre 2 godine

Meni vise znace olimpijske igre od US Opena, jer na OI predstavlja Srbiju, a na potonjem iskljucivo sebe. Sta sad, treba svi da zalimo sto nece sprovesti licne ciljeve i da pricamo kako nije trebalo da nas predstvalja, da bi se bolje spremio za licne poduhvate?!

Andrea Djani

pre 2 godine

Novak je ovim ucescem ugrozio zdravlje i bez ikakve dileme bilo bi za njega najbolje da ovo bude kraj ove sezone i da se dobro odmori i porpuno spreman doceka AO 2022 . Sve drugo bi bilo samounistavanje .

AcA

pre 2 godine

Šta je veće učešće na US openu ili san Olimpijske medalje , nagrada koju Nina ne može više da dobije i nacionalna penzija ? Ego je čudo, dokaz da individualni sportisti nikada,ali baš nikada ne mogu da razmišljaju o drugima. Respekt za sve što je postigao i uradio do sada, ali za ovo što je uradio Nini nema reči. Bez njega nije mogla verovatno da dodje dotle, ali, da je bilo igranje za zlato da li bi Novak odustao ?

Goran

pre 2 godine

Da li je nama vazan Novak Djokovic ili ga gledamo samo zbog nekakvog rezultata koji ce pojedinim gradjanima Srbije dati razlog da se kite njegovim uspehom po drustvenim mrezama? Mislim da je vaznije da bude ziv i zdrav od nekakvog slema. Ne znam u sta smo se pretvorili, zveri gladne tudjih uspeha kad vec licno nista u zivotu nismo napravili osim sto ostavljamo glupe komentare po portalima.

Kukatilo

pre 2 godine

Uhvatio sam par minuta ovoga na tv-u. Voditelj opcinjen Nolom, pita ovog lika kako ce Nolov poraz uticati na ostale sportiste hahahahhahahahaaha ej, pazi pitanje. Era ludaka i dekadencije.

Srba Patrijota

pre 2 godine

Procitao sam slican komentar juce... Mislim da su ovo placeni botovi. Kao i oni sto politicare hvale okolo. Sad znaci pokusavaju da nas ubijede da igrac koji se realno nikad nije povrijedio je ugrozio svoje ciljeve jer je igraz pro bono za svoju zemlju... A USO se igra za mjesec dana, plus i tamo ce, kao i na OI, imati eventualno 1 ozbiljan mec da odigra. JEDAN.
I da, nije on posao zbog srbije na OI... Posao je zbog zlatnog slema. Zato i uzeo miks dubl, dje mu je trebalo samo 4 pobjede do zlata.
Da uzme zlato i bude jedini teniser ikad sto je uzeo 4 slema i zlato sa OI.

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Ima jos mesec dana do US opena, a ovaj drami kao da je sutra. Na kraju, nije mi jasno zasto se narod ovoliko uzludi oko odluka i meceva Novaka. Pa zaboga ljudi to je njegova karijera i njegov zivot, ako zeli moze sutra da zavrsi karijeru, sta vas to briga? Redovno pratim njegove meceve, ali nikad nisam uobrazio da ja imam prava da ga pljujem i vredjam. A mnogi u komentarima su toliko zavidni, oholi i pokvareni, da mi se prosto gadite. Verovatno ste u svakom smislu neostvareni, ali jedva cekate da pljujete velikog Novaka, valjda se samo tako osecate dobro.. Vi ste crv jezici, sto bi rekao Dimitrije Banjac - popularni Glavni ARhivator Cvarkov Djordje!

Realpolitik

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.

LooDakk

pre 2 godine

Mislim da Nole najbolje zna sta mu je ciniti, a mi smo tu da mu u tome damo najvecu mogucu podrsku i ljubav da osvoji ameriku i postane najveci ikada. Ako u tome ne uspe on ce vec u australiji postati najveci, pa kad pritisak spadne laganica ide na 30 gs, ne znaju oni s kim su nasli da sw inate. Jedina stvar koja kod srbina ne prolazi je kad pokusavas da se inatis jace sa njim. Zivela Srbija braco!!!

Strucnjak, iako amater

pre 2 godine

Iako nisam teniski strucnjak, sve ovo mogao sam analizirati i znati, da
Djokovic porazom u polufinalu i odustajanju u mesovitom dublu na OI,
fizicki i psihicki nece moci da se oporavi do US-Opena, sto ce mu, iako
bude ucestvovao, umanjiti prodor do finala i osvajanja US-Opena.
Naravno, da bi od srca zeleo da Djokovic osvoji US-Open, cime bi
postigao jos jedan rekord u GS pobedama (21), jedini teniser koji je dva puta
u godini osvojio sva 4 GS, ali pogotovo, da se osveti organizatorima
za diskvalifikaciju u prosloj godini.

kurtone

pre 2 godine

Djokovic nije imao period za adaptaciju na visoku temperaturu u kombinaciji sa jako visokom vlagom +80%,to razara organizam, ko je boravio u japanu zna o cemu pricam

Idemooo breee :-)

pre 2 godine

Što je igrao u dublu? Zbog medalje? Medalju nam mogu doneti i džudisti ili karatisti, on je tamo pošao samo sa jednim ciljem - ZLATO U SINGLU kako bi produžio san o zlatnom slemu!

got

pre 2 godine

Sve je covek rekao ispravno.
Kritika Novaku moze samo da pomogne.
A tapsanje po ramenu i velicanje - da mu odmogne.
Gubio je vreme po olimpijskom selu slikajuci se sa kojekakvim svetskim siromasima koji zavise od drzavne mesecne stipendije od 500 evra, dolara ili franaka.
Umesto da bude sa Vajdom, Ivanisevicem, svojim fizioterapeutom, spanerom reketa...
Izgubio je ne samo mesec dana, nego i oreol nepobedivosti.
Sad umornog, cekaju ga u Njujorku na primer motivisani Beretini u 1/4 finalu, opusteni Zverev u 1/2 finalu i preopasni Medvedev ili Rafa u finalu.

OI

pre 2 godine

A koja je garancija da bi uzeo US Open čak i da nije učestvovao na OI? To su sve samo nebulozne spekulacije. Naprotiv, mislim da će mu OI baš pomoći da dijagnostifikuje trenutne probleme kako bi ih što pre otklonio. Da toga nije mogao bi da se ,,uspava" na fantastičnim uspesima koje je već ostvario ove godine i pomisli da će biti lakše nego što će zaista biti.

Vanja

pre 2 godine

A smejali ste se kad je Becker govorio da bi ga opsednutost rekordima mogla skupo kostati. Ili sto bi nasi ljudi rekli - alavost.
Jednostavno otisao zbog sebe i zlatnog slama, cim je izgubio od Zvereva zaboravio patriotizam, Srbiju, Ninu...

Djoda

pre 2 godine

Meni vise znace olimpijske igre od US Opena, jer na OI predstavlja Srbiju, a na potonjem iskljucivo sebe. Sta sad, treba svi da zalimo sto nece sprovesti licne ciljeve i da pricamo kako nije trebalo da nas predstvalja, da bi se bolje spremio za licne poduhvate?!

Kikujiro

pre 2 godine

Ignorišite ljudska bića koja pljuju Novaka, vredjaju, nipodaštavaju, provociraju, u stvari greška, to i nisu ljudska bića, to je zlo, srca prljava duše smrdljive, zlo se hrani reakcijama, bilo kakvim reakcijama, ne komentarišite ih i nemojte da im dajete minuse, to je kraj za njih, u svakom pogledu. Ugušiće se u sopstvenom povraćanju.

Prdonja

pre 2 godine

Odlična analiza.
1.Odluka da igra mix dubl
2.Imati za trenera Troickog je isto biti Viktor
3.Slikanje i (ne)mir u olimpijskom selu.
4.Satnica dnevnog programa.
5.Iscrpljenost

Više se nije moglo nažalost.

Бранко

pre 2 godine

Нолету је потребан коуч психотерапеут и менаџер што сад постаје све више упадљиво као слабост његове екипе. Његове продужене еуфорије су колико разумљиве толико и погубне ако се не канализују и држе под контролом може доћи до повратног дејства депресије и општег пада, што је већ било..

Lakic

pre 2 godine

Novak je istinski patriota i rodoljub. Verovatno zbog pritiska i osude ipak je prihvatio da ide na oi i pogrešio. Verujem da ga je Maljkovic presingovao, posto je vodja zacrtao vise od 10 medalja a Novak je za zlato. U zemlji da uspe pogrešio je za mix sad je ostalo nista. Nole glavu gore i samo za svoju dusu igraj, ove barabe u savezima nisu zasluzila da ih predstavljas i da se kite tvojim uspesima...

Šou Biznis

pre 2 godine

Jedno je sigurno, a to je da ce Novak zavrsiti karijeru kao igrac sa najvise nedelja provedenih na prvom mestu i sa najvise GS titula!!!!!!

Nole Banderaš

pre 2 godine

kao što je neko naglasio u prethodnim izlaganjima, ljudi pa i glumac filmova za odrasle se umori a kamoli neće teniser.
U tome i jeste čar i draz sporta, mora nekada i da se izgubi...što ne umanjuje da je Nole genije i nepopravljivi Goat!
Čak šta više mi ga obožavamo do ludila,
pa makar grlio drveće i ovaj trčao sa kerovima, ovaj Vukovima, pardon!

Davor

pre 2 godine

Neverovatno koliko je Novak ginuo da bi dosao do medalje, ali 2 meca za redom po 3 sata po onakvim uslovima nije mogao ni on da izdrzi, bitno da je pokazao veliku zelju sve ostalo je manje bitno, a OI u Parizu su za 3 godine imace jos jednu priliku svakako

Jovan

pre 2 godine

@Što je igrao u dublu? Zbog medalje? Medalju nam mogu doneti i džudisti ili karatisti, on je tamo pošao samo sa jednim ciljem - ZLATO U SINGLU kako bi produžio san o zlatnom slemu!
(Idemooo breee :-), 01. avgust 2021 11:05)

Pa bas to što je igrao dubl je dokaz da nije otišao u Tokio zbog zlatnog slema već da je jedan naivni patriota koji je hteo da donese što više medalja svojoj zemlji. Da je toliko egoistican I da je igrao samo zbog sebe, ne bi nikad ni otišao u Tokio, ili bi u najmanju ruku eto igrao samo singl zbog tog zlatnog slema.

zeljko

pre 2 godine

Samo se pitam sta ili ko ga je navukao da prelomi i igra na OI. Znam da bi i da nije igrao bila pljuvacina na njega, realno posle wimbledon-a i akumuliranog umora od ranije neverovatno bi bilo da je uzeo zlato. Ovako ostaje da je mozda euforija tipa ne moze mi niko nista, mozda potrba da se zadovolji nesvakidasnji urodjeni ego, zelja da bude jedinstven..bolesna ambicija..a i sa ponasanjem na terenu je dosta sebi odmogao. Posle Ria mu je trebalo dve godine da se resetuje. Bubanj je, na zalost u pracu

Ljubo

pre 2 godine

Ajde ne lupetaj,Đoković je jedan od najspremniji sportista na svetu i nije izgubio polufinale i posle za bronzu već je izgubio isključivo zbog toga što je bio pasivan i čekao je da protivnik samoga sebe pobedi i kada je prestao grešiti prosto ga je razbio.To se isto desilo na Roland Garosu protiv Vavrinka.Ali u ovome meču ključna stvar je zašto je izgubio meč je njegov servis koji kada treba meč privesti kraju njega uopšte nema.Meni je prosto neverovatno da neko ko je najbolji teniser svih vremena i koji je visok skoro 190cm ima tako slab prvi servis(u rangu Jelene Janković)a tako neprecizan.Ponavljam,pasivnost i čekanje da se protivnik sam pobedi i katastrofalan servis su ključ ovog poraza a nikako nedostatak energije.To i neka izmišljena povreda su samo izgovor za ovaj debakl što je sramota za nekoga ko je osvojio sva 3 dosadašnja Gren slema.

expert

pre 2 godine

Nije osvojio medalju, neće uzeti USO, pa šta? I dalje je najbolji svih vremena, a hvala Bogu veći je favorit da uzme još koji GS u narednih par godina od Nadala, a svakako Federera. Opušteno.

Dalibor

pre 2 godine

Postoji li bar jedan novinar koji bi skupio "kohones" i napravio intervju sa Ninom.Evo 24 sat posle jučerašnjeg odustajanja i svi pričaju o Novaku o njegovim osećanjima,njegovim patnjama,nadanjima a ni reči o devojci.Sramota!

0707

pre 2 godine

(Seki, 01. avgust 2021 10:47)

Na 2 dobijena seta moze da ga dobije bilo ko,zato na 3 tj na Grend slemu je TATA, Zverev ce onakvu igru da ponovi za nekoliko godina, a Novak ce nastaviti svoju dominaciju

Bane

pre 2 godine

Eeeee moji sunarodnici. Čovek je u poslednjih mesec i po dana ispisao nove stranice istorije, osvojio 6. Wimbldon i 20. GS, postao najbolji u istoriji, radovao nas poslednjih 15 godina, svet nas zna zbog njega, fenomen kakav se nije rodio. Ali važno je kukati i kritikovati za tastaturom.

Predo

pre 2 godine

U jednom delu se slažem, a to je da Novak nije imao ni svog trenera, ni fizioterapeuta, ni španera itd. Dobro, nisu ni drugi, ali su sigurno imali nekoga ko ima neki autoritet i znanje, a Novak je imao Troickog. Doduše, i zato je kriv, siguran sam da ge on i postavio na mesto selektora. I dalje, njemu je bilo interesantno da oda po selu, da se druži, ali OK, i ne mislim da mu je to oduzelo previše energije. Ali definitivno nije otišao fizički spreman na OI, a povrede i povredice su uvek posledica fizičke nespremnosti. Najspremiji je bo na RG, to je bio projekat, Vimbldon je bio posledica pobede na RG, a nakon toga dolazi neminovan pad forme, odmor sa porodicom u Crnoj Gori, uz malo trčkaranja, plivanja i rekreativnog tenisa, to nisu pripreme vrhunskog sportiste. Da, i sada sam siguran da će osvojiti US Open, a da je osvojio OI, ne bih bio siguran. Uljuljkao bi se i stvrio dodatni pritisak. Mislim da je na jednom od ova dva takmičenja morao kiksati. Za njega bolje da je to bilo na OI.

Djordje

pre 2 godine

(Djoda, 01. avgust 2021 10:14)

Kako mozes da budes takvo zlo od coveka, pa samo sto je otisao tamo i igrao na 50 stepeni je valjda neki dokaz koliko mu znaci da predstavlja Srbiju, igrao je cak i dubl jer je osetio da ima snage, 'pojeo' ga je mec sa Zverevim skoro 3 sata i sa Bustom jos 3 sata. Kakvi bre licni ciljevi kada je uvek igrao za reprezentaciju, pre samo dve godine je osvojio Atp kup bukvalno sam, sada rizikuje karijeru zbog Olimpijade i rizikuje kalendarski GS a mogao je da odmara i da sigurno osvojio US Open a ovako je ugrozio i nastup, umesto da ppdrzis coveka ti lupetas nesto...

kimiko

pre 2 godine

Ima istine, ali ima i druga strana kada se pogleda sve. US open pocinje 30 avgusta, barem tako pise na zvanicnom sajtu. Tu ima vremena za oporavak i dobru pripremu. Nesto drugo je ovde vaznije....Djokovic je posle RG i Wimbledona bio u naletu, gledali su u njega kao u zid kojeg je nemoguce razbiti. Sada, sa ova dva poraza videli su da ga je moguce pobediti. To znaci da ce Novak "prividno" biti osetljiviji na poraz, ali to i Novaku daje nov motiv da nastavi sa pobedama, jer je normalno da se dese i neki porazi. Grafik uspeha ne moze stalno biti u usponu, mora nekada i da pada. Sada ce on pokusati ponovo da ga vrati u uzlaznu putanju

glas razuma

pre 2 godine

Uslovi na US openu su izuzetno teski ali puno laksi nego u Tokiju.Novak se navikao na te uslove,sposoban je da se brzo regenerise.Ako bude zdrav osvaja US open sigurno.Ici na US open potpuno zdrav ili upste ne ici ako je povredjen.Bolji je za dve klase od ostalih tenisera i to ce pokazati.Uz njega ce biti njegov tim.Gledam Troickog kao selektora.On kucka poruke na svom telefonu dok se igra mec.Sramota.Novace za to si ti kriv.Za Troickog je Tipsarevic institucija.Zasto Troicki nije pomogao Djokovicu neka se sam zapita.Neka se seti koliko je Djokovic pomoga i pomaze njemu.Nole slab ti je to prijatelj.Iskreno.

NADA

pre 2 godine

da jeste ugrozio osvajanje titule u Njujorku.Znam sigurno da Nole nece odustati ili otici u penziju dok ne osvoji sve sto ima za cilj.Bilo to do 40te.Samo da oporavi i fizicki i mentalno i da sebe ne grize sto sada nije uspeo.Borio se bio brilijantan do polufinala kada se slomi najvise zbog uslova tj velike vlaznosti i temperature.Samo mi da ga gledamo sto duze i da uzivamo u pobedama a poraze da vidimo kao novi podstrek za napredak.Zelim mu sve najbolje i da sto pre potisne sok koji je doziveo.

Gružanin

pre 2 godine

Dakle Novak Đoković umesto da se odmara posle fantastičnog trijumfa u Londonu, odlazi u Tokijo i svojom učešćem u singlu i mešovitom dublu dovodi Srbiju do polufinala i to uprkos strahovito teškim uslovima za igru. I onda umesto ponosa i podrške za takav nadčovečanski napor posle poraza od Zvereva kreće najodvratnija pljuvačina u kojoj združenim snagama učestvuje srpski mediji uključujući i ovaj, domaći mrzoci svega srpskog i njihivi zlobni prijatelji iz okoline, a boga mi i oni Srbi koji bi najradije da drugi ginu za njih dok oni prosipaju svoju "mudrost" po internetu pokušavajući da skrenu pažnju na svoju beskorisnost. Verujem da Novak samo zbog nas koji znamo da cenimo ne samo nečije rezultate veći trud i zalaganje još uvek želi da se ponovo pojavi na olimpijskim igrama i bori za Srbiju. Ako je Srbija ono što čitam u komentarima na B92 Novaku je zaista bilo bolje da je uzeo Britansko, Hravtsko ili bilo koje drugo državljanstvo. Na njihovu žalost nije.

Jovan

pre 2 godine

Meni vise znace olimpijske igre od US Opena, jer na OI predstavlja Srbiju, a na potonjem iskljucivo sebe. Sta sad, treba svi da zalimo sto nece sprovesti licne ciljeve i da pricamo kako nije trebalo da nas predstvalja, da bi se bolje spremio za licne poduhvate?!
(Djoda, 01. avgust 2021 10:14)

Ja kolko se secam puštena je srpska himna u Parizu posle titule na Filip Šatrijeu? Takođe, uvek piše i ono SRB pored njegovog imena gde god da igra, tako da stvarno ne znam o čemu govoriš zemljače? Naravno da igra za sebe i svoje lične ciljeve, ali u toj igri on predstavlja i svoju državu takođe.

Bane

pre 2 godine

Da neko ne pomisli da imam nesto protiv Novaka, naprotiv ovako koliko mogu medijski da ga ispratim prilicno mi je drag. Medjutim, svi uspesi, ne samo njegovi nego na primer proglasenje Jokica za najboljeg igraca NBA lige i sl. su licni uspesi tih igraca. Jokic je to postigao u nekom NBA klubu koji ga placa i postigao je to u svoje ime kao svoj licni uspeh, Novak takodje kada osvaja GS i turnire osvaja ih u svoje licno ime. Mozemo mi naravno navijati za njega jer je nas, mozemo biti donekle i ponosni sto je neko ko potice iz naseg naroda uspesan u svetu ali se ne mozemo identifikovati sa njegovim uspesima, ni mi ni drzava.

Jedino gde mozemo da se identifikujemo je kada igraju za reprezentaciju odnosno kada predstavljaju narod i drzavu.

Ova analiza vise baca senku na Novaka nego sto ga opravdava jer po njoj ispada da je Novakov motiv da nastupa na OI bio nada da ce osvojiti sva 4 GS i OI zlato u jednoj godini sto niko pre toga nije, i nekako implicira da jos treba da ga zalimo sto je time sada sebi licno ugrozio i US Open. A ja bih opet vise voleo da cujem da je motiv bio patriotizam i zelja da svojoj drzavi i narodu donese zlato pa i po cenu US Opena.

Nista mi i Srbija nemamo sto su nasi cenjeni po belosvetskim klubovima ako dodju pa setaju po terenu kada igraju za Srbiju.

Alex

pre 2 godine

Mekinro je bio u pravu, olimpijske igru mu nisu potrebne jer se igra u dva dobijena seta, i verovatnoca da ce ga neko iznenaditi je velika. Na stranu cinjenica da je otisao umoran i iscrpljen. U Japanu ga je docekala velika vrucina i vlaznost, ko je menjao zone zna kako to utice na organizam, pogotovo sto nije imao vremena da se adaptira. A sa druge strane, mislim da ovaj gospodin nije u pravu, imace dovoljno vremena da se oporavi i pripremi za US open. Noleta, trenutno, niko ne moze da pobedi u tri seta. Kao sto sam juce rece, nista se ne desava slucajno, i da iz ovakvih stvari samo izlazi jaci. Satrce ih sve na US openu. Zivi bili, pa videli.

anica velickovic

pre 2 godine

Mesec dana do US opena ako gledamo fizicku stranu je sasvim dovoljno, psihicki moze da ostavi ovo dublji trag znajuci kakav je Nole i sta je zeleo. Verujem da ce uspeti da se sredi za poslednji slem u sezoni, nece biti lako, ali ako bude imao fokus nema brige, mladja garda na tri seta mu tesko sta moze...Nadal ce se spremiti naravno...videcemo uskoro. Nadam se d je pametan da odmori i telo i psihu i krene kao da nista nije bilo. Dace Bog da ovo nije ostavilo traga na Noleta.

Tobla

pre 2 godine

Ne razumem da većina čitalaca ne shvata osnovni razlog Novakovog debakla na OI - igranje dubla. I to odmah nakon meča u singlu. Na kraju se to videlo u jednom momentu 2. seta protiv Zvereva. Novak je bio crven u licu i izgledao je kao da je kopao u rudniku 8 sati. To je osnovni razlog poraza, i ništa drugo. Zašto je igrao dubl? Posle nedavnih uspeha pomislio je ,,ma mogu ja još 2 zlata osvojiti''. Majstore, svako ima svoje granice. Za tebe bi bolje bilo da spoznaš svoje i da ostaneš realan. Mislim da je za Đokovića dobro što je doživio krah na IO. Naučiće dosta a i doći će sa motivom na US open. Sretno na US openu.

Kolubarski

pre 2 godine

A kad je Beker o tome govorio, na isti način, pre OI, ovde su mnogi bili ljuti i besni. Šta on ima da priča o tome, ko je on, da nešto zna ne bi bankrotirao, ljubomoran jer mu više nije trener i još koješta.
Ne volimo istinu, pa to ti je.
A laiku je jasno da je Novak naje.ao u Tokiju, samo tako.
Otišao mrtav umoran na toliki put, bez svog tima, tamo je morao da bude u sasvim drugom ritmu, a na kraju ništa.
Trebaće vremena da se pre svega fizički oporavi, pa i da povrati kilažu jer je tamo omršao "ko pas", što bi se reklo, a US open samo što nije. A tamo ga čeka Nadal, odmoran i nakokan koje čime.
Novak je veoma, veoma tvrdoglav.Nekad je to i dobro, ali ovaj put, baš mu se obilo o glavu.

Interista

pre 2 godine

Ali neverovatno kako je nekim propalim zivotima drago sto je Djokovic izgubio, i neko napisao nije se igralo za pare inace bi osvojio, pa j ti sve sto imas bolesno, da li je moguce da takva stoka udise vazduh??

CroFed

pre 2 godine

Jel ga je tko silio? Zadnjih tjedana su ga neki i optuživali da je "pohlepan" makar vjerujem da to nije točno. A mogao je fino 2-3 tjedna krstariti Jadranom, družiti se s "svojim" Hrvatima i Crnogorcima, da...

Šou Biznis

pre 2 godine

Uhvatio sam par minuta ovoga na tv-u. Voditelj opcinjen Nolom, pita ovog lika kako ce Nolov poraz uticati na ostale sportiste hahahahhahahahaaha ej, pazi pitanje. Era ludaka i dekadencije.
(Kukatilo, 01. avgust 2021 10:06)

Ne verujem da ga je pitao kako ce NOLOV poraz uticati......

питам за друга

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

''Млада колегиница'' може да пљуне у шаке, напорно тренира, ради на себи и својој игри, и тиме сама себи пружи шансу да испуни своје снове, баш онако како то Новак ради већ дуже од деценију и по. Ако за то није способна, ти је лепо стави на кркаче и носи кући, метни на олтар, па се клањај, пали свеће и приноси жртве до миле воље.

chox

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

Nije on nista njoj srusio , da nije bilo njega ne bi ni dosla do polufinala ... Mnogo ima glupih i pakosnih ljudi sto i ti potvrdjujes

dartanjan

pre 2 godine

Ajde ljudi smirite se. Pokušao je. Ne bi on sebi oprostio da nije. Velike je prilika bila ovo. Na kraju nije uspeo i to je to. Ide dalje. A za vas koji tvrdite da nije otišao u Tokio zbog Srbije nego zbog sebe, msm stvarno… koji to sportista ide SAMO zbog zemlje i predstavljanja iste. Svaki olimpijac želi LIČNI uspeh i da taj uspeh bude pod okriljem zastave svoje države. ne može ni jedan uspeh da se postigne bez te lične komponente. Nije olimpijada poziv u odred kamikaza.

Ccc

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

Koliko samo istine u vašem komentaru. Sebičan potez, možda i neizbrisiva fleka u karijeri.

anica velickovic

pre 2 godine

Wow traje hajka na drustvenim mrezama i jadan on u Njujorku hahahah...boli ga patka...evo sve ce da se sekira da l mu mere bacene rekete u publiku ili slemove on prvenstveno igra za sebe i tenisku statistiku da bude najbolji svih vremena pa tek onda za navijace...kad je mogao one dve babe sa prsticem da ucutka i onu rulju na US openu sta moze da ga iznervira jos...Nole Lave ti si jaci od svega...idemo dalje.

stranger

pre 2 godine

Na drustvenim mrezama i zapadnim medijima traje prava hajka na Djokovica uz horsko, euforicno likovanje zbog njegovog neuspeha. Hajka najvise dolazi iz Amerike jer stalno citiraju njegovu izjavu o Simone Biles da je pritisak privilegija i da mora da nauci da se nosi s tim a onda prikzuju njegovo lupanje reketa u mecu protiv Buste, uz obavezni komentar da ga ne podnose i da nikad nece biti nivo Federera i Nadala. Optuzuju ga da je deriste, licemer i kukavica jer je Ninu ostavio na cedilu. Na US Openu ga ceka pakao.

Lesa214

pre 2 godine

Djokovicu kad citam ove komentare, zao mi je sto nisi uzeo Britanski pasos kad su ti nudili. Nismo mi tebe zasluzili, a opet jesmo sve ovo sto nam se desava zadnjih 100 godina.

Back in Black

pre 2 godine

Ceo teniski svet je pricao cim je Nole javio da ucestvuje na Olimpijadi da je to velika greška.Jedino smo mi ovde nebeski narod pricali kako su se zabrinuli jer ce Nole ove godine da osvoji sve, a do zlata na OI ima da se prošeta.Pa mu malo bilo jedno zlato vec je išao na dva.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

On je pozvao Ninu, a ne obrnuto.
(nije šampionka samo ona što najbolje udara lopticu, 01. avgust 2021 10:41)

Jos gore ako je tako.Znaci pozvao je da bi se silio pred celim svetom.Zamisli sad ja ti dam 1000$ i posle 2 dana ti kazem e vrati mi pare nisam tako mislio.A ti vec isplanirao sta ces da kupis.Kakvo ces misljenje da imas posle od mene.Ovde se radi o njegovim osobinama njegovom karakteru.Ponasa se kao dete hocu-necu, ne znam sta hocu.

Sempervivum

pre 2 godine

Људи, испало је тако како је испало. Просто се није дало. Сад је после убедљивог вођства изгубио, а колико пута је из изгубљеног успео да се врати? Просто нека виша сила...

Да није учествовао, Новак би се ужасно гризао и кајао годинама.
Што се тиче премора, он је професионалац. Колико пута је у животу Новак играо све ГС до завршнице, победио на Вимблдону, а после играо Монтреал/Торонто и Синсинати пред US Open?
Овде се не ради о физичком премору, овде је већи проблем болан пораз и осећај немоћи. Али он већ има искуства са болним поразима и са невероватним повратцима.
Да је победио на ОИ он би имао вишак енергије, одморио би се 5 дана и задовољан почео припреме.
Нека учини и сада тако, без обзира. И прошле године је имао врло непријатне поразе, па се вратио. Ова година је успешнија од прошле.
Имаће времена за дужи одмор у септембру.

"Старина Новак"

pre 2 godine

Новаче Ћоковићу

Нудили су ти Енглези блага, тајна
мислили су купити дијамант за џабе
да дјела твоја буду њихова, сјајна
отац те научи Срђан, те им не даде.

Баш као што су њега оци научили
од цара Лазара до данашњих дана
да се продајемо, не би Срби били
као што ћеш ти научити Стефана.

У Токио повело те срце, није глава
нек злобници свјетски сад по теби туку
неће дуго проћи биће твоја слава
у септембру Новаче, освојићеш Америку.

Што год да буде, гдје год да си
недостижно биће твоје неимарство
љубав наша ЗЛАТНА груди ти краси
у тенису биће вјечно, НОВАКОВО ЦАРСТВО!

Петар Татар

Подгорица, 31.07.2021.г.

Marija

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

Mlada koleginica je mlada i imace jos sansi. Da nije bilo Novaka, odavno bi bila kod kuce jer je na startu ispala, ovako je cetvrta. Verujem da je bila svesna sta moze da se desi, jer smo culi vec da ga je Troicki, zbog losih vremenskih uslova, odgovarao od dubla. Da li mu je i ona rekla da se ne forsira, ili se potajno nadala da moze uz njega da se slepa za medalju? Dajte molim vas.

Robert

pre 2 godine

Ma volela bih da uzme to zlato u Parizu, ne toliko zbog sebe i Srbije, nego u inat Hrvatima, Špancima, zapadnjacima, i svima koji su jedva dočekali ove poraze u Tokiu!!
(A., 01. avgust 2021 07:33)

Inat, mrznja i sve druge negativnosti ne smeju biti primarna pokretacka snaga. Pogledaj samo top komentare na teniskim vestima pre ovog kraha. Ljudi su pisali kako jedva cekaju da svet place kad Nole uzme duplo zlato, Dzemperko i Rafa na aparatima itd. Nisu bili usmereni na sopstveni uspeh, uspeh svog igraca, nego na efekat tog uspeha na druge - one koje ne vole. I eto sta se desilo...

Miki Hajnekenjaj

pre 2 godine

Ovo je dobro makar i zavrsio na ovako ne slavan nacin uz dozu primitivizma onim udaranjem po logou igara na mrezi.Da nije otisao kajao bi se citav zivot a ovako ovo ce se zabotaviti i idemo dalje.

posmatrac

pre 2 godine

Duga je to trka i mnogo narednih GS-ova , a ne samo sledeci USO. Sad je na 20:20:20 sa Nadalom i Federerom. Mladji je od njih, i sada krece trka medju njima ko ce osvojiti vise GS-ova do kraja karijere. Novak treba da tempira formu samo na GS-ove i nista vise, i da polako povecava razliku nad Nadalom, a Federer je otpao. A videli smo da kad Novak dolazi odmoran i svez na GS da je to teska situacija za protivnike.

stevo

pre 2 godine

Opustite se ljudi. Gdje piše da mora da osvoji USO. Toliko nas je obradovao u ovoj godini da može da odmara koliko hoće. Za mene GOAT, taman da sada okači reket.

Simp - pita sa 7 kora

pre 2 godine

A jel nisu upravu?.Isao po olimpijskom selu i pricao o pritisku a kao malo dete protiv 500-tog igraca na svetu krsi rekete.Jel to najveci svih vremena.Jeste svi mrse rekete ali ima granice.Eej covek 35 godina ima a ponasa se kao malo dete.Dabogda ga nervirali kao nikad pre na US openu.Karma zbog Nine ce ga tek sustici.
(Kaiser Roger, 01. avgust 2021 13:37)

Dabogda ti svako jutro imao proliv cim pomislis na Djokovica, optereceni degeneriku.

AcA

pre 2 godine

Šta je veće učešće na US openu ili san Olimpijske medalje , nagrada koju Nina ne može više da dobije i nacionalna penzija ? Ego je čudo, dokaz da individualni sportisti nikada,ali baš nikada ne mogu da razmišljaju o drugima. Respekt za sve što je postigao i uradio do sada, ali za ovo što je uradio Nini nema reči. Bez njega nije mogla verovatno da dodje dotle, ali, da je bilo igranje za zlato da li bi Novak odustao ?

Seki

pre 2 godine

Prostim recima sad ga se niko vise ne boji od igraca i svako ce se truditi da ga odere...
ako posle ovog brodoloma udje u 1/4 finala na US Openu bice to odlicno dostignuce za njega. Naravno kamo srece da osvoji kao od sale.

fecalitades

pre 2 godine

Idi budi bivši predsesnik teniskog saveza Beograda, a Novaku ostavi da bude Novak.
Prvo, kakvu bi karmu navukao da je rekao neću da igram na olimpijadi za Srbiju? Drugo, niko ništa ne bi pričao da je pobedio.
Ostavte čoveka da bude najbolji onako kako on zna, jer to zna bolje od svih nas zajedno.

Ljubica

pre 2 godine

Šta bi vas zadovoljilo, da je kolabirao na terenu ? Da je on osetio da ima dovoljno energije za meč u dublu, on bi igrao. Zbog čega sad nije fer prema Nini ? Pa ne verujem da bi sa drugim partnerom uopšte i došla u situaciju da se bori za medalje. Nemam ništa protiv devojke, bila je i u polufinalu ženskih dublova, mlada je i može pokušati ponovo. Novak je po vašem trebao da reskira svoju karijeru, zbog moguće teže povrede, da bi neki ovde možda rekli, eto borio se. Zapitajte se malo sami dal’ vi dajete maximum od sebe u bilo čemu i za bilo koga. Lako je druge osudjivati, ali biti uspešan i nositi se svakoga dana i u svakom trenutku sa pritiskom, tu nema garancije.Želim Novaku brz oporavak i uspeh i sreću ne samo na U.S Openu, nego na svim životnim poljima.

Milan

pre 2 godine

Ima nesto vaznije od svih tih titula a to je ljubav prema otadzbini I njeno predstavljanje u najboljem izdanju.Da smo svi kao taj momak...patriote u dusi i srcu...gde bi nam bio kraj.

lennox

pre 2 godine

Jel ga je tko silio? Zadnjih tjedana su ga neki i optuživali da je "pohlepan" makar vjerujem da to nije točno. A mogao je fino 2-3 tjedna krstariti Jadranom, družiti se s "svojim" Hrvatima i Crnogorcima, da...
(CroFed, 1. avgust 2021 10:05)

Mozda ce vam sad doci, da vida rane kod vas, kod svojih "prijatelja". Noletova ljubav prema vama je bezgranicna i jednosmerna, ali Noletu je to svejedno. On se drzi one Isusove: "Ljubi bliznjega svoga kao..." kakav god bio taj "bliznji" mu.

bunga

pre 2 godine

Da nije otisao na OI prozivali bi ga da je sebičan i nedovoljno patriota. Ne mora on sve da pobedi.
Srbijo, brini ti zbog Rio Tinta i zakona o vodama, to ti je budućnost, a ovo je zabava.

mickeyrs

pre 2 godine

Za sve koji se pitaju i dalje zašto je išao na OI, da li ste čuli za onu izreku 'bolje se kajati zbog nečega što ste uradili nego zbog nečega što niste'?

Znao je vrlo dobro da mu ni uslovi, ni termin (vrućina/vlaga u julu u Tokiju, OI je inače trebalo da se igraju u septembru) ni igranje dan za danom u 2 dobijena ne odgovaraju, nedostatak odmora i vremena za pripremu posle W, vremenska razlika (otišao 3 dana pred prvi meč), ali je hteo da proba.

Igraće on sigurno Pariz i mislim da će ga te neosvojene OI terati da bude u top formi i 2024te. Ove godine je bila jedinstvena prilika da se uzmu svi slemovi i OI i mislim da je samo zato otišao uprkos svemu što mu je razum govorio. Treba da poštujemo, probao je, nije uspeo, idemo dalje, USOpen čeka, biće teško, pritisak je ogroman, ali može on to. Mislim da je čak i na OI imao u glavi da ne preforsira i fasuje povredu zapinjući u SF i za bronzu da ne bi ugrozio USO. Sledi uzbudljivih mesec dana. Uživajmo.

Pritisak nije privilegija

pre 2 godine

Da je došao nepripremljeno i opušteno na Olimpijadu, sa stavom "igram sa jedno 60-70% a pojačaću kad treba", vidi se iz njegove odluke da igra i miks. Za to vreme "uvek zlatni" Zverev se ozbiljno pripremio da uzme 2 seta Novaku. Dva seta u tenisu su najvrednija na Olimpijadi. Đoković je potcenio Zvereva u trenutku kad je smatrao da ga je slomio na 3:2, i počeo jednostavno da čeka greške protivnika. A grešaka nije bilo jer je Zverev igrao konstantno odlično od početka do kraja meča. U prvih set i po to nije bilo dovoljno da pobeđuje Novaka, u drugih set i po jeste. Zverev je preuzeo Novakovu taktiku da je pobednik onaj koji uzima najvažnije poene i najvažnije setove a to su oni poslednji. Kada je izgubio mogućnost za zlato, Novak je, što je svima očigledno, izgubio i motiv za bilo kakvu medalju i učešće na OI, što je najblaže rečeno nekorektno prema navijačima a i njegovoj partnerki u miksu. Nije on tu došao privatno da se bori samo za lični cilj, nego i da reprezentuje državu i da državi donese bilo koju medalju. Nije on supermen, umor ga je normalno sustigao, ali i ne treba da se bruka sa lažnim izgovorima o povredi. Ako ga je i naš Olimpijski komitet pritiskao da igra više nego što može, i on snosi odgovornost za neuspeh. Očigledno da ovde mnogi nisu doneli pametne odluke.

jonk

pre 2 godine

ne morate bas svakog strucnjaka "ispostovati"
puno je strucnjaka govorilo da Djokovic nece biti ni blizu do neba dizanih Nadala i Federera pa i slabijih tenisera .
ispostujte malo vise Djokovica !

srpska posla

pre 2 godine

Nepravite od njega žrtvu, sramota je njegovo ponašanje na olimpijadi.
(Aleksa78, 1. avgust 2021 11:03)

40 i kusur godina, a nepismen si.

Možeš samo da mu se sagneš, i to ako ti da.

Sram da te bude komentara. Očigledno nemaš pojma o sportu, za dva meseca je promenio tri podloge, mesec dana šljake, 2 nedelje trave, 3 nedelje betona.

Majstore, Novak je bio na granici izdržljivosti. Osvojio 2 GS u razmaku od mesec dana, i otišao na olimpijadu gde je nesnosna vrućina i vlaga a konstantno igraš u 15h.

To niko ne može da izdrži pa ni Novak Đoković

Sutra dan posle prve pobede vikaćeš, bravo care, majstore..... licemeru

Nina

pre 2 godine

Da mu je trebalo da igra jos protiv Buste, ili da se igralo na produzetke ili da se igralo u tri, pa i do pet setova, siguran sam da se ne bi zalio, nego bi stisnuo zube ulozio dodatni napor, do krajnjih granica i igrao. Jer, licni uspeh mu je bitniji nego li nacionalni u manje bitnoj kombinaciji po kome ga niko ne bi pamtio.

A kako li je sad devojci sa kojom si igrao i kojoj bi to mozda bio i najveci uspeh u karijeri?

Djokovicu sram te bilo.

Drazi mi je Jokic koji odmah kaze da nece da igra jer sa njim znas na cemu si nego ovakvi koji te izdaju kada je najvaznije.

Znam da cu dobiti dosta minusa ali bas me briga jer ovo sto je uradio nije uredu bez obzira koliko ga voljeli.

Stonoteniser

pre 2 godine

Ima mesec dana do USO, odmorice se Novak. A tamo kod prvog protivnika i prvog osvojenog gema se sve od pre zaboravlja. Tako je bilo, po meni jos 10 puta gore i 2015 kad je u finalu RG zbog umora izgubio od Wavrinke. A onda otisao na Wimbledon pobedio u 1 kolu i mic po mic , osvojio 4 GS-a zaredom. A cak mi se cini da je vec u duelu za Bronzu proti Buste, bio u dosta dobrom i cvrstom stanju, nije mogao zbog umora, ali resenost je vec bila tu. Tako da ova analiza ne pije vodu kod Novaka.

vlade

pre 2 godine

čovek je rekao sve ono što sam posle poraza u 1/2 finalu slično i napisao, a dodao sam odmah, da nema ništa ni od bronze..
svaka čast Đokoviću, na dolasku u Tokijo, trudu i žrtvi koju je poneo za Srbiju, ali jednostavno, čak i kada je kvalitet turnira u rangu serije 500, Olimpijske igre moraju se shvatiti ozbiljno, bez obzira na sve, a uzimajući u obzir i poznate činjenice..
znao je da mu uslovi ne prijaju, znao je da do zlata sigurno mora doći preko protivnika koji je silno motivisan da mu skine skalp.. trebao je da povede ceo svoj tim sa sobom i da ostane vam sela.. lično, da li će se zbog toga, neki gađač glinenih golubova naljutiti ili ne, mislim da sve u Srbiji baš briga.. uostalom, ako može dream tim da ne boravi u selu, što ne bi mogao i najbolji teniser u istoriji.. dalje, dubl mu nije trebao, to ga je koštalo poraza, to je evidentno.. imao je iskustva sa predhodne dve olimpijade kako je prolazio, bez fokusa i sa uslovima koji mu nisu odgovorali, ali dovoljno je veliko ime, goat, dovoljno iskusan, da je sve ovo mogao da predupredi, i da se okiti zlatom.. pamet u glavu, pa u Parizu lovorov venac je njegov!

Ja

pre 2 godine

Sad smo svi pametni i znamo da nije trebalo da ide. Ali da je imao snage za još desetak minuta u polufinalu, danas bismo pevali drugu pesmu

Građanin

pre 2 godine

Posle bitke svi generali su pametni…
Videćemo šta će biti na US Open-u.
Ima mesec dana.
Možda odluči da preskoči Sinsinati.
I OI su igrali na betonu, nema šta da se uigrava.
Direkt na US Open. Uigraće se u prvih par kola.
Sada odmor, odmor, odmor…

Kikujiro

pre 2 godine

Ignorišite ljudska bića koja pljuju Novaka, vredjaju, nipodaštavaju, provociraju, u stvari greška, to i nisu ljudska bića, to je zlo, srca prljava duše smrdljive, zlo se hrani reakcijama, bilo kakvim reakcijama, ne komentarišite ih i nemojte da im dajete minuse, to je kraj za njih, u svakom pogledu. Ugušiće se u sopstvenom povraćanju.

Cvrle

pre 2 godine

Naravno da ce Rafa da osvoji US open. Napred Rafa.
(Rasim Np)

Samo se ti jedi mušljo, tvoji neće nikad u istoriji imati ovakvog teniskog genija kakvog mi imamo. Naš a SVETSKI :)

Stefan

pre 2 godine

Ovaj "Starina Novak" je tipičan primer balkanskog retarda. Amerikanci imaju pravo, Djokovic je jedna nezrela budaletina, koja se slika po olimpijskom selu, glupira, igra i single i double misleći da je toliko superioran u odnosu na druge..Ono kukavicko lomljenje reketa i bacanje na tribine, tipično za njega, kad gubi...Da li ste to ikada vidjeli kod Federera ili Nadala? Naravno, ne. To jos radi ona budaletina i divljak, Kirijos..Ono sto je najveći problem, je to sto Novak ne moze da promijeni svoju narav, koliko god uzimao razne gurue, meditirao, upraznjavao jogu, slao sve one besmislene poljupce i poruke ljubavi..Svi su odavno shvatili koliko je primitivan, iskompleksiran, i koliko ne pripada tom zapadnom civilizacijskom krugu! Pa, da nije toliki divljak, sjetio bi se i patrijarha Pavla, i mudrih poslovica, da i u pobjedi i u porazu treba ostati skroman i dostojanstven. Englezi imaju jednu poslovicu:"Twice the pride, double the fall"! U slobodnom prevodu, sto veci ponos i busanje, to dublji pad! Bilo bi dobro ako bi ga ovaj pad barem nečemu naučio u životu, mada sumnjam...

govana

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

Ti si sampion i jedenju

Toni

pre 2 godine

Djokovic nije imao period za adaptaciju na visoku temperaturu u kombinaciji sa jako visokom vlagom +80%,to razara organizam, ko je boravio u japanu zna o cemu pricam
(kurtone, 1. avgust 2021 11:03)

Imao je isto što i ostali, i to su vrlo površni i patetični izgovori. Sreća pa ih on sam ne daje.

Vudu je cudo

pre 2 godine

Ljudi, svi znamo da se kako u Brazilu, tako i u celoj Lat. Americi praktikuje vudu koji je sveprisutan. Nije iskljuceno da je posle onog Noletovog nefer ponasanja u mecu sa brazilskim miks dublom neki vudu svestenik odlucio da napravi Noletovu lutku i da pocne da je nabada u sred meca sa Zverevim. Misli imaju neverovatnu moc, mnogo vecu nego sto mi mislimo. Simptomaticno je bilo kakao je Nole u drugom setu odjednom propao, slomio se, a u licu izgledao kao da je dosao sudnji dan.

Ovako

pre 2 godine

Bio sam protiv odlaska na OI i cenim analizu g. G. Bubnja.
Treba razumeti da je Novak čudo u tenisu, eksces koji predugo traje (projektovan je neko drugi) i previše talasa.
Stvoren je front koji, više ili manje prikriveno, želi da što pre ode.
Donekle naivan,toliko veliki teniser da ga je teško pratiti, a još teže voditi. Zbog toga se, povremeno dešavaju greške koje dodatno potenciraju.
Nije samo moje mišljenje, reč je o najkompletnijem teniseru u istoriji.
Ako izostanu povrede još mnogo toga će napraviti.
Divljenje za Novaka i sve najbolje!

Milic

pre 2 godine

Eto mu Srbije njegove, ovo krajnje bespotrebno mrcvarenje na OI ce ga vjerovatno kostati titule na US Openu i ispisivanja teniske istorije. E Nole Nole, ne mogu da vjerujem da si upao pod uticaj i pritisak ove zaludjene nacije i moranja da osvojis tu zlatnu medalju. Svakom normalnom Srbinu kojem je istinski stalo do Novaka, savjetovao bi mu da preskoci OI i da dodje potpuno spreman na US Open. Zna se sta je prioritet, 4 GS u godini, to je vrh tenisa, nema dalje, kakve crne OI, zna se sta je hiljadu puta vaznije u tenisu. E Nole Nole, ne mogu da vjerujem da covjek od 35 godina ne misli svojom glavom i da tako olako pada pod pritiskom nacije zaludjene Olimpiskim igrama.

Jovan

pre 2 godine

A smejali ste se kad je Becker govorio da bi ga opsednutost rekordima mogla skupo kostati. Ili sto bi nasi ljudi rekli - alavost.
Jednostavno otisao zbog sebe i zlatnog slama, cim je izgubio od Zvereva zaboravio patriotizam, Srbiju, Ninu...
(Vanja, 01. avgust 2021 10:42)

Pa sto je onda čovek dao i poslednji atom snage juče u meču za bronzu protiv PKB? Ako je porazom protov Zvereva izgubio zacrtani cilj - zlatni slem, zašto je uopšte igrao meč za bronzu? Zašto je uopšte prijavio mix dubl ako mu je bio bitan samo zlatni slem?

Ajde sedi jedan.

dale

pre 2 godine

Ko je taj Bubanj da sebi daje pravo da definiše neuspeh?
NOLE se našao u pogrešnom trenutku na pogrešnom mestu i izgubio jedan meč.
Nakon što je sam sebe izključio kao sijalicu prekidačem.
I to je sve.
Nadam se da će ga zdravlje posluziti, i onda uskoro imamo 4 od 4.

nije šampionka samo ona što najbolje udara lopticu

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

On je pozvao Ninu, a ne obrnuto.

Dermendziev

pre 2 godine

Drago mi je da cujem najboljeg teniskog analiticara(nije mi potrebno misljenja raznih Armenulica,Viskovica,Miskovica,Miskovica govore sto ce se Novaku i narodu svideti)koji je skoro sve rekao,nesto percutao,nesto rekao izmedju redova,Da nije lose da podje Vajda(da amortizuje sve Novakove bezobrazluke) i Goran zbog servisa(koga je Novak zaboravio u Londonu).Vrlo bitna stvar je odeaci Novaka od drvosece,zbog privatnog sruzenja "druzenja",bolje receno "asikluka".Pre susreta sa Zverevim,taj dan je bilo bolje ne trenirati,vec popiti dve tri case rasola,jer novak je delovao iscrpljeno,kao da nijae spavao.

pesadinac

pre 2 godine

Sam pao, sam se ubio,
covek u zanosu emocija, podstreknut zadnjim uspesima i pisanjem medija jednostavno precenio sopstvene mogucnosti a podcenio vremenske uslove i opasnosti kojima ce biti izlozen za vreme igara otisao u Tokio da se kocka i na kraju sve izgubio. Nadam se da ce iz ovoga izvuci neku pouku i da drugi put nece ici glavom kroz zid kad za to preke potrebe nema.

Nemanja

pre 2 godine

Samo objavljujete snishodljive komentare o Novaku. Ja mogu da razumem tu ljudsku gamad, ali vas, mislim na sajt, ne mogu. Zato ste gori od njih.
Novaku želim sve najbolje. I da pobedi na US Openu i na završnom u Torinu.
Idemo najveći i najbolji, naš, NOVAČE

mikin

pre 2 godine

"Goran Bubanj, teniski stručnjak i nekadašnji predsednik Teniskog saveza Beograda, rekao je da je Novak Đoković ugrozio sebi učešće na US Openu."

Ugrozio ga je onog momenta kada je odlucio otici u Tokio. Cak se usudjujem reci, odrekao ga se. Gde su sada oni nacionalni lozaci kojima je Srbija "iznad svega" i koji su zrtvovali Djokovica radi nacionalnog. Ovakav Djokovic nikom nije od koristi, ponajmanje samom sebi. On je vec toliko ucinio za Srbiju da mu jedno odustajanje od nacionalnog ne bi ni malo skodilo. Rizik ogroman a dobitak nikakav. Ovo ce biti njegova najveca profesionalna greska ako izgubi USO. Prosto je neverovatno kako jedan profesionalac poput Djokovica, koji je okruzen timom koji planira sve do najsitnijeg detalja moze sebi da dozvoli ovakvu diletantsku odluku. Ovoliko neodgovornosti ne bi ocekivao ni od 300.-tog igraca na turu.

Tedy

pre 2 godine

Jel ga je tko silio? Zadnjih tjedana su ga neki i optuživali da je "pohlepan" makar vjerujem da to nije točno. A mogao je fino 2-3 tjedna krstariti Jadranom, družiti se s "svojim" Hrvatima i Crnogorcima, da...
(CroFed, 01. avgust 2021 10:05)
Slatko si me nasmejao luzeru..... Da, ovo družiti svojim Hrvatima.... bravo....
Vidi, ne bi mi bilo čudno da za koju desetinu godinu se nađete u nekom ozbiljnijem pokušaju prisvajanja.... Naravno po tipu Tesle, Andrića....imate vi tu dara da očas izmislite... ono što kažu kad nemaš svoje.... jbg...... Ponosimo se ipak time što prisvajate naše velikane..... .. Nema zameranja bro.... Pa i vi ste valjda neki srbi majka mu stara...... Istina odmetnuti....

Kikujiro

pre 2 godine

Ignorišite ljudska bića koja pljuju Novaka, vredjaju, nipodaštavaju, provociraju, u stvari greška, to i nisu ljudska bića, to je zlo, srca prljava duše smrdljive, zlo se hrani reakcijama, bilo kakvim reakcijama, ne komentarišite ih i nemojte da im dajete minuse, to je kraj za njih, u svakom pogledu. Ugušiće se u sopstvenom povraćanju.

Милојица

pre 2 godine

Можда је и боље...да је освојио,на крају ове сезоне (без обзира на US open)би издушио, заситио се ...као послије RG 2016.Овако ће имати мотив више да траје до наредне олимпијаде...брзо ће проћи три године,а не вјерујем да ће баш Новак да заборави да игра тенис за то вријеме.

Јабучило

pre 2 godine

Učešće na Olimpijskim igrama je jedna od retkih pogrešnih odluka Đokovića.
Kolika će biti cena te odluke znaće se vrlo brzo.
(Aleksandar, 01. avgust 2021 10:07)

Искрено, да је остао само на појединачном турниру, одлука би била сјајна. Нажалост, занео се изгледима за две медаље и преоптеретио се. Сада чекамо.

Nikola

pre 2 godine

Sad, kad je gotovo, svima nam je jasno da nije trebalo da ide. Pre takmicenja smo se nadali i Nole i mi, da moze do olimpijskog zlata. Olimpijski turnir nije jak kao GS, ali je sansa da se osvoji svake 4 godine i to je povuklo Noleta, a uz to je sjajan osecaj vratiti se u zemlju sa medaljom. Svi drugi turniri se ponavljaju svake godine i iskusniji teniseri se naviknu na terene, publiku, tu im je tim sa kojim treniraju, porodica itd. Na OI je tu selektor umesto trenera, ovog puta bez publike i porodice. Svima su takvi uslovi, ali kvalitet samog takmicenja nije kao na GS, mastersima itd.
Da Nole nije otisao na OI, ispljuvali bi ga svi, kao Jokica. Do pre par dana su ga svi poredili sa Jokicem, kako je heroj itd. a juce ga je vecina pljuvala jer nije dosao do medalje. Takvi su oni koji ne poznaju sport, nego misle da najbolji mora uvek i svugde sve da pobedi.

mile

pre 2 godine

Pa da budem licemer i kažem da je Novak razočarao na OI e to neću. Učestvovao i nije osvojio medalju. Pa šta da je mogao bolje... Pa što neko drugi iz zemlje Srbije nije mogao bolje. Ne samo u tenisu, pa košarkaši po imenima nisu ni stigli do Tokija. Fudbaleri pa toj e samo misaona imenica.
Nema veze geslo OI nije dodjoh videh pobedih, već važno je učestvovati.
Da se ponovim Novak je sposoban čovek, talentovan teniser, to što nije zlato osvojio pa šta, nisu ga osvojili ni oni koji brigu brinu da li će ga osvojiti ili ne ili US opem - da se razumemo tu ubrajam i sebe. Izvolite trenirajte vežbajte, pa učestvujte makar na sledećim OI- onda će te shvatiti geslo važno je učestvovati.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

E ta naknadna pamet, sada gospodin Bubanj mudruje, trebalo je ovako, onako.
Kaze bice umoran, pa nepocinje US danas vec za mesec dana tako da ima dosta vremena za odmor i mislim da ce Nole da bude fit za US open kao da ce ga sigurno osvojiti.

Dušan R.

pre 2 godine

Dosta dobra analiza u ovom tekstu. Pogotovu za dubl i singl tj. pomeranje vremena meca u odnosu na vremenske uslove.
Moje misljenje zanposlednji pasus da ne stoji vezano za period pripreme i oporavka jet mesec dana je sasvim dovoljno, suprotno tome mislim da je dobronsto.je ograo OI jer u suprotnom dva meseca bez takmicarskog meca pa doci na US open bi vise bilo negativno.

Dakle, odluka za igranje na OI je po mom misljenju dobra dok dubl samo iz razloga pomeranja raporeda i igranja na sparini nije ok.

blic

pre 2 godine

....A ja bih opet vise voleo da cujem da je motiv bio patriotizam i zelja da svojoj drzavi i narodu donese zlato pa i po cenu US Opena.
(Bane, 01. avgust 2021 10:45)

Kakav sebicluk, ne vjerujem da ovaj komentar ima vise pluseva nego minusa, prosto ne vjerujem. Znaci ti bi zbog tog jednog zlata sa OI zrtvovao istoriju i nesto sto mozda niko nikada nece uraditi, 4 Gren Slema u sezoni. Kakav sebicluk, briga tebe za Novaka, ti mislis samo na sebe. A vi sto ste mu dali silne pluseve na ovaj komentar, stidite se!

DEX

pre 2 godine

Kod nas je veliki problem što neko, čiji je najveći uspeh u tenisu to što je bio predsednik Teniskog saveza Beograda, javno komentariše i kritikuje odluke nekoga ko je godinama broj 1 u tenisu i to ne u Beogradu, nego na svetu. Takve stvari treba zakonom zabraniti.

dominus

pre 2 godine

Možda jedino ako ga ovo psihički ne pokoleba. Da nije otišao, kajao bi se a sad će se kajati jer je donio lošu odluku da igra u dve kategorije. Želeo dva zlata, ostao i bez ono jednog što je mogao i trebao da osvoji.
Ovo mu je bila poslednja šansa da osvoji OI. Za tri godine (naročito ako se bude igralo na šljaci) šanse su mizerne.
Prosto je neverovatno da je onaj meč sa Zverevim izgubio.

kole

pre 2 godine

Ako zeli titulu na US Openu, morace propustiti i Sinsinati, taj turnir je vec za 2 sedmice. Znaci sad potpuni odmor barem 10 dana, regeneracija potpuna, reket da ne uzima u ruke, i onda lagano krenuti sa trenzima i postepeno povecavati intezitet treninga i da na US Open dodje u sto boljem fizickom stanju, ako je to sad uopste i moguce.

Nenad

pre 2 godine

Sofronije i Miki, tjerajte se vi u rodnu kuću obojica skupa. Ako ga ne podržavate, koji ga onda k...pratite i komentarišete. Jadni ste.

Иван Грозни

pre 2 godine

Надајмо се да Новак није направио можда и највећу грешку у каријери која га може скупо коштати. Изложио се страшним напорима. За то време, неки од највећих конкурената су се одмарали и спремали за Њујорк.

nesa

pre 2 godine

Novakovi najveci protivnici su velika vlaznost vazduha i jako sunce.I Nju Jork je pun vlage.Izgubio je tamo 6 finala.Vimbldon i Australija su njegovi slemovi.Imao je srece sto je sa Nadalom igrao u 7 uvece na Rolan Garosu, tesko bi ga pobedio da se igralo po danu. Bice bolje, ne moze se stalno pobedjivati. Ove godine nije osvojio ni 1 masters, izgleda da ga oni vise ne zanimaju.Osvojice jos 5 slemova.

Branko

pre 2 godine

"...Mislim da su ovo placeni botovi...
(Srba Patrijota, 1. avgust 2021 10:01)"

Mislim da ste u pravu u svemu sem ovo za placanje. Mozda su i neplaceni nego se jednostavno preporucuju. Takvi smo ljudi.
Igrace No1e US Open.

stranger

pre 2 godine

Na drustvenim mrezama i zapadnim medijima traje prava hajka na Djokovica uz horsko, euforicno likovanje zbog njegovog neuspeha. Hajka najvise dolazi iz Amerike jer stalno citiraju njegovu izjavu o Simone Biles da je pritisak privilegija i da mora da nauci da se nosi s tim a onda prikzuju njegovo lupanje reketa u mecu protiv Buste, uz obavezni komentar da ga ne podnose i da nikad nece biti nivo Federera i Nadala. Optuzuju ga da je deriste, licemer i kukavica jer je Ninu ostavio na cedilu. Na US Openu ga ceka pakao.

anica velickovic

pre 2 godine

Ja kolko se secam puštena je srpska himna u Parizu posle titule na Filip Šatrijeu? Takođe, uvek piše i ono SRB pored njegovog imena gde god da igra, tako da stvarno ne znam o čemu govoriš zemljače? Naravno da igra za sebe i svoje lične ciljeve, ali u toj igri on predstavlja i svoju državu takođe.
(Jovan, 01. avgust 2021 12:17)

Objasni to mozgu kome ne odovara Novakovo ponasanje, steta sto ne moze biti kako su oni zamislili, ukalupljen bez ikakve emocije...pola od ovih sto ga sad pljuju ako ne i 2/3 nike ni pratilo njegove slemove a kamoli slusalo himnu svoje zemlje. Ne gledaju oni to tako, vec samo cekaju priliku za kritiku. Prijatelju, pukli smo mnogo, mnogo smo neradni lenji sve nam smeta ne gledamo svoje dvoriste prvo vec tudje..sportista iz tvoje zemlje najbolji na svetu moze biti u istoriji sporta a tebi ne valja jer ne mozes da ga prihvatis da je i on ljudsko bice sa manama...Greota dokle smo dosli.

Cile

pre 2 godine

ovi sto pisu da su najvaznije 0 I treba pitati na kraju godine kada novaka proglase za najboljeg sportistu sveta zasto nije najbolji neki ko se okitio zlatom

lal

pre 2 godine

(Djoda, 01. avgust 2021 13:18)
kada igra djokovic uz njegovo ime stoji zastava srbije... on nema klub i pored toga sto igra za sebe, on igra i za svoju zemlju... pre dva meseca je u sred pariza svirano boze pravde...
osim toga, postoje sportovi u kojima je vrhunac uzeti zlato na OI... na primer plivanje... ne postoji prestiznije takmicenje i svi se cetiri godine spremaju za to...
tenis spada u drugu kategoriju... samo ove godine odigrana su vec tri mnogo znacajnija turnira... cak i za vreme olimpijade se igraju zvanicni mecevi svuda po svetu... ceo turnir (ukljucujuci i finale od ovih OI) se igra na dva dobijena seta...
isto vazi i za boks... garantujem da bez gugla 95% ljudi ne bi znalo da li je kasijus klej osvojio medalju na OI, niti bi znali da nabroje tri osvajaca ukupno...

Kaiser Roger

pre 2 godine

Kakav crni US open, moze da zaboravi na titulu do kraja godine.Zverev ga je psihicki poremetio totalno.A sledece godine bice jos stariji, tako da je najbolji da ide u penziju.Mozda da se vrati na OI 2024 hahahah.

Nn lice

pre 2 godine

@dominus

Zasto ima manje sanse zato sto se u Parizu igra na sljaci? Pa Novak je odlican igrac za sljaku, s tim sto je tu Nadal toliko dominantan da su ostali u senci, pa se nekako ne istice Novakov kvalitet na sljaci. Inace od 2011 kada je Novak dostigao neki svoj peak forme rezultat izmedju Nadala i Novaka na sljaci je 10:8 za Nadala, tu se vidi koliko je Novak dobar igrac za sljaku jer ima odlicne rezultate protiv najboljeg igraca na sljaci svih vremena, i plus ga je pobedio dva puta na RG. Od mladih igraca ne vidim da se neko bas istice da je specijalista za sljaku i da moze da mu pravi probleme (mozda Tim ali on i nije toliko mlad).

Dermendziev

pre 2 godine

DEO II

Novak bi trebao da se seti proslogodisnjeg US Opena i svih predhodnih "nestasluka" sa ostalih turnira.Deo stampe ne ide Novaku na ruku stvarajuci "laznu ikonu" i "najkorektnijeg coveka na svetu".
Rezultai su za svako postovanje,retko koji sportista je to u zivotu postigao,kapa dole,ali pojedina ponasanja na terenu su za svaku osudu:slucaj pomocnog sudije,pa komuniciranje i sa sudijama u stolici,gadjanje skuplaca loptica,lomljenje reketa,neartikulisani glasovi,nesportsko obracanje strucnom stabu...

pozdrav!

Dijagnoza "Srbenda"

pre 2 godine

Sve same vrle Srbende, patriote, oni koji nisu imali tu sreću da ih tetka odvede u Beč u Nemačku, pa da od zapadne miline zaborave i svoj jezik i kako im se zvao deda. Oni čekaju, tra¿e, zahtevaju - medalju, Novače, i to isključivo zlatnu! Sada su razočarani, besni, razjareni, jer ko je jedan Novak Đoković da im ovako sruši snove! Odakle mu pravo, šta je on umislio? Još će ugroziti i kalendarski slem, a ako to ne uzme, njihovi ispunjeni ¿ivoti odjednom više neće imati smisla. Jer on igra za nas, pod našom zastavom, a zastava je svetinja, bre! Obrukao ih je Nole, ovo mu neće oprostiti.
Pa ti sad, veliki čoveče, probaj da ¿iviš s tim i znaj da te Srbija koju ti vidiš i voliš, posle jučerašnjeg dana poštuje i voli još više. Idemo, care, ustaj, otresi prašinu s kolena, pa u nove, mnogo va¿nije sportske i ¿ivotne pobede. Jer prava ljubav je bezuslovna.

kole

pre 2 godine

te price zbog srbije nesto,su glupost.covek igra tenis zbog sebe a ne zbog mene ili nas,medalja mu vise znaci nego jos jedna gs pobeda...iako je u ovom trenutku vrlo bitna jos jedna gs titula.dubl je igrao jer hteo da postavi novi rekord,a ne da uzme vise medalja za srbiju...sto je i dokazao kad je predao dubl.nema sta neko da ga napada,covek igra zbog sebe a mi samo mozemo da se ogrebemo malo od njegovog licnog uspeha...

Dorchester

pre 2 godine

Sve je to u redu što je želio Olimpijsko zlato.. ali konačno neko da kaže da je rasuo energiju po Olimpijskom Selu, opet izigravao klovna rastežući se sa onim gimnastičarkama, slikavajući se, da ga svi vole, mogao je da uzme hotel, bude miran, izostane iz potpuno nelogičnog miks dubla.. Sam je kriv, da je bio pametan, čitao sam da je imao pravo da uzme neku kuću, hotel, da se nigdje ne pojavljuje se na terenu, i da uzme odmorniji to zlato, a ovako..

Katarina

pre 2 godine

Na Olimpijskim igrama i bronzana medalja je trofej, a on je Nini Stojanović a i našoj državi, oduzeo mogućnost da se bori za medalju.

Kakav je to postupak već je rečeno, da ne ponavljamo jer onda može zvučati kao vređanje i hejt.

Navijači ga samo mole da im dalje ne vređa inteligenciju nekakvim izgovorima o povredi.

Trebalo je pre Olimpijade da kaže da fizički nije dovoljno spreman i da je umoran od RG i Vimbldona i nije trebalo ni da ide. Ako je morao da ode, trebalo je sve to javno da kaže, tj. da kaže pokušaću pa šta bude ali nemojte biti razočarani ako ne uspem.

Ovako su svi razočarani ne samo njegovim neuspehom nego i ponašanjem.

Igor

pre 2 godine

Novaka su ponele emocije i patriotizam, bez preko potrebne racionalnosti. Svi mi gresimo, svakoga ponese nekada neko osecanje neka zelja. Najvaznije je da se mentalno oporavi, da krene napred bez pardona... Idemo

Dott

pre 2 godine

Bubanj lupas!
Kao prvo da Novak nije ucestvovao na olimpijadi, predugo bi pauzirao, pauza duza od dve nedelje za njega je previse. Za Novaka je kljucna uigranost za dobre partije. Na olimpijadi je bila visoka vlaznost i temperatura, u takvim uslovima on se tesko nosi sa top 50 igracima,to je cinjenica, pa bilo koji turnir da je u pitanju. Na US openu ce biti bolje, ne brinem uopste.

Tex

pre 2 godine

Da nije jadno bilo bi smesno. Izadji i ko covek se izvini onoj curi, a ne treci dan da izmislja gluposti i salje ljude da procaju hvalospeve o njemu i kako mu je jadnicku tesko!

Mića

pre 2 godine

Trebao biti vekiki i u porazu i onoj devojčici pomoći da osvoji medalju i ostvari san....Ovako mislio je samo na sebe. Da je prošao u finale sigurno ne bi odustao....

Kole

pre 2 godine

Ja sam već na platou ispred skupštine,čekam da nam se obrati heroj i grupno padnemo u delirijum čim nam pokaže zlatnu medalju kupljenu za 500 dindži na lajkovačkom buvljaku.

Milos

pre 2 godine

Postoji li bar jedan novinar koji bi skupio "kohones" i napravio intervju sa Ninom.Evo 24 sat posle jučerašnjeg odustajanja i svi pričaju o Novaku o njegovim osećanjima,njegovim patnjama,nadanjima a ni reči o devojci.Sramota!
(Dalibor, 01. avgust 2021 10:26)

A sta je bitnije, potencijalna Novakova 4 GS u godini i ispisivanje teniske istorije(pod zastavom Srbije) ili Ninina osjecanja.?? Jel, sta je bitnije sine.? Ja vjerujem sta je svakom normalnom Srbinu potpuno jasno sta je vaznije u ovom trenutku od to dvoje.

nikola 58

pre 2 godine

Nista, igraj i na US openu mix dubl
(kaokakao, 1. avgust 2021 12:19)

A bude li igrao na OI u Parizu obavezno da kontaktira Savica i pita ga da li bi bilo moguce da pored tenisa igra i vaterpolo posto ga tenis nedovoljno zamara.

Djoda

pre 2 godine

@Djoda
Nikog nije briga šta tebi znači, on vija svoje snove i ciljeve a ne tvoje.

To nisu moji, nego snovi mog naroda za sto vise medalja. Slazem se da juri svoje snove, neka i radi tako, ja mu ne zameram. Samo mi nije jasna histerija u zemlji sto on juri svoje snove, narodu su bitniji njegovi snovi nego medalja Srbije...

BB

pre 2 godine

Iskreno rečeno iako je naš meni je drago da nije uzeo nijednu medalju. Novak je mnogo uobrazio da je neki filozof. Ej sa osnovnom školom on umislio da je mudrac. Rafa i Roger su za mene mnogo skromniji. A o Novakovim fanovima da i ne govorimo. Ne želim mu nikakvo zlo al da navijam za njega NE.

Jason Tatum

pre 2 godine

Voleo bih da moderatori odobre komentar jer nikoga ne vređa, a ne znam zašto više puta nije objavljen:

Apropo Novakovog odustajanja iz mix dubla, mišljenja sam da ako Nina Stojanović lično misli da je Novakovo odustajanje nefer i nekorektan potez prema njoj, onda je taj potez definitivno i takav.

Sve ostalo je lažni puritanizam, lažni moral i lažna briga prema Nini od strane onih kojima je motiv da ionako svakodnevno nalaze Noletu sve i svašta, a za ovu divnu devojku verujem da nisu ni čuli pre OI.

apropo tvog mišljenja

pre 2 godine

"Apropo Novakovog odustajanja iz mix dubla, mišljenja sam da ako Nina Stojanović lično misli da je Novakovo odustajanje nefer i nekorektan potez prema njoj, onda je taj potez definitivno i takav."



Dečko, svaki normalan čovek to misli, pa i Nina Stojanović. A da li će Nina javno da kaže ono što misli ? Pa, neće. I to iz mnogo razloga. To je svima jasno ali očigledno ne i tebi. Tako da nemoj da glumiš savest čovečanstva.

Kopenhagen

pre 2 godine

Ispada već u 1/4 finala i sam je kriv za to.
Da se držao samo singla i da nije svaki dan uzimao sekcije sa svakim mogucim, on bi uzeo zlato.
Ovako gubi sve i sam je kriv.
A ponašanje na Olimpijadi nije za pamćenje…

Mića

pre 2 godine

Trebao biti vekiki i u porazu i onoj devojčici pomoći da osvoji medalju i ostvari san....Ovako mislio je samo na sebe. Da je prošao u finale sigurno ne bi odustao....

Jovan

pre 2 godine

@A da izađeš ti na čistinu iz tih fekalija u kojima se kriješ, da ti ja malo prebrojim koskice, pre nego što ih usitnim.
(tjah, 01. avgust 2021 12:21)

Ahaha evo ga jos jedan tastatura ratnik sa kratkim fitiljom? A da tebi i onom ko ti objavio komentar malo neko prebroji moždane ćelije šta kažete na to? Nece biti teško, na prste jedne ruke mogu da se izbroje.

Saša

pre 2 godine

Trka za Goat-a nije trka na 100 metara već maraton, s tim da Nole ima realno naizgled nije šanse da bude najbolji svih vremena. Što pre mora da izbaci iz glave sve ovo što mu se dogodilo kao najružniji san i da se usredsredi na ono što dolazi. Rafa će biti posebno naoštren i pripremljen i željan osvete za tezak poraz na Rolan Garosu i kao njegov direktni i najveći konkurent u utrci za Goat-a kidaće rukama i nogama da ga dobije, a tu su i ostali željni osvete kao hijene kad na mirišu krv pre svih Cicipas, Zverev, Medvedev, Tim i ostali. A da ne pominjem orkestriranu medijsku hajku i harangu kojoj će Nole biti izložen u sledećih nešto više od mesec dana koji će pred sam početak turnira dostići tačku usijana. Rečju, Noleta očekuje pakao i biće nikad teže. Ne znam samo hoće li Nole nastupati na masters u u Sinsinatiju gde brani osvojena turnir i velikih 1000 bodova.

Djoda

pre 2 godine

(Djoda, 01. avgust 2021 10:14)

Ako tebi znace OI vise, evo do Pariza imas 3 godine, ili za 7 Los Angeles, ili 11 Brizbejn, uzmi spremi se i osvoji neku medalju ne moras u tenisu izaberi sport koji ti najvise odgovara…
(Aleksandar I, 1. avgust 2021 12:59)

Ja nisam vrhunski sportista, pa to ne mogu uraditi. A da Vi sledeci put kad Vas zaboli zub zavrsite stomatologiju, pa da ga sami popravite? Ne morate stomatologiju, izaberite sta Vam najvise odgovara...

Caca

pre 2 godine

Javili se pljuvaci,ziv covek uvek gresi,pa moze i Novak da pogresi.
Hteo je zlato,osecao se da moze ali,je mislim da je previse umoran bio i da uslovi za igru nisu bili dobri.
A postoji i i sumnjam u kladionice.
Novak protiv Zvereva odigra orvi set,oduvao i i pocetaj drugog pocne i na kraju izgubi,nisu cista posla.
No Novace ti su nase ZLATO i mi ze volimo.Dace Bog sa sve to ispravis jer verujem u tebe.

Ljubica

pre 2 godine

@ Muamer

Mislila sam i ja da ste zanrmeli posle Pariza, jer tako je delovalo, posle Nadalovog poraza. Zloba je vrlo loša strana karaktera, kad ga već pominjete, a toga kod vas ima u izobilju.

dragan

pre 2 godine

Za sve to je kriv neobjasnjiv poraz od Zvereva!
Razlozi zbog cega je Novak predao protivniku dobijen mec poznati su samo njemu!
Da je to dobio u odlicnom raspolozenju bi otisao u SAD i osvojio i to!
Ovako je sve upropostio,a to se vidi i po rezultatima ostalih nasih sportista,koji posle Novakovog kraha beleze samo poraze!

jass

pre 2 godine

Nije mi se dopalo sto je ipak odlucio da ide u Japan, ali da nije, ne bi bio miran, ovako zna da je pokusao, malo je falilo na 6:1, 3:2 protiv Zvereva, sta bismo onda rekli. Busta mu nikako ne lezi, mislim da ga i nervira, kao i Bautista, nije jednostavno protiv njih.

Kralj mača

pre 2 godine

Нека одмори недељу дана потпуно, онда лагани тренинг током друге седмице, Синсинати нека одигра колико може, а ако брзо испадне, нек одигра дубл у Винстон Сејлему и ето припреме за УС Опен, колико толико адекватне. Идемо Ноле!

BB

pre 2 godine

Iskreno rečeno iako je naš meni je drago da nije uzeo nijednu medalju. Novak je mnogo uobrazio da je neki filozof. Ej sa osnovnom školom on umislio da je mudrac. Rafa i Roger su za mene mnogo skromniji. A o Novakovim fanovima da i ne govorimo. Ne želim mu nikakvo zlo al da navijam za njega NE.

Eugen

pre 2 godine

Pa nije on najspremniji sportista u istoriji?
(Deki ns, 1. avgust 2021 09:59)

Nije, nije, Lejver je bio najspremniji sportista u istoriji. Pogledaj samo kako se u njegovo vreme igrao tenis bajo moj. Ovo danas nije ni za devojcice.

Panda_medo

pre 2 godine

Ne znam sta lupetaju hejteri. Svako ko ima priliku da ispise istoriju bi pokusao to i da uradi. Novak nije lud, on je dobro znao da je greska ucestvovanje na OI, ali je znao da nikad u zivotu vise nece imati ovakvu priliku. Pokusao je, zeznuo se i idemo sada dalje. Mentalno i fizicki da se oporavi pred US Open. Siguran sam da ce biti motivisan i na visokom nivou! Za mene i dalje 1.favorit na US Openu. Sportski pozdrav.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Na drustvenim mrezama i zapadnim medijima traje prava hajka na Djokovica uz horsko, euforicno likovanje zbog njegovog neuspeha. Hajka najvise dolazi iz Amerike jer stalno citiraju njegovu izjavu o Simone Biles da je pritisak privilegija i da mora da nauci da se nosi s tim a onda prikzuju njegovo lupanje reketa u mecu protiv Buste, uz obavezni komentar da ga ne podnose i da nikad nece biti nivo Federera i Nadala. Optuzuju ga da je deriste, licemer i kukavica jer je Ninu ostavio na cedilu. Na US Openu ga ceka pakao.
(stranger, 01. avgust 2021 12:16)


A jel nisu upravu?.Isao po olimpijskom selu i pricao o pritisku a kao malo dete protiv 500-tog igraca na svetu krsi rekete.Jel to najveci svih vremena.Jeste svi mrse rekete ali ima granice.Eej covek 35 godina ima a ponasa se kao malo dete.Dabogda ga nervirali kao nikad pre na US openu.Karma zbog Nine ce ga tek sustici.

Brada Krada

pre 2 godine

Djokovic nije imao period za adaptaciju na visoku temperaturu u kombinaciji sa jako visokom vlagom +80%,to razara organizam, ko je boravio u japanu zna o cemu pricam
(kurtone, 01. avgust 2021 11:03)
Baš bezveze da i priroda ima zaveru protiv Srba. Skroz nije fer da protivnik ne mora kroz istu vlagu i toplotu.

malina

pre 2 godine

@Stefan- ja se slažem o Novaku ali ako stvarno misliš da je zapad “civilizovani krug” onda sk rasista i takođe ne pripadas civilizovanom društvu.

Dermendziev

pre 2 godine

Drago mi je da cujem najboljeg teniskog analiticara(nije mi potrebno misljenja raznih Armenulica,Viskovica,Miskovica,Miskovica govore sto ce se Novaku i narodu svideti)koji je skoro sve rekao,nesto percutao,nesto rekao izmedju redova,Da nije lose da podje Vajda(da amortizuje sve Novakove bezobrazluke) i Goran zbog servisa(koga je Novak zaboravio u Londonu).Vrlo bitna stvar je odeaci Novaka od drvosece,zbog privatnog sruzenja "druzenja",bolje receno "asikluka".Pre susreta sa Zverevim,taj dan je bilo bolje ne trenirati,vec popiti dve tri case rasola,jer novak je delovao iscrpljeno,kao da nijae spavao.

Nenad

pre 2 godine

igrace punom parom bez problema.. kompleksi ga ubishe.. Jbg ..Osim toga Nadla vec ne igra 2 GS u poslednjih godinu dana. Federee nije igrao 4 gs. Ako racunate sve titile koje su mogli njih dvojica da imaju da su igrali kao Djokovic i to bez ozbiljne konkurencije ... sada bi imali po 30 GS. Goat-ovi klasicni...

Dokholiday

pre 2 godine

Alavost za trofejima - nista drugo.
Sta mu je trebala ova olimpijada bez publike i medalje koja je jedino bitna za
njegov licni rekord.Kao da mi ne znamo da je on najbolji teniser sveta pa mora da osvoji zlatnu olimpijsku medalju koja budimo iskreni nema tezinu kao u drugim sportovima a nemoze se ni uporediti sa GS titulom.
Posebna prica je ovo besmisleno igranje dubla. Ocigledno da su mu nedostajali ljudi iz njegovog strucnog staba inace nebi igrao dubl ni u snu.

Cicko

pre 2 godine

Postovanje za sve sto je postigao u tenisu. Koliko je komplikovan i tvrdoglav to nije normalno. Pitam se dali je svijesno usao u miks dubl znajuci da nece imati snage da izgura polufinale i finale singla i da mu miks dubl bude alibi za sve sto se izdesavalo.

Mitar

pre 2 godine

Vidim da ovde ljudi spominju, da je Novak mogao da igra za Englesku. Odakle vam to? Zar se englesko državljanstvo dobija tek tako? Voleo bih da to objasni neki stručnjak, možda pravnik. U CH ne bih to išlo ni u ludilu, kako naši ljudi zamišljaju. Morao bi kao Srbin da živi najmanje 12 godina u zemlji, od toga tri do šest godina u istom mestu. Nezavisno od toga da li je Pera Perić ili ND. Tek onda bi se razmatralo da li bi dobio. Znam šta pričam 100%. Kako je u Engleskoj?

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Ne znam o kakvom umoru se ovde priča...
Život bih stavio na kocku da je rad u fabrici ,gde juriš robote ili pokretnu traku naporniji od ovog što Novak radi...Kažem to jer znam iz prve ruke.
Radio sam na takvim mestima.
Utakmice i mečeve nisam imao,ali bih sebe okarakterisao kao ekstremnog rekreativaca. Apsolutno sam ubeđen da sam mnogo puta podvrgnuo sebe naporima koji su nadljudski.Čak i na dnevnoj bazi.U dugom vremenskom periodu.
Umor je stanje svesti.
A kada je svest ustvari nesvest , čovek postaje umoran...

Aleksandar I

pre 2 godine

(Djoda, 01. avgust 2021 10:14)

Ako tebi znace OI vise, evo do Pariza imas 3 godine, ili za 7 Los Angeles, ili 11 Brizbejn, uzmi spremi se i osvoji neku medalju ne moras u tenisu izaberi sport koji ti najvise odgovara…

Jason Tatum

pre 2 godine

@apropo tvog mišljenja

Nemoj mnogo da se nerviraš burazeru, vidim da te je mnogo uzrujao moj komentar pa si već krenuo sa visine da objašnjavaš i deliš lekcije kako nekima nešto nije jasno, samo tebi jeste.

Upravo branim Ninu, ali na realnim osnovama. Ne pokazujem lažnu brigu samo zato jedva čekam da iskritikujem Đokovića kao ti verovatno.

U eri društvenih mreža i digitalizacije će se čuti sigurno da li je to njoj lično bezveze potez ili nije i šta se tu dešavalo generalno, nemoj ti mnogo da brineš. Nije je sigurno oladio SMS-om 5 minuta pre meča, nego su razgovarali na normalan način.

Milos Nesic

pre 2 godine

Pljuvači hvala vam, činite ga samo jačim. Ovi domaći to je najgori šjam koji jedva čeka da neko od najboljih poklekne da bi mogli svoje frustracije životom da leče na njemu, pritom Srbi niste sigurni, teče vam turska krv u žilama, ona janičarska. Za komšije okolo koje likuju je dodaju so na ranu me baš briga, ni ne očekujem bolje od većine. Svaka čast onima koji to ne rade ali navijaju za svoje igrače. Ovi što žive u Srbiji a pričaju najgore bljuvotine naslađujući se, pa mnogo ste nesrećni kad rastete i uživate onfžda kada cela Srbija tuguje. Prodane duše

"Старина Новак"

pre 2 godine

Новаче Ћоковићу

Нудили су ти Енглези блага, тајна
мислили су купити дијамант за џабе
да дјела твоја буду њихова, сјајна
отац те научи Срђан, те им не даде.

Баш као што су њега оци научили
од цара Лазара до данашњих дана
да се продајемо, не би Срби били
као што ћеш ти научити Стефана.

У Токио повело те срце, није глава
нек злобници свјетски сад по теби туку
неће дуго проћи биће твоја слава
у септембру Новаче, освојићеш Америку.

Што год да буде, гдје год да си
недостижно биће твоје неимарство
љубав наша ЗЛАТНА груди ти краси
у тенису биће вјечно, НОВАКОВО ЦАРСТВО!

Петар Татар

Подгорица, 31.07.2021.г.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

@Muamer.

Sinko, fizički i mentalno osunećeni, reci deder jel si ovoliko aktivan i u "Dnevnom avazu" ?

Neću da proveravam, verujem ti na reč...

nikola 58

pre 2 godine

A bude li igrao na OI u Parizu obavezno da kontaktira Savica i pita ga da li bi bilo moguce da pored tenisa igra i vaterpolo posto ga tenis nedovoljno zamara.
(nikola 58, 01. avgust 2021 12:35)

Prvo mora da pita Blanku Vlasic, jer je zbog nje otisao u Tokio.
(kaokakao, 1. avgust 2021 13:13)

Pfiu, nisam znao da se Blanka jos takmici? Ja mislio da je ona odavno u hrvatskoj nacionalnoj penziji?

Gagi

pre 2 godine

Navijam uvek za Novaka, odmah posle Vimbldona sam rekao da ne treba ići na OI. Sada vidimo da mu se alavost nije isplatila i za to je sam kriv.

Andrea Djani

pre 2 godine

Novak je ovim ucescem ugrozio zdravlje i bez ikakve dileme bilo bi za njega najbolje da ovo bude kraj ove sezone i da se dobro odmori i porpuno spreman doceka AO 2022 . Sve drugo bi bilo samounistavanje .

Danijel

pre 2 godine

Neznam ko je ovaj covek ali logika mu nije cista. US open tek pocinje za mesec dana! Nisikori je odmah posle poraza seo na avion i otisao na atp 500 u vašingtonu...poenta price, ako se Novak nije povredio (ocigledno nije), ima vremena za oporavak

Stručni konsultant

pre 2 godine

Kada se raspravljalo o tome da li Novak uopšte treba da ide na OI, bio sam među onima koji su smatrali da treba, ali ISKLJUČIVO zato što se igra na njegovoj omiljenoj podlozi, betonu. Uslovi u Tokiju bili su teški, i porazi su sastavni deo sporta - sve je to tačno. Ono što je za brigu jeste činjenica da je Novak na svojoj omiljenoj podlozi izgubio OSAM UZASTOPNIH GEMOVA. Meni je to naprosto neobjašnjivo...

Nikola

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

On je pozvao Ninu, a ne obrnuto.
(nije šampionka samo ona što najbolje udara lopticu, 1. avgust 2021 10:41)

Ako je tako kako pises, da li bi Nina uopste igrala miks da je Nole nije pozvao i ako da, sa kim? Sa Kecmanovicem mozda?

Mr. Bojangles

pre 2 godine

Goran Bubanj.

Dobra analiza od strane osobe veoma specifičnog (i upitnog) karaktera. Da ne bude zabune, ja njega znam još sa Olimpa, iz sredine 80-ih, kada je protiv Svete Manekena igrao finale amaterskog teniskog turnira.

...

pre 2 godine

znam da je sada najlakse pametovati kada se desilo sta se desilo, i ptice na grani su znale da ce poraz definitivno poremetiti njegovo telo i njegovu psihu, da ce umanjiti ili sta vise eliminisati bilo kakve sanse za titulom... hajde da ne radimo to.

Muamer

pre 2 godine

Ja sam mislio da Nolo više nikad neće igrati US Open nakon onoga što su mu uradili prošle godine, stvarno čovjek nema karakter.

Mudri Miloje

pre 2 godine

Folirant najveći koga je ikada tenis imao. Kada pobedjuje,najbolja igra,čim gubi,povreda. Hajde čoveče ne blamiraj se više. Razbijaš reket o Olimpijski znak,ti uzor deci?!
Ti si bruka i sramota Srbije i GOAT Blamiranja,to si ti Novače nulo nijedna.

Atom

pre 2 godine

@Goran

Upravo tako, takođe ona količina zlobnih komentara prema Jokiću je bila nešto potpuno neverovatno. Zaista strašno, kakvi su to ljudi pisali i sa kojim motivima, neverovatno.

Atom

pre 2 godine

I opet ti Srbu ne možeš ubediti da ne zna ništa o profesionalnom sportu osim da sedi i gleda, opet on smatra da je to sasvim dovoljno vremena i da Nole to tako treba zbog njega iz fotelje, fuj!

kaokakao

pre 2 godine

A bude li igrao na OI u Parizu obavezno da kontaktira Savica i pita ga da li bi bilo moguce da pored tenisa igra i vaterpolo posto ga tenis nedovoljno zamara.
(nikola 58, 01. avgust 2021 12:35)

Prvo mora da pita Blanku Vlasic, jer je zbog nje otisao u Tokio.

stranger

pre 2 godine

@ Anica, iz tvoje perspektive to ne znaci nista ali on vise vremena provodi na Zapadu nego u Srbiji. Videcemo kako ce se nositi sa pritiskom a sada ce ga posebno uzeti na zub, cak su se i feministkinje ukljucile u sveopstu osudu. A feminizam je vodeca ideologija Zapada danas.

Nele

pre 2 godine

Čovjek dobrim dijelom u pravu. Svi zaboravljaju da Novak gazi od skora 35-tu a ne 25-tu. Treba da stavi odmah tačku na ovu sezonu, i odmoran i hladne glave krene u novu. Na sve trenutne nedaće mu još samo treba neka povreda u poznim igračkim godinama.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Poludecu ako ovaj Djokovic osvoji Us open...Nadam se da nece a pribojavam se da ce sad biti jako motivisan i dw uzima i cetvrti slem u godini :(

Aaa

pre 2 godine

Imam utisak da retko koji sportista, što ovi individualci što ovi u ekipnim sportovima, tempira formu za OL. Đokoviću su očigledno važniji slemovi, o košarkašima, Jokiću i ekipi, da i ne govorimo.

Realpolitik

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.

Djoda

pre 2 godine

Meni vise znace olimpijske igre od US Opena, jer na OI predstavlja Srbiju, a na potonjem iskljucivo sebe. Sta sad, treba svi da zalimo sto nece sprovesti licne ciljeve i da pricamo kako nije trebalo da nas predstvalja, da bi se bolje spremio za licne poduhvate?!

Srba Patrijota

pre 2 godine

Procitao sam slican komentar juce... Mislim da su ovo placeni botovi. Kao i oni sto politicare hvale okolo. Sad znaci pokusavaju da nas ubijede da igrac koji se realno nikad nije povrijedio je ugrozio svoje ciljeve jer je igraz pro bono za svoju zemlju... A USO se igra za mjesec dana, plus i tamo ce, kao i na OI, imati eventualno 1 ozbiljan mec da odigra. JEDAN.
I da, nije on posao zbog srbije na OI... Posao je zbog zlatnog slema. Zato i uzeo miks dubl, dje mu je trebalo samo 4 pobjede do zlata.
Da uzme zlato i bude jedini teniser ikad sto je uzeo 4 slema i zlato sa OI.

CroFed

pre 2 godine

Jel ga je tko silio? Zadnjih tjedana su ga neki i optuživali da je "pohlepan" makar vjerujem da to nije točno. A mogao je fino 2-3 tjedna krstariti Jadranom, družiti se s "svojim" Hrvatima i Crnogorcima, da...

Vanja

pre 2 godine

A smejali ste se kad je Becker govorio da bi ga opsednutost rekordima mogla skupo kostati. Ili sto bi nasi ljudi rekli - alavost.
Jednostavno otisao zbog sebe i zlatnog slama, cim je izgubio od Zvereva zaboravio patriotizam, Srbiju, Ninu...

Stefan

pre 2 godine

Ovaj "Starina Novak" je tipičan primer balkanskog retarda. Amerikanci imaju pravo, Djokovic je jedna nezrela budaletina, koja se slika po olimpijskom selu, glupira, igra i single i double misleći da je toliko superioran u odnosu na druge..Ono kukavicko lomljenje reketa i bacanje na tribine, tipično za njega, kad gubi...Da li ste to ikada vidjeli kod Federera ili Nadala? Naravno, ne. To jos radi ona budaletina i divljak, Kirijos..Ono sto je najveći problem, je to sto Novak ne moze da promijeni svoju narav, koliko god uzimao razne gurue, meditirao, upraznjavao jogu, slao sve one besmislene poljupce i poruke ljubavi..Svi su odavno shvatili koliko je primitivan, iskompleksiran, i koliko ne pripada tom zapadnom civilizacijskom krugu! Pa, da nije toliki divljak, sjetio bi se i patrijarha Pavla, i mudrih poslovica, da i u pobjedi i u porazu treba ostati skroman i dostojanstven. Englezi imaju jednu poslovicu:"Twice the pride, double the fall"! U slobodnom prevodu, sto veci ponos i busanje, to dublji pad! Bilo bi dobro ako bi ga ovaj pad barem nečemu naučio u životu, mada sumnjam...

Nina

pre 2 godine

Da mu je trebalo da igra jos protiv Buste, ili da se igralo na produzetke ili da se igralo u tri, pa i do pet setova, siguran sam da se ne bi zalio, nego bi stisnuo zube ulozio dodatni napor, do krajnjih granica i igrao. Jer, licni uspeh mu je bitniji nego li nacionalni u manje bitnoj kombinaciji po kome ga niko ne bi pamtio.

A kako li je sad devojci sa kojom si igrao i kojoj bi to mozda bio i najveci uspeh u karijeri?

Djokovicu sram te bilo.

Drazi mi je Jokic koji odmah kaze da nece da igra jer sa njim znas na cemu si nego ovakvi koji te izdaju kada je najvaznije.

Znam da cu dobiti dosta minusa ali bas me briga jer ovo sto je uradio nije uredu bez obzira koliko ga voljeli.

Kukatilo

pre 2 godine

Uhvatio sam par minuta ovoga na tv-u. Voditelj opcinjen Nolom, pita ovog lika kako ce Nolov poraz uticati na ostale sportiste hahahahhahahahaaha ej, pazi pitanje. Era ludaka i dekadencije.

Seki

pre 2 godine

Prostim recima sad ga se niko vise ne boji od igraca i svako ce se truditi da ga odere...
ako posle ovog brodoloma udje u 1/4 finala na US Openu bice to odlicno dostignuce za njega. Naravno kamo srece da osvoji kao od sale.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

On je pozvao Ninu, a ne obrnuto.
(nije šampionka samo ona što najbolje udara lopticu, 01. avgust 2021 10:41)

Jos gore ako je tako.Znaci pozvao je da bi se silio pred celim svetom.Zamisli sad ja ti dam 1000$ i posle 2 dana ti kazem e vrati mi pare nisam tako mislio.A ti vec isplanirao sta ces da kupis.Kakvo ces misljenje da imas posle od mene.Ovde se radi o njegovim osobinama njegovom karakteru.Ponasa se kao dete hocu-necu, ne znam sta hocu.

LooDakk

pre 2 godine

Mislim da Nole najbolje zna sta mu je ciniti, a mi smo tu da mu u tome damo najvecu mogucu podrsku i ljubav da osvoji ameriku i postane najveci ikada. Ako u tome ne uspe on ce vec u australiji postati najveci, pa kad pritisak spadne laganica ide na 30 gs, ne znaju oni s kim su nasli da sw inate. Jedina stvar koja kod srbina ne prolazi je kad pokusavas da se inatis jace sa njim. Zivela Srbija braco!!!

Kaiser Roger

pre 2 godine

Kakav crni US open, moze da zaboravi na titulu do kraja godine.Zverev ga je psihicki poremetio totalno.A sledece godine bice jos stariji, tako da je najbolji da ide u penziju.Mozda da se vrati na OI 2024 hahahah.

Ccc

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

Koliko samo istine u vašem komentaru. Sebičan potez, možda i neizbrisiva fleka u karijeri.

Ljubo

pre 2 godine

Ajde ne lupetaj,Đoković je jedan od najspremniji sportista na svetu i nije izgubio polufinale i posle za bronzu već je izgubio isključivo zbog toga što je bio pasivan i čekao je da protivnik samoga sebe pobedi i kada je prestao grešiti prosto ga je razbio.To se isto desilo na Roland Garosu protiv Vavrinka.Ali u ovome meču ključna stvar je zašto je izgubio meč je njegov servis koji kada treba meč privesti kraju njega uopšte nema.Meni je prosto neverovatno da neko ko je najbolji teniser svih vremena i koji je visok skoro 190cm ima tako slab prvi servis(u rangu Jelene Janković)a tako neprecizan.Ponavljam,pasivnost i čekanje da se protivnik sam pobedi i katastrofalan servis su ključ ovog poraza a nikako nedostatak energije.To i neka izmišljena povreda su samo izgovor za ovaj debakl što je sramota za nekoga ko je osvojio sva 3 dosadašnja Gren slema.

Muamer

pre 2 godine

Ja sam mislio da Nolo više nikad neće igrati US Open nakon onoga što su mu uradili prošle godine, stvarno čovjek nema karakter.

Kaiser Roger

pre 2 godine

Na drustvenim mrezama i zapadnim medijima traje prava hajka na Djokovica uz horsko, euforicno likovanje zbog njegovog neuspeha. Hajka najvise dolazi iz Amerike jer stalno citiraju njegovu izjavu o Simone Biles da je pritisak privilegija i da mora da nauci da se nosi s tim a onda prikzuju njegovo lupanje reketa u mecu protiv Buste, uz obavezni komentar da ga ne podnose i da nikad nece biti nivo Federera i Nadala. Optuzuju ga da je deriste, licemer i kukavica jer je Ninu ostavio na cedilu. Na US Openu ga ceka pakao.
(stranger, 01. avgust 2021 12:16)


A jel nisu upravu?.Isao po olimpijskom selu i pricao o pritisku a kao malo dete protiv 500-tog igraca na svetu krsi rekete.Jel to najveci svih vremena.Jeste svi mrse rekete ali ima granice.Eej covek 35 godina ima a ponasa se kao malo dete.Dabogda ga nervirali kao nikad pre na US openu.Karma zbog Nine ce ga tek sustici.

nije šampionka samo ona što najbolje udara lopticu

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

On je pozvao Ninu, a ne obrnuto.

Andrea Djani

pre 2 godine

Novak je ovim ucescem ugrozio zdravlje i bez ikakve dileme bilo bi za njega najbolje da ovo bude kraj ove sezone i da se dobro odmori i porpuno spreman doceka AO 2022 . Sve drugo bi bilo samounistavanje .

Vudu je cudo

pre 2 godine

Ljudi, svi znamo da se kako u Brazilu, tako i u celoj Lat. Americi praktikuje vudu koji je sveprisutan. Nije iskljuceno da je posle onog Noletovog nefer ponasanja u mecu sa brazilskim miks dublom neki vudu svestenik odlucio da napravi Noletovu lutku i da pocne da je nabada u sred meca sa Zverevim. Misli imaju neverovatnu moc, mnogo vecu nego sto mi mislimo. Simptomaticno je bilo kakao je Nole u drugom setu odjednom propao, slomio se, a u licu izgledao kao da je dosao sudnji dan.

BB

pre 2 godine

Iskreno rečeno iako je naš meni je drago da nije uzeo nijednu medalju. Novak je mnogo uobrazio da je neki filozof. Ej sa osnovnom školom on umislio da je mudrac. Rafa i Roger su za mene mnogo skromniji. A o Novakovim fanovima da i ne govorimo. Ne želim mu nikakvo zlo al da navijam za njega NE.

BB

pre 2 godine

Iskreno rečeno iako je naš meni je drago da nije uzeo nijednu medalju. Novak je mnogo uobrazio da je neki filozof. Ej sa osnovnom školom on umislio da je mudrac. Rafa i Roger su za mene mnogo skromniji. A o Novakovim fanovima da i ne govorimo. Ne želim mu nikakvo zlo al da navijam za njega NE.

govana

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

Ti si sampion i jedenju

Kikujiro

pre 2 godine

Ignorišite ljudska bića koja pljuju Novaka, vredjaju, nipodaštavaju, provociraju, u stvari greška, to i nisu ljudska bića, to je zlo, srca prljava duše smrdljive, zlo se hrani reakcijama, bilo kakvim reakcijama, ne komentarišite ih i nemojte da im dajete minuse, to je kraj za njih, u svakom pogledu. Ugušiće se u sopstvenom povraćanju.

Katarina

pre 2 godine

Na Olimpijskim igrama i bronzana medalja je trofej, a on je Nini Stojanović a i našoj državi, oduzeo mogućnost da se bori za medalju.

Kakav je to postupak već je rečeno, da ne ponavljamo jer onda može zvučati kao vređanje i hejt.

Navijači ga samo mole da im dalje ne vređa inteligenciju nekakvim izgovorima o povredi.

Trebalo je pre Olimpijade da kaže da fizički nije dovoljno spreman i da je umoran od RG i Vimbldona i nije trebalo ni da ide. Ako je morao da ode, trebalo je sve to javno da kaže, tj. da kaže pokušaću pa šta bude ali nemojte biti razočarani ako ne uspem.

Ovako su svi razočarani ne samo njegovim neuspehom nego i ponašanjem.

DEX

pre 2 godine

Kod nas je veliki problem što neko, čiji je najveći uspeh u tenisu to što je bio predsednik Teniskog saveza Beograda, javno komentariše i kritikuje odluke nekoga ko je godinama broj 1 u tenisu i to ne u Beogradu, nego na svetu. Takve stvari treba zakonom zabraniti.

Djordje

pre 2 godine

(Djoda, 01. avgust 2021 10:14)

Kako mozes da budes takvo zlo od coveka, pa samo sto je otisao tamo i igrao na 50 stepeni je valjda neki dokaz koliko mu znaci da predstavlja Srbiju, igrao je cak i dubl jer je osetio da ima snage, 'pojeo' ga je mec sa Zverevim skoro 3 sata i sa Bustom jos 3 sata. Kakvi bre licni ciljevi kada je uvek igrao za reprezentaciju, pre samo dve godine je osvojio Atp kup bukvalno sam, sada rizikuje karijeru zbog Olimpijade i rizikuje kalendarski GS a mogao je da odmara i da sigurno osvojio US Open a ovako je ugrozio i nastup, umesto da ppdrzis coveka ti lupetas nesto...

Strucnjak, iako amater

pre 2 godine

Iako nisam teniski strucnjak, sve ovo mogao sam analizirati i znati, da
Djokovic porazom u polufinalu i odustajanju u mesovitom dublu na OI,
fizicki i psihicki nece moci da se oporavi do US-Opena, sto ce mu, iako
bude ucestvovao, umanjiti prodor do finala i osvajanja US-Opena.
Naravno, da bi od srca zeleo da Djokovic osvoji US-Open, cime bi
postigao jos jedan rekord u GS pobedama (21), jedini teniser koji je dva puta
u godini osvojio sva 4 GS, ali pogotovo, da se osveti organizatorima
za diskvalifikaciju u prosloj godini.

Mića

pre 2 godine

Trebao biti vekiki i u porazu i onoj devojčici pomoći da osvoji medalju i ostvari san....Ovako mislio je samo na sebe. Da je prošao u finale sigurno ne bi odustao....

Idemooo breee :-)

pre 2 godine

Što je igrao u dublu? Zbog medalje? Medalju nam mogu doneti i džudisti ili karatisti, on je tamo pošao samo sa jednim ciljem - ZLATO U SINGLU kako bi produžio san o zlatnom slemu!

Nenad

pre 2 godine

igrace punom parom bez problema.. kompleksi ga ubishe.. Jbg ..Osim toga Nadla vec ne igra 2 GS u poslednjih godinu dana. Federee nije igrao 4 gs. Ako racunate sve titile koje su mogli njih dvojica da imaju da su igrali kao Djokovic i to bez ozbiljne konkurencije ... sada bi imali po 30 GS. Goat-ovi klasicni...

Dermendziev

pre 2 godine

DEO II

Novak bi trebao da se seti proslogodisnjeg US Opena i svih predhodnih "nestasluka" sa ostalih turnira.Deo stampe ne ide Novaku na ruku stvarajuci "laznu ikonu" i "najkorektnijeg coveka na svetu".
Rezultai su za svako postovanje,retko koji sportista je to u zivotu postigao,kapa dole,ali pojedina ponasanja na terenu su za svaku osudu:slucaj pomocnog sudije,pa komuniciranje i sa sudijama u stolici,gadjanje skuplaca loptica,lomljenje reketa,neartikulisani glasovi,nesportsko obracanje strucnom stabu...

pozdrav!

Kikujiro

pre 2 godine

Ignorišite ljudska bića koja pljuju Novaka, vredjaju, nipodaštavaju, provociraju, u stvari greška, to i nisu ljudska bića, to je zlo, srca prljava duše smrdljive, zlo se hrani reakcijama, bilo kakvim reakcijama, ne komentarišite ih i nemojte da im dajete minuse, to je kraj za njih, u svakom pogledu. Ugušiće se u sopstvenom povraćanju.

Tex

pre 2 godine

Da nije jadno bilo bi smesno. Izadji i ko covek se izvini onoj curi, a ne treci dan da izmislja gluposti i salje ljude da procaju hvalospeve o njemu i kako mu je jadnicku tesko!

Mudri Miloje

pre 2 godine

Folirant najveći koga je ikada tenis imao. Kada pobedjuje,najbolja igra,čim gubi,povreda. Hajde čoveče ne blamiraj se više. Razbijaš reket o Olimpijski znak,ti uzor deci?!
Ti si bruka i sramota Srbije i GOAT Blamiranja,to si ti Novače nulo nijedna.

Šou Biznis

pre 2 godine

Jedno je sigurno, a to je da ce Novak zavrsiti karijeru kao igrac sa najvise nedelja provedenih na prvom mestu i sa najvise GS titula!!!!!!

Dokholiday

pre 2 godine

Alavost za trofejima - nista drugo.
Sta mu je trebala ova olimpijada bez publike i medalje koja je jedino bitna za
njegov licni rekord.Kao da mi ne znamo da je on najbolji teniser sveta pa mora da osvoji zlatnu olimpijsku medalju koja budimo iskreni nema tezinu kao u drugim sportovima a nemoze se ni uporediti sa GS titulom.
Posebna prica je ovo besmisleno igranje dubla. Ocigledno da su mu nedostajali ljudi iz njegovog strucnog staba inace nebi igrao dubl ni u snu.

Mitar

pre 2 godine

Vidim da ovde ljudi spominju, da je Novak mogao da igra za Englesku. Odakle vam to? Zar se englesko državljanstvo dobija tek tako? Voleo bih da to objasni neki stručnjak, možda pravnik. U CH ne bih to išlo ni u ludilu, kako naši ljudi zamišljaju. Morao bi kao Srbin da živi najmanje 12 godina u zemlji, od toga tri do šest godina u istom mestu. Nezavisno od toga da li je Pera Perić ili ND. Tek onda bi se razmatralo da li bi dobio. Znam šta pričam 100%. Kako je u Engleskoj?

Mića

pre 2 godine

Trebao biti vekiki i u porazu i onoj devojčici pomoći da osvoji medalju i ostvari san....Ovako mislio je samo na sebe. Da je prošao u finale sigurno ne bi odustao....

Kole

pre 2 godine

Ja sam već na platou ispred skupštine,čekam da nam se obrati heroj i grupno padnemo u delirijum čim nam pokaže zlatnu medalju kupljenu za 500 dindži na lajkovačkom buvljaku.

Bane

pre 2 godine

Da neko ne pomisli da imam nesto protiv Novaka, naprotiv ovako koliko mogu medijski da ga ispratim prilicno mi je drag. Medjutim, svi uspesi, ne samo njegovi nego na primer proglasenje Jokica za najboljeg igraca NBA lige i sl. su licni uspesi tih igraca. Jokic je to postigao u nekom NBA klubu koji ga placa i postigao je to u svoje ime kao svoj licni uspeh, Novak takodje kada osvaja GS i turnire osvaja ih u svoje licno ime. Mozemo mi naravno navijati za njega jer je nas, mozemo biti donekle i ponosni sto je neko ko potice iz naseg naroda uspesan u svetu ali se ne mozemo identifikovati sa njegovim uspesima, ni mi ni drzava.

Jedino gde mozemo da se identifikujemo je kada igraju za reprezentaciju odnosno kada predstavljaju narod i drzavu.

Ova analiza vise baca senku na Novaka nego sto ga opravdava jer po njoj ispada da je Novakov motiv da nastupa na OI bio nada da ce osvojiti sva 4 GS i OI zlato u jednoj godini sto niko pre toga nije, i nekako implicira da jos treba da ga zalimo sto je time sada sebi licno ugrozio i US Open. A ja bih opet vise voleo da cujem da je motiv bio patriotizam i zelja da svojoj drzavi i narodu donese zlato pa i po cenu US Opena.

Nista mi i Srbija nemamo sto su nasi cenjeni po belosvetskim klubovima ako dodju pa setaju po terenu kada igraju za Srbiju.

"Старина Новак"

pre 2 godine

Новаче Ћоковићу

Нудили су ти Енглези блага, тајна
мислили су купити дијамант за џабе
да дјела твоја буду њихова, сјајна
отац те научи Срђан, те им не даде.

Баш као што су њега оци научили
од цара Лазара до данашњих дана
да се продајемо, не би Срби били
као што ћеш ти научити Стефана.

У Токио повело те срце, није глава
нек злобници свјетски сад по теби туку
неће дуго проћи биће твоја слава
у септембру Новаче, освојићеш Америку.

Што год да буде, гдје год да си
недостижно биће твоје неимарство
љубав наша ЗЛАТНА груди ти краси
у тенису биће вјечно, НОВАКОВО ЦАРСТВО!

Петар Татар

Подгорица, 31.07.2021.г.

Marija

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

Mlada koleginica je mlada i imace jos sansi. Da nije bilo Novaka, odavno bi bila kod kuce jer je na startu ispala, ovako je cetvrta. Verujem da je bila svesna sta moze da se desi, jer smo culi vec da ga je Troicki, zbog losih vremenskih uslova, odgovarao od dubla. Da li mu je i ona rekla da se ne forsira, ili se potajno nadala da moze uz njega da se slepa za medalju? Dajte molim vas.

lennox

pre 2 godine

Jel ga je tko silio? Zadnjih tjedana su ga neki i optuživali da je "pohlepan" makar vjerujem da to nije točno. A mogao je fino 2-3 tjedna krstariti Jadranom, družiti se s "svojim" Hrvatima i Crnogorcima, da...
(CroFed, 1. avgust 2021 10:05)

Mozda ce vam sad doci, da vida rane kod vas, kod svojih "prijatelja". Noletova ljubav prema vama je bezgranicna i jednosmerna, ali Noletu je to svejedno. On se drzi one Isusove: "Ljubi bliznjega svoga kao..." kakav god bio taj "bliznji" mu.

Kikujiro

pre 2 godine

Ignorišite ljudska bića koja pljuju Novaka, vredjaju, nipodaštavaju, provociraju, u stvari greška, to i nisu ljudska bića, to je zlo, srca prljava duše smrdljive, zlo se hrani reakcijama, bilo kakvim reakcijama, ne komentarišite ih i nemojte da im dajete minuse, to je kraj za njih, u svakom pogledu. Ugušiće se u sopstvenom povraćanju.

srpska posla

pre 2 godine

Nepravite od njega žrtvu, sramota je njegovo ponašanje na olimpijadi.
(Aleksa78, 1. avgust 2021 11:03)

40 i kusur godina, a nepismen si.

Možeš samo da mu se sagneš, i to ako ti da.

Sram da te bude komentara. Očigledno nemaš pojma o sportu, za dva meseca je promenio tri podloge, mesec dana šljake, 2 nedelje trave, 3 nedelje betona.

Majstore, Novak je bio na granici izdržljivosti. Osvojio 2 GS u razmaku od mesec dana, i otišao na olimpijadu gde je nesnosna vrućina i vlaga a konstantno igraš u 15h.

To niko ne može da izdrži pa ni Novak Đoković

Sutra dan posle prve pobede vikaćeš, bravo care, majstore..... licemeru

Milos

pre 2 godine

Postoji li bar jedan novinar koji bi skupio "kohones" i napravio intervju sa Ninom.Evo 24 sat posle jučerašnjeg odustajanja i svi pričaju o Novaku o njegovim osećanjima,njegovim patnjama,nadanjima a ni reči o devojci.Sramota!
(Dalibor, 01. avgust 2021 10:26)

A sta je bitnije, potencijalna Novakova 4 GS u godini i ispisivanje teniske istorije(pod zastavom Srbije) ili Ninina osjecanja.?? Jel, sta je bitnije sine.? Ja vjerujem sta je svakom normalnom Srbinu potpuno jasno sta je vaznije u ovom trenutku od to dvoje.

Brada Krada

pre 2 godine

Djokovic nije imao period za adaptaciju na visoku temperaturu u kombinaciji sa jako visokom vlagom +80%,to razara organizam, ko je boravio u japanu zna o cemu pricam
(kurtone, 01. avgust 2021 11:03)
Baš bezveze da i priroda ima zaveru protiv Srba. Skroz nije fer da protivnik ne mora kroz istu vlagu i toplotu.

stranger

pre 2 godine

@ Anica, iz tvoje perspektive to ne znaci nista ali on vise vremena provodi na Zapadu nego u Srbiji. Videcemo kako ce se nositi sa pritiskom a sada ce ga posebno uzeti na zub, cak su se i feministkinje ukljucile u sveopstu osudu. A feminizam je vodeca ideologija Zapada danas.

Šou Biznis

pre 2 godine

Uhvatio sam par minuta ovoga na tv-u. Voditelj opcinjen Nolom, pita ovog lika kako ce Nolov poraz uticati na ostale sportiste hahahahhahahahaaha ej, pazi pitanje. Era ludaka i dekadencije.
(Kukatilo, 01. avgust 2021 10:06)

Ne verujem da ga je pitao kako ce NOLOV poraz uticati......

kurtone

pre 2 godine

Djokovic nije imao period za adaptaciju na visoku temperaturu u kombinaciji sa jako visokom vlagom +80%,to razara organizam, ko je boravio u japanu zna o cemu pricam

kole

pre 2 godine

te price zbog srbije nesto,su glupost.covek igra tenis zbog sebe a ne zbog mene ili nas,medalja mu vise znaci nego jos jedna gs pobeda...iako je u ovom trenutku vrlo bitna jos jedna gs titula.dubl je igrao jer hteo da postavi novi rekord,a ne da uzme vise medalja za srbiju...sto je i dokazao kad je predao dubl.nema sta neko da ga napada,covek igra zbog sebe a mi samo mozemo da se ogrebemo malo od njegovog licnog uspeha...

chox

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

Nije on nista njoj srusio , da nije bilo njega ne bi ni dosla do polufinala ... Mnogo ima glupih i pakosnih ljudi sto i ti potvrdjujes

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

Ne znam o kakvom umoru se ovde priča...
Život bih stavio na kocku da je rad u fabrici ,gde juriš robote ili pokretnu traku naporniji od ovog što Novak radi...Kažem to jer znam iz prve ruke.
Radio sam na takvim mestima.
Utakmice i mečeve nisam imao,ali bih sebe okarakterisao kao ekstremnog rekreativaca. Apsolutno sam ubeđen da sam mnogo puta podvrgnuo sebe naporima koji su nadljudski.Čak i na dnevnoj bazi.U dugom vremenskom periodu.
Umor je stanje svesti.
A kada je svest ustvari nesvest , čovek postaje umoran...

Goran

pre 2 godine

Da li je nama vazan Novak Djokovic ili ga gledamo samo zbog nekakvog rezultata koji ce pojedinim gradjanima Srbije dati razlog da se kite njegovim uspehom po drustvenim mrezama? Mislim da je vaznije da bude ziv i zdrav od nekakvog slema. Ne znam u sta smo se pretvorili, zveri gladne tudjih uspeha kad vec licno nista u zivotu nismo napravili osim sto ostavljamo glupe komentare po portalima.

AcA

pre 2 godine

Šta je veće učešće na US openu ili san Olimpijske medalje , nagrada koju Nina ne može više da dobije i nacionalna penzija ? Ego je čudo, dokaz da individualni sportisti nikada,ali baš nikada ne mogu da razmišljaju o drugima. Respekt za sve što je postigao i uradio do sada, ali za ovo što je uradio Nini nema reči. Bez njega nije mogla verovatno da dodje dotle, ali, da je bilo igranje za zlato da li bi Novak odustao ?

Tedy

pre 2 godine

Jel ga je tko silio? Zadnjih tjedana su ga neki i optuživali da je "pohlepan" makar vjerujem da to nije točno. A mogao je fino 2-3 tjedna krstariti Jadranom, družiti se s "svojim" Hrvatima i Crnogorcima, da...
(CroFed, 01. avgust 2021 10:05)
Slatko si me nasmejao luzeru..... Da, ovo družiti svojim Hrvatima.... bravo....
Vidi, ne bi mi bilo čudno da za koju desetinu godinu se nađete u nekom ozbiljnijem pokušaju prisvajanja.... Naravno po tipu Tesle, Andrića....imate vi tu dara da očas izmislite... ono što kažu kad nemaš svoje.... jbg...... Ponosimo se ipak time što prisvajate naše velikane..... .. Nema zameranja bro.... Pa i vi ste valjda neki srbi majka mu stara...... Istina odmetnuti....

expert

pre 2 godine

Nije osvojio medalju, neće uzeti USO, pa šta? I dalje je najbolji svih vremena, a hvala Bogu veći je favorit da uzme još koji GS u narednih par godina od Nadala, a svakako Federera. Opušteno.

Interista

pre 2 godine

Ali neverovatno kako je nekim propalim zivotima drago sto je Djokovic izgubio, i neko napisao nije se igralo za pare inace bi osvojio, pa j ti sve sto imas bolesno, da li je moguce da takva stoka udise vazduh??

Pljuvac svih stilova

pre 2 godine

Ima jos mesec dana do US opena, a ovaj drami kao da je sutra. Na kraju, nije mi jasno zasto se narod ovoliko uzludi oko odluka i meceva Novaka. Pa zaboga ljudi to je njegova karijera i njegov zivot, ako zeli moze sutra da zavrsi karijeru, sta vas to briga? Redovno pratim njegove meceve, ali nikad nisam uobrazio da ja imam prava da ga pljujem i vredjam. A mnogi u komentarima su toliko zavidni, oholi i pokvareni, da mi se prosto gadite. Verovatno ste u svakom smislu neostvareni, ali jedva cekate da pljujete velikog Novaka, valjda se samo tako osecate dobro.. Vi ste crv jezici, sto bi rekao Dimitrije Banjac - popularni Glavni ARhivator Cvarkov Djordje!

питам за друга

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

''Млада колегиница'' може да пљуне у шаке, напорно тренира, ради на себи и својој игри, и тиме сама себи пружи шансу да испуни своје снове, баш онако како то Новак ради већ дуже од деценију и по. Ако за то није способна, ти је лепо стави на кркаче и носи кући, метни на олтар, па се клањај, пали свеће и приноси жртве до миле воље.

Jovan

pre 2 godine

Meni vise znace olimpijske igre od US Opena, jer na OI predstavlja Srbiju, a na potonjem iskljucivo sebe. Sta sad, treba svi da zalimo sto nece sprovesti licne ciljeve i da pricamo kako nije trebalo da nas predstvalja, da bi se bolje spremio za licne poduhvate?!
(Djoda, 01. avgust 2021 10:14)

Ja kolko se secam puštena je srpska himna u Parizu posle titule na Filip Šatrijeu? Takođe, uvek piše i ono SRB pored njegovog imena gde god da igra, tako da stvarno ne znam o čemu govoriš zemljače? Naravno da igra za sebe i svoje lične ciljeve, ali u toj igri on predstavlja i svoju državu takođe.

Cicko

pre 2 godine

Postovanje za sve sto je postigao u tenisu. Koliko je komplikovan i tvrdoglav to nije normalno. Pitam se dali je svijesno usao u miks dubl znajuci da nece imati snage da izgura polufinale i finale singla i da mu miks dubl bude alibi za sve sto se izdesavalo.

kaokakao

pre 2 godine

A bude li igrao na OI u Parizu obavezno da kontaktira Savica i pita ga da li bi bilo moguce da pored tenisa igra i vaterpolo posto ga tenis nedovoljno zamara.
(nikola 58, 01. avgust 2021 12:35)

Prvo mora da pita Blanku Vlasic, jer je zbog nje otisao u Tokio.

apropo tvog mišljenja

pre 2 godine

"Apropo Novakovog odustajanja iz mix dubla, mišljenja sam da ako Nina Stojanović lično misli da je Novakovo odustajanje nefer i nekorektan potez prema njoj, onda je taj potez definitivno i takav."



Dečko, svaki normalan čovek to misli, pa i Nina Stojanović. A da li će Nina javno da kaže ono što misli ? Pa, neće. I to iz mnogo razloga. To je svima jasno ali očigledno ne i tebi. Tako da nemoj da glumiš savest čovečanstva.

Milic

pre 2 godine

Eto mu Srbije njegove, ovo krajnje bespotrebno mrcvarenje na OI ce ga vjerovatno kostati titule na US Openu i ispisivanja teniske istorije. E Nole Nole, ne mogu da vjerujem da si upao pod uticaj i pritisak ove zaludjene nacije i moranja da osvojis tu zlatnu medalju. Svakom normalnom Srbinu kojem je istinski stalo do Novaka, savjetovao bi mu da preskoci OI i da dodje potpuno spreman na US Open. Zna se sta je prioritet, 4 GS u godini, to je vrh tenisa, nema dalje, kakve crne OI, zna se sta je hiljadu puta vaznije u tenisu. E Nole Nole, ne mogu da vjerujem da covjek od 35 godina ne misli svojom glavom i da tako olako pada pod pritiskom nacije zaludjene Olimpiskim igrama.

Mikloš Salamander

pre 2 godine

E ta naknadna pamet, sada gospodin Bubanj mudruje, trebalo je ovako, onako.
Kaze bice umoran, pa nepocinje US danas vec za mesec dana tako da ima dosta vremena za odmor i mislim da ce Nole da bude fit za US open kao da ce ga sigurno osvojiti.

Nole Banderaš

pre 2 godine

kao što je neko naglasio u prethodnim izlaganjima, ljudi pa i glumac filmova za odrasle se umori a kamoli neće teniser.
U tome i jeste čar i draz sporta, mora nekada i da se izgubi...što ne umanjuje da je Nole genije i nepopravljivi Goat!
Čak šta više mi ga obožavamo do ludila,
pa makar grlio drveće i ovaj trčao sa kerovima, ovaj Vukovima, pardon!

0707

pre 2 godine

(Seki, 01. avgust 2021 10:47)

Na 2 dobijena seta moze da ga dobije bilo ko,zato na 3 tj na Grend slemu je TATA, Zverev ce onakvu igru da ponovi za nekoliko godina, a Novak ce nastaviti svoju dominaciju

Lesa214

pre 2 godine

Djokovicu kad citam ove komentare, zao mi je sto nisi uzeo Britanski pasos kad su ti nudili. Nismo mi tebe zasluzili, a opet jesmo sve ovo sto nam se desava zadnjih 100 godina.

Caca

pre 2 godine

Javili se pljuvaci,ziv covek uvek gresi,pa moze i Novak da pogresi.
Hteo je zlato,osecao se da moze ali,je mislim da je previse umoran bio i da uslovi za igru nisu bili dobri.
A postoji i i sumnjam u kladionice.
Novak protiv Zvereva odigra orvi set,oduvao i i pocetaj drugog pocne i na kraju izgubi,nisu cista posla.
No Novace ti su nase ZLATO i mi ze volimo.Dace Bog sa sve to ispravis jer verujem u tebe.

jonk

pre 2 godine

ne morate bas svakog strucnjaka "ispostovati"
puno je strucnjaka govorilo da Djokovic nece biti ni blizu do neba dizanih Nadala i Federera pa i slabijih tenisera .
ispostujte malo vise Djokovica !

Dermendziev

pre 2 godine

Drago mi je da cujem najboljeg teniskog analiticara(nije mi potrebno misljenja raznih Armenulica,Viskovica,Miskovica,Miskovica govore sto ce se Novaku i narodu svideti)koji je skoro sve rekao,nesto percutao,nesto rekao izmedju redova,Da nije lose da podje Vajda(da amortizuje sve Novakove bezobrazluke) i Goran zbog servisa(koga je Novak zaboravio u Londonu).Vrlo bitna stvar je odeaci Novaka od drvosece,zbog privatnog sruzenja "druzenja",bolje receno "asikluka".Pre susreta sa Zverevim,taj dan je bilo bolje ne trenirati,vec popiti dve tri case rasola,jer novak je delovao iscrpljeno,kao da nijae spavao.

Lakic

pre 2 godine

Novak je istinski patriota i rodoljub. Verovatno zbog pritiska i osude ipak je prihvatio da ide na oi i pogrešio. Verujem da ga je Maljkovic presingovao, posto je vodja zacrtao vise od 10 medalja a Novak je za zlato. U zemlji da uspe pogrešio je za mix sad je ostalo nista. Nole glavu gore i samo za svoju dusu igraj, ove barabe u savezima nisu zasluzila da ih predstavljas i da se kite tvojim uspesima...

Kaiser Roger

pre 2 godine

Poludecu ako ovaj Djokovic osvoji Us open...Nadam se da nece a pribojavam se da ce sad biti jako motivisan i dw uzima i cetvrti slem u godini :(

Bane

pre 2 godine

Eeeee moji sunarodnici. Čovek je u poslednjih mesec i po dana ispisao nove stranice istorije, osvojio 6. Wimbldon i 20. GS, postao najbolji u istoriji, radovao nas poslednjih 15 godina, svet nas zna zbog njega, fenomen kakav se nije rodio. Ali važno je kukati i kritikovati za tastaturom.

Milan

pre 2 godine

Ima nesto vaznije od svih tih titula a to je ljubav prema otadzbini I njeno predstavljanje u najboljem izdanju.Da smo svi kao taj momak...patriote u dusi i srcu...gde bi nam bio kraj.

nesa

pre 2 godine

Novakovi najveci protivnici su velika vlaznost vazduha i jako sunce.I Nju Jork je pun vlage.Izgubio je tamo 6 finala.Vimbldon i Australija su njegovi slemovi.Imao je srece sto je sa Nadalom igrao u 7 uvece na Rolan Garosu, tesko bi ga pobedio da se igralo po danu. Bice bolje, ne moze se stalno pobedjivati. Ove godine nije osvojio ni 1 masters, izgleda da ga oni vise ne zanimaju.Osvojice jos 5 slemova.

zeljko

pre 2 godine

Samo se pitam sta ili ko ga je navukao da prelomi i igra na OI. Znam da bi i da nije igrao bila pljuvacina na njega, realno posle wimbledon-a i akumuliranog umora od ranije neverovatno bi bilo da je uzeo zlato. Ovako ostaje da je mozda euforija tipa ne moze mi niko nista, mozda potrba da se zadovolji nesvakidasnji urodjeni ego, zelja da bude jedinstven..bolesna ambicija..a i sa ponasanjem na terenu je dosta sebi odmogao. Posle Ria mu je trebalo dve godine da se resetuje. Bubanj je, na zalost u pracu

got

pre 2 godine

Sve je covek rekao ispravno.
Kritika Novaku moze samo da pomogne.
A tapsanje po ramenu i velicanje - da mu odmogne.
Gubio je vreme po olimpijskom selu slikajuci se sa kojekakvim svetskim siromasima koji zavise od drzavne mesecne stipendije od 500 evra, dolara ili franaka.
Umesto da bude sa Vajdom, Ivanisevicem, svojim fizioterapeutom, spanerom reketa...
Izgubio je ne samo mesec dana, nego i oreol nepobedivosti.
Sad umornog, cekaju ga u Njujorku na primer motivisani Beretini u 1/4 finalu, opusteni Zverev u 1/2 finalu i preopasni Medvedev ili Rafa u finalu.

Kopenhagen

pre 2 godine

Ispada već u 1/4 finala i sam je kriv za to.
Da se držao samo singla i da nije svaki dan uzimao sekcije sa svakim mogucim, on bi uzeo zlato.
Ovako gubi sve i sam je kriv.
A ponašanje na Olimpijadi nije za pamćenje…

Miki Hajnekenjaj

pre 2 godine

Ovo je dobro makar i zavrsio na ovako ne slavan nacin uz dozu primitivizma onim udaranjem po logou igara na mrezi.Da nije otisao kajao bi se citav zivot a ovako ovo ce se zabotaviti i idemo dalje.

Бранко

pre 2 godine

Нолету је потребан коуч психотерапеут и менаџер што сад постаје све више упадљиво као слабост његове екипе. Његове продужене еуфорије су колико разумљиве толико и погубне ако се не канализују и држе под контролом може доћи до повратног дејства депресије и општег пада, што је већ било..

Alex

pre 2 godine

Mekinro je bio u pravu, olimpijske igru mu nisu potrebne jer se igra u dva dobijena seta, i verovatnoca da ce ga neko iznenaditi je velika. Na stranu cinjenica da je otisao umoran i iscrpljen. U Japanu ga je docekala velika vrucina i vlaznost, ko je menjao zone zna kako to utice na organizam, pogotovo sto nije imao vremena da se adaptira. A sa druge strane, mislim da ovaj gospodin nije u pravu, imace dovoljno vremena da se oporavi i pripremi za US open. Noleta, trenutno, niko ne moze da pobedi u tri seta. Kao sto sam juce rece, nista se ne desava slucajno, i da iz ovakvih stvari samo izlazi jaci. Satrce ih sve na US openu. Zivi bili, pa videli.

Jovan

pre 2 godine

A smejali ste se kad je Becker govorio da bi ga opsednutost rekordima mogla skupo kostati. Ili sto bi nasi ljudi rekli - alavost.
Jednostavno otisao zbog sebe i zlatnog slama, cim je izgubio od Zvereva zaboravio patriotizam, Srbiju, Ninu...
(Vanja, 01. avgust 2021 10:42)

Pa sto je onda čovek dao i poslednji atom snage juče u meču za bronzu protiv PKB? Ako je porazom protov Zvereva izgubio zacrtani cilj - zlatni slem, zašto je uopšte igrao meč za bronzu? Zašto je uopšte prijavio mix dubl ako mu je bio bitan samo zlatni slem?

Ajde sedi jedan.

dale

pre 2 godine

Ko je taj Bubanj da sebi daje pravo da definiše neuspeh?
NOLE se našao u pogrešnom trenutku na pogrešnom mestu i izgubio jedan meč.
Nakon što je sam sebe izključio kao sijalicu prekidačem.
I to je sve.
Nadam se da će ga zdravlje posluziti, i onda uskoro imamo 4 od 4.

Aaa

pre 2 godine

Imam utisak da retko koji sportista, što ovi individualci što ovi u ekipnim sportovima, tempira formu za OL. Đokoviću su očigledno važniji slemovi, o košarkašima, Jokiću i ekipi, da i ne govorimo.

Dermendziev

pre 2 godine

Drago mi je da cujem najboljeg teniskog analiticara(nije mi potrebno misljenja raznih Armenulica,Viskovica,Miskovica,Miskovica govore sto ce se Novaku i narodu svideti)koji je skoro sve rekao,nesto percutao,nesto rekao izmedju redova,Da nije lose da podje Vajda(da amortizuje sve Novakove bezobrazluke) i Goran zbog servisa(koga je Novak zaboravio u Londonu).Vrlo bitna stvar je odeaci Novaka od drvosece,zbog privatnog sruzenja "druzenja",bolje receno "asikluka".Pre susreta sa Zverevim,taj dan je bilo bolje ne trenirati,vec popiti dve tri case rasola,jer novak je delovao iscrpljeno,kao da nijae spavao.

dominus

pre 2 godine

Možda jedino ako ga ovo psihički ne pokoleba. Da nije otišao, kajao bi se a sad će se kajati jer je donio lošu odluku da igra u dve kategorije. Želeo dva zlata, ostao i bez ono jednog što je mogao i trebao da osvoji.
Ovo mu je bila poslednja šansa da osvoji OI. Za tri godine (naročito ako se bude igralo na šljaci) šanse su mizerne.
Prosto je neverovatno da je onaj meč sa Zverevim izgubio.

blic

pre 2 godine

....A ja bih opet vise voleo da cujem da je motiv bio patriotizam i zelja da svojoj drzavi i narodu donese zlato pa i po cenu US Opena.
(Bane, 01. avgust 2021 10:45)

Kakav sebicluk, ne vjerujem da ovaj komentar ima vise pluseva nego minusa, prosto ne vjerujem. Znaci ti bi zbog tog jednog zlata sa OI zrtvovao istoriju i nesto sto mozda niko nikada nece uraditi, 4 Gren Slema u sezoni. Kakav sebicluk, briga tebe za Novaka, ti mislis samo na sebe. A vi sto ste mu dali silne pluseve na ovaj komentar, stidite se!

stranger

pre 2 godine

Na drustvenim mrezama i zapadnim medijima traje prava hajka na Djokovica uz horsko, euforicno likovanje zbog njegovog neuspeha. Hajka najvise dolazi iz Amerike jer stalno citiraju njegovu izjavu o Simone Biles da je pritisak privilegija i da mora da nauci da se nosi s tim a onda prikzuju njegovo lupanje reketa u mecu protiv Buste, uz obavezni komentar da ga ne podnose i da nikad nece biti nivo Federera i Nadala. Optuzuju ga da je deriste, licemer i kukavica jer je Ninu ostavio na cedilu. Na US Openu ga ceka pakao.

mikin

pre 2 godine

"Goran Bubanj, teniski stručnjak i nekadašnji predsednik Teniskog saveza Beograda, rekao je da je Novak Đoković ugrozio sebi učešće na US Openu."

Ugrozio ga je onog momenta kada je odlucio otici u Tokio. Cak se usudjujem reci, odrekao ga se. Gde su sada oni nacionalni lozaci kojima je Srbija "iznad svega" i koji su zrtvovali Djokovica radi nacionalnog. Ovakav Djokovic nikom nije od koristi, ponajmanje samom sebi. On je vec toliko ucinio za Srbiju da mu jedno odustajanje od nacionalnog ne bi ni malo skodilo. Rizik ogroman a dobitak nikakav. Ovo ce biti njegova najveca profesionalna greska ako izgubi USO. Prosto je neverovatno kako jedan profesionalac poput Djokovica, koji je okruzen timom koji planira sve do najsitnijeg detalja moze sebi da dozvoli ovakvu diletantsku odluku. Ovoliko neodgovornosti ne bi ocekivao ni od 300.-tog igraca na turu.

anica velickovic

pre 2 godine

Wow traje hajka na drustvenim mrezama i jadan on u Njujorku hahahah...boli ga patka...evo sve ce da se sekira da l mu mere bacene rekete u publiku ili slemove on prvenstveno igra za sebe i tenisku statistiku da bude najbolji svih vremena pa tek onda za navijace...kad je mogao one dve babe sa prsticem da ucutka i onu rulju na US openu sta moze da ga iznervira jos...Nole Lave ti si jaci od svega...idemo dalje.

Jason Tatum

pre 2 godine

Voleo bih da moderatori odobre komentar jer nikoga ne vređa, a ne znam zašto više puta nije objavljen:

Apropo Novakovog odustajanja iz mix dubla, mišljenja sam da ako Nina Stojanović lično misli da je Novakovo odustajanje nefer i nekorektan potez prema njoj, onda je taj potez definitivno i takav.

Sve ostalo je lažni puritanizam, lažni moral i lažna briga prema Nini od strane onih kojima je motiv da ionako svakodnevno nalaze Noletu sve i svašta, a za ovu divnu devojku verujem da nisu ni čuli pre OI.

Eugen

pre 2 godine

Pa nije on najspremniji sportista u istoriji?
(Deki ns, 1. avgust 2021 09:59)

Nije, nije, Lejver je bio najspremniji sportista u istoriji. Pogledaj samo kako se u njegovo vreme igrao tenis bajo moj. Ovo danas nije ni za devojcice.

Gagi

pre 2 godine

Navijam uvek za Novaka, odmah posle Vimbldona sam rekao da ne treba ići na OI. Sada vidimo da mu se alavost nije isplatila i za to je sam kriv.

glas razuma

pre 2 godine

Uslovi na US openu su izuzetno teski ali puno laksi nego u Tokiju.Novak se navikao na te uslove,sposoban je da se brzo regenerise.Ako bude zdrav osvaja US open sigurno.Ici na US open potpuno zdrav ili upste ne ici ako je povredjen.Bolji je za dve klase od ostalih tenisera i to ce pokazati.Uz njega ce biti njegov tim.Gledam Troickog kao selektora.On kucka poruke na svom telefonu dok se igra mec.Sramota.Novace za to si ti kriv.Za Troickog je Tipsarevic institucija.Zasto Troicki nije pomogao Djokovicu neka se sam zapita.Neka se seti koliko je Djokovic pomoga i pomaze njemu.Nole slab ti je to prijatelj.Iskreno.

OI

pre 2 godine

A koja je garancija da bi uzeo US Open čak i da nije učestvovao na OI? To su sve samo nebulozne spekulacije. Naprotiv, mislim da će mu OI baš pomoći da dijagnostifikuje trenutne probleme kako bi ih što pre otklonio. Da toga nije mogao bi da se ,,uspava" na fantastičnim uspesima koje je već ostvario ove godine i pomisli da će biti lakše nego što će zaista biti.

Davor

pre 2 godine

Neverovatno koliko je Novak ginuo da bi dosao do medalje, ali 2 meca za redom po 3 sata po onakvim uslovima nije mogao ni on da izdrzi, bitno da je pokazao veliku zelju sve ostalo je manje bitno, a OI u Parizu su za 3 godine imace jos jednu priliku svakako

"Старина Новак"

pre 2 godine

Новаче Ћоковићу

Нудили су ти Енглези блага, тајна
мислили су купити дијамант за џабе
да дјела твоја буду њихова, сјајна
отац те научи Срђан, те им не даде.

Баш као што су њега оци научили
од цара Лазара до данашњих дана
да се продајемо, не би Срби били
као што ћеш ти научити Стефана.

У Токио повело те срце, није глава
нек злобници свјетски сад по теби туку
неће дуго проћи биће твоја слава
у септембру Новаче, освојићеш Америку.

Што год да буде, гдје год да си
недостижно биће твоје неимарство
љубав наша ЗЛАТНА груди ти краси
у тенису биће вјечно, НОВАКОВО ЦАРСТВО!

Петар Татар

Подгорица, 31.07.2021.г.

Dott

pre 2 godine

Bubanj lupas!
Kao prvo da Novak nije ucestvovao na olimpijadi, predugo bi pauzirao, pauza duza od dve nedelje za njega je previse. Za Novaka je kljucna uigranost za dobre partije. Na olimpijadi je bila visoka vlaznost i temperatura, u takvim uslovima on se tesko nosi sa top 50 igracima,to je cinjenica, pa bilo koji turnir da je u pitanju. Na US openu ce biti bolje, ne brinem uopste.

Dijagnoza "Srbenda"

pre 2 godine

Sve same vrle Srbende, patriote, oni koji nisu imali tu sreću da ih tetka odvede u Beč u Nemačku, pa da od zapadne miline zaborave i svoj jezik i kako im se zvao deda. Oni čekaju, tra¿e, zahtevaju - medalju, Novače, i to isključivo zlatnu! Sada su razočarani, besni, razjareni, jer ko je jedan Novak Đoković da im ovako sruši snove! Odakle mu pravo, šta je on umislio? Još će ugroziti i kalendarski slem, a ako to ne uzme, njihovi ispunjeni ¿ivoti odjednom više neće imati smisla. Jer on igra za nas, pod našom zastavom, a zastava je svetinja, bre! Obrukao ih je Nole, ovo mu neće oprostiti.
Pa ti sad, veliki čoveče, probaj da ¿iviš s tim i znaj da te Srbija koju ti vidiš i voliš, posle jučerašnjeg dana poštuje i voli još više. Idemo, care, ustaj, otresi prašinu s kolena, pa u nove, mnogo va¿nije sportske i ¿ivotne pobede. Jer prava ljubav je bezuslovna.

Nemanja

pre 2 godine

Samo objavljujete snishodljive komentare o Novaku. Ja mogu da razumem tu ljudsku gamad, ali vas, mislim na sajt, ne mogu. Zato ste gori od njih.
Novaku želim sve najbolje. I da pobedi na US Openu i na završnom u Torinu.
Idemo najveći i najbolji, naš, NOVAČE

Jovan

pre 2 godine

@Što je igrao u dublu? Zbog medalje? Medalju nam mogu doneti i džudisti ili karatisti, on je tamo pošao samo sa jednim ciljem - ZLATO U SINGLU kako bi produžio san o zlatnom slemu!
(Idemooo breee :-), 01. avgust 2021 11:05)

Pa bas to što je igrao dubl je dokaz da nije otišao u Tokio zbog zlatnog slema već da je jedan naivni patriota koji je hteo da donese što više medalja svojoj zemlji. Da je toliko egoistican I da je igrao samo zbog sebe, ne bi nikad ni otišao u Tokio, ili bi u najmanju ruku eto igrao samo singl zbog tog zlatnog slema.

Nenad

pre 2 godine

Sofronije i Miki, tjerajte se vi u rodnu kuću obojica skupa. Ako ga ne podržavate, koji ga onda k...pratite i komentarišete. Jadni ste.

Djoda

pre 2 godine

@Djoda
Nikog nije briga šta tebi znači, on vija svoje snove i ciljeve a ne tvoje.

To nisu moji, nego snovi mog naroda za sto vise medalja. Slazem se da juri svoje snove, neka i radi tako, ja mu ne zameram. Samo mi nije jasna histerija u zemlji sto on juri svoje snove, narodu su bitniji njegovi snovi nego medalja Srbije...

Pritisak nije privilegija

pre 2 godine

Da je došao nepripremljeno i opušteno na Olimpijadu, sa stavom "igram sa jedno 60-70% a pojačaću kad treba", vidi se iz njegove odluke da igra i miks. Za to vreme "uvek zlatni" Zverev se ozbiljno pripremio da uzme 2 seta Novaku. Dva seta u tenisu su najvrednija na Olimpijadi. Đoković je potcenio Zvereva u trenutku kad je smatrao da ga je slomio na 3:2, i počeo jednostavno da čeka greške protivnika. A grešaka nije bilo jer je Zverev igrao konstantno odlično od početka do kraja meča. U prvih set i po to nije bilo dovoljno da pobeđuje Novaka, u drugih set i po jeste. Zverev je preuzeo Novakovu taktiku da je pobednik onaj koji uzima najvažnije poene i najvažnije setove a to su oni poslednji. Kada je izgubio mogućnost za zlato, Novak je, što je svima očigledno, izgubio i motiv za bilo kakvu medalju i učešće na OI, što je najblaže rečeno nekorektno prema navijačima a i njegovoj partnerki u miksu. Nije on tu došao privatno da se bori samo za lični cilj, nego i da reprezentuje državu i da državi donese bilo koju medalju. Nije on supermen, umor ga je normalno sustigao, ali i ne treba da se bruka sa lažnim izgovorima o povredi. Ako ga je i naš Olimpijski komitet pritiskao da igra više nego što može, i on snosi odgovornost za neuspeh. Očigledno da ovde mnogi nisu doneli pametne odluke.

Nele

pre 2 godine

Čovjek dobrim dijelom u pravu. Svi zaboravljaju da Novak gazi od skora 35-tu a ne 25-tu. Treba da stavi odmah tačku na ovu sezonu, i odmoran i hladne glave krene u novu. Na sve trenutne nedaće mu još samo treba neka povreda u poznim igračkim godinama.

kimiko

pre 2 godine

Ima istine, ali ima i druga strana kada se pogleda sve. US open pocinje 30 avgusta, barem tako pise na zvanicnom sajtu. Tu ima vremena za oporavak i dobru pripremu. Nesto drugo je ovde vaznije....Djokovic je posle RG i Wimbledona bio u naletu, gledali su u njega kao u zid kojeg je nemoguce razbiti. Sada, sa ova dva poraza videli su da ga je moguce pobediti. To znaci da ce Novak "prividno" biti osetljiviji na poraz, ali to i Novaku daje nov motiv da nastavi sa pobedama, jer je normalno da se dese i neki porazi. Grafik uspeha ne moze stalno biti u usponu, mora nekada i da pada. Sada ce on pokusati ponovo da ga vrati u uzlaznu putanju

posmatrac

pre 2 godine

Duga je to trka i mnogo narednih GS-ova , a ne samo sledeci USO. Sad je na 20:20:20 sa Nadalom i Federerom. Mladji je od njih, i sada krece trka medju njima ko ce osvojiti vise GS-ova do kraja karijere. Novak treba da tempira formu samo na GS-ove i nista vise, i da polako povecava razliku nad Nadalom, a Federer je otpao. A videli smo da kad Novak dolazi odmoran i svez na GS da je to teska situacija za protivnike.

stranger

pre 2 godine

Na drustvenim mrezama i zapadnim medijima traje prava hajka na Djokovica uz horsko, euforicno likovanje zbog njegovog neuspeha. Hajka najvise dolazi iz Amerike jer stalno citiraju njegovu izjavu o Simone Biles da je pritisak privilegija i da mora da nauci da se nosi s tim a onda prikzuju njegovo lupanje reketa u mecu protiv Buste, uz obavezni komentar da ga ne podnose i da nikad nece biti nivo Federera i Nadala. Optuzuju ga da je deriste, licemer i kukavica jer je Ninu ostavio na cedilu. Na US Openu ga ceka pakao.

Čeki opinionista del cazzo

pre 2 godine

@Muamer.

Sinko, fizički i mentalno osunećeni, reci deder jel si ovoliko aktivan i u "Dnevnom avazu" ?

Neću da proveravam, verujem ti na reč...

Saša

pre 2 godine

Trka za Goat-a nije trka na 100 metara već maraton, s tim da Nole ima realno naizgled nije šanse da bude najbolji svih vremena. Što pre mora da izbaci iz glave sve ovo što mu se dogodilo kao najružniji san i da se usredsredi na ono što dolazi. Rafa će biti posebno naoštren i pripremljen i željan osvete za tezak poraz na Rolan Garosu i kao njegov direktni i najveći konkurent u utrci za Goat-a kidaće rukama i nogama da ga dobije, a tu su i ostali željni osvete kao hijene kad na mirišu krv pre svih Cicipas, Zverev, Medvedev, Tim i ostali. A da ne pominjem orkestriranu medijsku hajku i harangu kojoj će Nole biti izložen u sledećih nešto više od mesec dana koji će pred sam početak turnira dostići tačku usijana. Rečju, Noleta očekuje pakao i biće nikad teže. Ne znam samo hoće li Nole nastupati na masters u u Sinsinatiju gde brani osvojena turnir i velikih 1000 bodova.

Tobla

pre 2 godine

Ne razumem da većina čitalaca ne shvata osnovni razlog Novakovog debakla na OI - igranje dubla. I to odmah nakon meča u singlu. Na kraju se to videlo u jednom momentu 2. seta protiv Zvereva. Novak je bio crven u licu i izgledao je kao da je kopao u rudniku 8 sati. To je osnovni razlog poraza, i ništa drugo. Zašto je igrao dubl? Posle nedavnih uspeha pomislio je ,,ma mogu ja još 2 zlata osvojiti''. Majstore, svako ima svoje granice. Za tebe bi bolje bilo da spoznaš svoje i da ostaneš realan. Mislim da je za Đokovića dobro što je doživio krah na IO. Naučiće dosta a i doći će sa motivom na US open. Sretno na US openu.

Prdonja

pre 2 godine

Odlična analiza.
1.Odluka da igra mix dubl
2.Imati za trenera Troickog je isto biti Viktor
3.Slikanje i (ne)mir u olimpijskom selu.
4.Satnica dnevnog programa.
5.Iscrpljenost

Više se nije moglo nažalost.

Mr. Bojangles

pre 2 godine

Goran Bubanj.

Dobra analiza od strane osobe veoma specifičnog (i upitnog) karaktera. Da ne bude zabune, ja njega znam još sa Olimpa, iz sredine 80-ih, kada je protiv Svete Manekena igrao finale amaterskog teniskog turnira.

Ovako

pre 2 godine

Bio sam protiv odlaska na OI i cenim analizu g. G. Bubnja.
Treba razumeti da je Novak čudo u tenisu, eksces koji predugo traje (projektovan je neko drugi) i previše talasa.
Stvoren je front koji, više ili manje prikriveno, želi da što pre ode.
Donekle naivan,toliko veliki teniser da ga je teško pratiti, a još teže voditi. Zbog toga se, povremeno dešavaju greške koje dodatno potenciraju.
Nije samo moje mišljenje, reč je o najkompletnijem teniseru u istoriji.
Ako izostanu povrede još mnogo toga će napraviti.
Divljenje za Novaka i sve najbolje!

fecalitades

pre 2 godine

Idi budi bivši predsesnik teniskog saveza Beograda, a Novaku ostavi da bude Novak.
Prvo, kakvu bi karmu navukao da je rekao neću da igram na olimpijadi za Srbiju? Drugo, niko ništa ne bi pričao da je pobedio.
Ostavte čoveka da bude najbolji onako kako on zna, jer to zna bolje od svih nas zajedno.

stevo

pre 2 godine

Opustite se ljudi. Gdje piše da mora da osvoji USO. Toliko nas je obradovao u ovoj godini da može da odmara koliko hoće. Za mene GOAT, taman da sada okači reket.

mickeyrs

pre 2 godine

Za sve koji se pitaju i dalje zašto je išao na OI, da li ste čuli za onu izreku 'bolje se kajati zbog nečega što ste uradili nego zbog nečega što niste'?

Znao je vrlo dobro da mu ni uslovi, ni termin (vrućina/vlaga u julu u Tokiju, OI je inače trebalo da se igraju u septembru) ni igranje dan za danom u 2 dobijena ne odgovaraju, nedostatak odmora i vremena za pripremu posle W, vremenska razlika (otišao 3 dana pred prvi meč), ali je hteo da proba.

Igraće on sigurno Pariz i mislim da će ga te neosvojene OI terati da bude u top formi i 2024te. Ove godine je bila jedinstvena prilika da se uzmu svi slemovi i OI i mislim da je samo zato otišao uprkos svemu što mu je razum govorio. Treba da poštujemo, probao je, nije uspeo, idemo dalje, USOpen čeka, biće teško, pritisak je ogroman, ali može on to. Mislim da je čak i na OI imao u glavi da ne preforsira i fasuje povredu zapinjući u SF i za bronzu da ne bi ugrozio USO. Sledi uzbudljivih mesec dana. Uživajmo.

Cvrle

pre 2 godine

Naravno da ce Rafa da osvoji US open. Napred Rafa.
(Rasim Np)

Samo se ti jedi mušljo, tvoji neće nikad u istoriji imati ovakvog teniskog genija kakvog mi imamo. Naš a SVETSKI :)

Simp - pita sa 7 kora

pre 2 godine

A jel nisu upravu?.Isao po olimpijskom selu i pricao o pritisku a kao malo dete protiv 500-tog igraca na svetu krsi rekete.Jel to najveci svih vremena.Jeste svi mrse rekete ali ima granice.Eej covek 35 godina ima a ponasa se kao malo dete.Dabogda ga nervirali kao nikad pre na US openu.Karma zbog Nine ce ga tek sustici.
(Kaiser Roger, 01. avgust 2021 13:37)

Dabogda ti svako jutro imao proliv cim pomislis na Djokovica, optereceni degeneriku.

anica velickovic

pre 2 godine

Mesec dana do US opena ako gledamo fizicku stranu je sasvim dovoljno, psihicki moze da ostavi ovo dublji trag znajuci kakav je Nole i sta je zeleo. Verujem da ce uspeti da se sredi za poslednji slem u sezoni, nece biti lako, ali ako bude imao fokus nema brige, mladja garda na tri seta mu tesko sta moze...Nadal ce se spremiti naravno...videcemo uskoro. Nadam se d je pametan da odmori i telo i psihu i krene kao da nista nije bilo. Dace Bog da ovo nije ostavilo traga na Noleta.

Ljubica

pre 2 godine

Šta bi vas zadovoljilo, da je kolabirao na terenu ? Da je on osetio da ima dovoljno energije za meč u dublu, on bi igrao. Zbog čega sad nije fer prema Nini ? Pa ne verujem da bi sa drugim partnerom uopšte i došla u situaciju da se bori za medalje. Nemam ništa protiv devojke, bila je i u polufinalu ženskih dublova, mlada je i može pokušati ponovo. Novak je po vašem trebao da reskira svoju karijeru, zbog moguće teže povrede, da bi neki ovde možda rekli, eto borio se. Zapitajte se malo sami dal’ vi dajete maximum od sebe u bilo čemu i za bilo koga. Lako je druge osudjivati, ali biti uspešan i nositi se svakoga dana i u svakom trenutku sa pritiskom, tu nema garancije.Želim Novaku brz oporavak i uspeh i sreću ne samo na U.S Openu, nego na svim životnim poljima.

Djoda

pre 2 godine

(Djoda, 01. avgust 2021 10:14)

Ako tebi znace OI vise, evo do Pariza imas 3 godine, ili za 7 Los Angeles, ili 11 Brizbejn, uzmi spremi se i osvoji neku medalju ne moras u tenisu izaberi sport koji ti najvise odgovara…
(Aleksandar I, 1. avgust 2021 12:59)

Ja nisam vrhunski sportista, pa to ne mogu uraditi. A da Vi sledeci put kad Vas zaboli zub zavrsite stomatologiju, pa da ga sami popravite? Ne morate stomatologiju, izaberite sta Vam najvise odgovara...

Јабучило

pre 2 godine

Učešće na Olimpijskim igrama je jedna od retkih pogrešnih odluka Đokovića.
Kolika će biti cena te odluke znaće se vrlo brzo.
(Aleksandar, 01. avgust 2021 10:07)

Искрено, да је остао само на појединачном турниру, одлука би била сјајна. Нажалост, занео се изгледима за две медаље и преоптеретио се. Сада чекамо.

Nikola

pre 2 godine

Đoković je srušio životni san i šansu za medalju mladoj koleginici zbog svog ega i karaktera. Nije šampion samo onaj ko najbolje udara lopticu.
(Realpolitik, 01. avgust 2021 10:16)

On je pozvao Ninu, a ne obrnuto.
(nije šampionka samo ona što najbolje udara lopticu, 1. avgust 2021 10:41)

Ako je tako kako pises, da li bi Nina uopste igrala miks da je Nole nije pozvao i ako da, sa kim? Sa Kecmanovicem mozda?

Toni

pre 2 godine

Djokovic nije imao period za adaptaciju na visoku temperaturu u kombinaciji sa jako visokom vlagom +80%,to razara organizam, ko je boravio u japanu zna o cemu pricam
(kurtone, 1. avgust 2021 11:03)

Imao je isto što i ostali, i to su vrlo površni i patetični izgovori. Sreća pa ih on sam ne daje.

NADA

pre 2 godine

da jeste ugrozio osvajanje titule u Njujorku.Znam sigurno da Nole nece odustati ili otici u penziju dok ne osvoji sve sto ima za cilj.Bilo to do 40te.Samo da oporavi i fizicki i mentalno i da sebe ne grize sto sada nije uspeo.Borio se bio brilijantan do polufinala kada se slomi najvise zbog uslova tj velike vlaznosti i temperature.Samo mi da ga gledamo sto duze i da uzivamo u pobedama a poraze da vidimo kao novi podstrek za napredak.Zelim mu sve najbolje i da sto pre potisne sok koji je doziveo.

Nn lice

pre 2 godine

@dominus

Zasto ima manje sanse zato sto se u Parizu igra na sljaci? Pa Novak je odlican igrac za sljaku, s tim sto je tu Nadal toliko dominantan da su ostali u senci, pa se nekako ne istice Novakov kvalitet na sljaci. Inace od 2011 kada je Novak dostigao neki svoj peak forme rezultat izmedju Nadala i Novaka na sljaci je 10:8 za Nadala, tu se vidi koliko je Novak dobar igrac za sljaku jer ima odlicne rezultate protiv najboljeg igraca na sljaci svih vremena, i plus ga je pobedio dva puta na RG. Od mladih igraca ne vidim da se neko bas istice da je specijalista za sljaku i da moze da mu pravi probleme (mozda Tim ali on i nije toliko mlad).

Jovan

pre 2 godine

@A da izađeš ti na čistinu iz tih fekalija u kojima se kriješ, da ti ja malo prebrojim koskice, pre nego što ih usitnim.
(tjah, 01. avgust 2021 12:21)

Ahaha evo ga jos jedan tastatura ratnik sa kratkim fitiljom? A da tebi i onom ko ti objavio komentar malo neko prebroji moždane ćelije šta kažete na to? Nece biti teško, na prste jedne ruke mogu da se izbroje.

jass

pre 2 godine

Nije mi se dopalo sto je ipak odlucio da ide u Japan, ali da nije, ne bi bio miran, ovako zna da je pokusao, malo je falilo na 6:1, 3:2 protiv Zvereva, sta bismo onda rekli. Busta mu nikako ne lezi, mislim da ga i nervira, kao i Bautista, nije jednostavno protiv njih.

Kolubarski

pre 2 godine

A kad je Beker o tome govorio, na isti način, pre OI, ovde su mnogi bili ljuti i besni. Šta on ima da priča o tome, ko je on, da nešto zna ne bi bankrotirao, ljubomoran jer mu više nije trener i još koješta.
Ne volimo istinu, pa to ti je.
A laiku je jasno da je Novak naje.ao u Tokiju, samo tako.
Otišao mrtav umoran na toliki put, bez svog tima, tamo je morao da bude u sasvim drugom ritmu, a na kraju ništa.
Trebaće vremena da se pre svega fizički oporavi, pa i da povrati kilažu jer je tamo omršao "ko pas", što bi se reklo, a US open samo što nije. A tamo ga čeka Nadal, odmoran i nakokan koje čime.
Novak je veoma, veoma tvrdoglav.Nekad je to i dobro, ali ovaj put, baš mu se obilo o glavu.

Jason Tatum

pre 2 godine

@apropo tvog mišljenja

Nemoj mnogo da se nerviraš burazeru, vidim da te je mnogo uzrujao moj komentar pa si već krenuo sa visine da objašnjavaš i deliš lekcije kako nekima nešto nije jasno, samo tebi jeste.

Upravo branim Ninu, ali na realnim osnovama. Ne pokazujem lažnu brigu samo zato jedva čekam da iskritikujem Đokovića kao ti verovatno.

U eri društvenih mreža i digitalizacije će se čuti sigurno da li je to njoj lično bezveze potez ili nije i šta se tu dešavalo generalno, nemoj ti mnogo da brineš. Nije je sigurno oladio SMS-om 5 minuta pre meča, nego su razgovarali na normalan način.

Milos Nesic

pre 2 godine

Pljuvači hvala vam, činite ga samo jačim. Ovi domaći to je najgori šjam koji jedva čeka da neko od najboljih poklekne da bi mogli svoje frustracije životom da leče na njemu, pritom Srbi niste sigurni, teče vam turska krv u žilama, ona janičarska. Za komšije okolo koje likuju je dodaju so na ranu me baš briga, ni ne očekujem bolje od većine. Svaka čast onima koji to ne rade ali navijaju za svoje igrače. Ovi što žive u Srbiji a pričaju najgore bljuvotine naslađujući se, pa mnogo ste nesrećni kad rastete i uživate onfžda kada cela Srbija tuguje. Prodane duše

Back in Black

pre 2 godine

Ceo teniski svet je pricao cim je Nole javio da ucestvuje na Olimpijadi da je to velika greška.Jedino smo mi ovde nebeski narod pricali kako su se zabrinuli jer ce Nole ove godine da osvoji sve, a do zlata na OI ima da se prošeta.Pa mu malo bilo jedno zlato vec je išao na dva.

Branko

pre 2 godine

"...Mislim da su ovo placeni botovi...
(Srba Patrijota, 1. avgust 2021 10:01)"

Mislim da ste u pravu u svemu sem ovo za placanje. Mozda su i neplaceni nego se jednostavno preporucuju. Takvi smo ljudi.
Igrace No1e US Open.

nikola 58

pre 2 godine

Nista, igraj i na US openu mix dubl
(kaokakao, 1. avgust 2021 12:19)

A bude li igrao na OI u Parizu obavezno da kontaktira Savica i pita ga da li bi bilo moguce da pored tenisa igra i vaterpolo posto ga tenis nedovoljno zamara.

anica velickovic

pre 2 godine

Ja kolko se secam puštena je srpska himna u Parizu posle titule na Filip Šatrijeu? Takođe, uvek piše i ono SRB pored njegovog imena gde god da igra, tako da stvarno ne znam o čemu govoriš zemljače? Naravno da igra za sebe i svoje lične ciljeve, ali u toj igri on predstavlja i svoju državu takođe.
(Jovan, 01. avgust 2021 12:17)

Objasni to mozgu kome ne odovara Novakovo ponasanje, steta sto ne moze biti kako su oni zamislili, ukalupljen bez ikakve emocije...pola od ovih sto ga sad pljuju ako ne i 2/3 nike ni pratilo njegove slemove a kamoli slusalo himnu svoje zemlje. Ne gledaju oni to tako, vec samo cekaju priliku za kritiku. Prijatelju, pukli smo mnogo, mnogo smo neradni lenji sve nam smeta ne gledamo svoje dvoriste prvo vec tudje..sportista iz tvoje zemlje najbolji na svetu moze biti u istoriji sporta a tebi ne valja jer ne mozes da ga prihvatis da je i on ljudsko bice sa manama...Greota dokle smo dosli.

Aleksandar I

pre 2 godine

(Djoda, 01. avgust 2021 10:14)

Ako tebi znace OI vise, evo do Pariza imas 3 godine, ili za 7 Los Angeles, ili 11 Brizbejn, uzmi spremi se i osvoji neku medalju ne moras u tenisu izaberi sport koji ti najvise odgovara…

dragan

pre 2 godine

Za sve to je kriv neobjasnjiv poraz od Zvereva!
Razlozi zbog cega je Novak predao protivniku dobijen mec poznati su samo njemu!
Da je to dobio u odlicnom raspolozenju bi otisao u SAD i osvojio i to!
Ovako je sve upropostio,a to se vidi i po rezultatima ostalih nasih sportista,koji posle Novakovog kraha beleze samo poraze!

Dorchester

pre 2 godine

Sve je to u redu što je želio Olimpijsko zlato.. ali konačno neko da kaže da je rasuo energiju po Olimpijskom Selu, opet izigravao klovna rastežući se sa onim gimnastičarkama, slikavajući se, da ga svi vole, mogao je da uzme hotel, bude miran, izostane iz potpuno nelogičnog miks dubla.. Sam je kriv, da je bio pametan, čitao sam da je imao pravo da uzme neku kuću, hotel, da se nigdje ne pojavljuje se na terenu, i da uzme odmorniji to zlato, a ovako..

Stonoteniser

pre 2 godine

Ima mesec dana do USO, odmorice se Novak. A tamo kod prvog protivnika i prvog osvojenog gema se sve od pre zaboravlja. Tako je bilo, po meni jos 10 puta gore i 2015 kad je u finalu RG zbog umora izgubio od Wavrinke. A onda otisao na Wimbledon pobedio u 1 kolu i mic po mic , osvojio 4 GS-a zaredom. A cak mi se cini da je vec u duelu za Bronzu proti Buste, bio u dosta dobrom i cvrstom stanju, nije mogao zbog umora, ali resenost je vec bila tu. Tako da ova analiza ne pije vodu kod Novaka.

Cile

pre 2 godine

ovi sto pisu da su najvaznije 0 I treba pitati na kraju godine kada novaka proglase za najboljeg sportistu sveta zasto nije najbolji neki ko se okitio zlatom

lal

pre 2 godine

(Djoda, 01. avgust 2021 13:18)
kada igra djokovic uz njegovo ime stoji zastava srbije... on nema klub i pored toga sto igra za sebe, on igra i za svoju zemlju... pre dva meseca je u sred pariza svirano boze pravde...
osim toga, postoje sportovi u kojima je vrhunac uzeti zlato na OI... na primer plivanje... ne postoji prestiznije takmicenje i svi se cetiri godine spremaju za to...
tenis spada u drugu kategoriju... samo ove godine odigrana su vec tri mnogo znacajnija turnira... cak i za vreme olimpijade se igraju zvanicni mecevi svuda po svetu... ceo turnir (ukljucujuci i finale od ovih OI) se igra na dva dobijena seta...
isto vazi i za boks... garantujem da bez gugla 95% ljudi ne bi znalo da li je kasijus klej osvojio medalju na OI, niti bi znali da nabroje tri osvajaca ukupno...

Dalibor

pre 2 godine

Postoji li bar jedan novinar koji bi skupio "kohones" i napravio intervju sa Ninom.Evo 24 sat posle jučerašnjeg odustajanja i svi pričaju o Novaku o njegovim osećanjima,njegovim patnjama,nadanjima a ni reči o devojci.Sramota!

Atom

pre 2 godine

@Goran

Upravo tako, takođe ona količina zlobnih komentara prema Jokiću je bila nešto potpuno neverovatno. Zaista strašno, kakvi su to ljudi pisali i sa kojim motivima, neverovatno.

Atom

pre 2 godine

I opet ti Srbu ne možeš ubediti da ne zna ništa o profesionalnom sportu osim da sedi i gleda, opet on smatra da je to sasvim dovoljno vremena i da Nole to tako treba zbog njega iz fotelje, fuj!

Sempervivum

pre 2 godine

Људи, испало је тако како је испало. Просто се није дало. Сад је после убедљивог вођства изгубио, а колико пута је из изгубљеног успео да се врати? Просто нека виша сила...

Да није учествовао, Новак би се ужасно гризао и кајао годинама.
Што се тиче премора, он је професионалац. Колико пута је у животу Новак играо све ГС до завршнице, победио на Вимблдону, а после играо Монтреал/Торонто и Синсинати пред US Open?
Овде се не ради о физичком премору, овде је већи проблем болан пораз и осећај немоћи. Али он већ има искуства са болним поразима и са невероватним повратцима.
Да је победио на ОИ он би имао вишак енергије, одморио би се 5 дана и задовољан почео припреме.
Нека учини и сада тако, без обзира. И прошле године је имао врло непријатне поразе, па се вратио. Ова година је успешнија од прошле.
Имаће времена за дужи одмор у септембру.

Robert

pre 2 godine

Ma volela bih da uzme to zlato u Parizu, ne toliko zbog sebe i Srbije, nego u inat Hrvatima, Špancima, zapadnjacima, i svima koji su jedva dočekali ove poraze u Tokiu!!
(A., 01. avgust 2021 07:33)

Inat, mrznja i sve druge negativnosti ne smeju biti primarna pokretacka snaga. Pogledaj samo top komentare na teniskim vestima pre ovog kraha. Ljudi su pisali kako jedva cekaju da svet place kad Nole uzme duplo zlato, Dzemperko i Rafa na aparatima itd. Nisu bili usmereni na sopstveni uspeh, uspeh svog igraca, nego na efekat tog uspeha na druge - one koje ne vole. I eto sta se desilo...

...

pre 2 godine

znam da je sada najlakse pametovati kada se desilo sta se desilo, i ptice na grani su znale da ce poraz definitivno poremetiti njegovo telo i njegovu psihu, da ce umanjiti ili sta vise eliminisati bilo kakve sanse za titulom... hajde da ne radimo to.

dartanjan

pre 2 godine

Ajde ljudi smirite se. Pokušao je. Ne bi on sebi oprostio da nije. Velike je prilika bila ovo. Na kraju nije uspeo i to je to. Ide dalje. A za vas koji tvrdite da nije otišao u Tokio zbog Srbije nego zbog sebe, msm stvarno… koji to sportista ide SAMO zbog zemlje i predstavljanja iste. Svaki olimpijac želi LIČNI uspeh i da taj uspeh bude pod okriljem zastave svoje države. ne može ni jedan uspeh da se postigne bez te lične komponente. Nije olimpijada poziv u odred kamikaza.

Ja

pre 2 godine

Sad smo svi pametni i znamo da nije trebalo da ide. Ali da je imao snage za još desetak minuta u polufinalu, danas bismo pevali drugu pesmu

mile

pre 2 godine

Pa da budem licemer i kažem da je Novak razočarao na OI e to neću. Učestvovao i nije osvojio medalju. Pa šta da je mogao bolje... Pa što neko drugi iz zemlje Srbije nije mogao bolje. Ne samo u tenisu, pa košarkaši po imenima nisu ni stigli do Tokija. Fudbaleri pa toj e samo misaona imenica.
Nema veze geslo OI nije dodjoh videh pobedih, već važno je učestvovati.
Da se ponovim Novak je sposoban čovek, talentovan teniser, to što nije zlato osvojio pa šta, nisu ga osvojili ni oni koji brigu brinu da li će ga osvojiti ili ne ili US opem - da se razumemo tu ubrajam i sebe. Izvolite trenirajte vežbajte, pa učestvujte makar na sledećim OI- onda će te shvatiti geslo važno je učestvovati.

nikola 58

pre 2 godine

A bude li igrao na OI u Parizu obavezno da kontaktira Savica i pita ga da li bi bilo moguce da pored tenisa igra i vaterpolo posto ga tenis nedovoljno zamara.
(nikola 58, 01. avgust 2021 12:35)

Prvo mora da pita Blanku Vlasic, jer je zbog nje otisao u Tokio.
(kaokakao, 1. avgust 2021 13:13)

Pfiu, nisam znao da se Blanka jos takmici? Ja mislio da je ona odavno u hrvatskoj nacionalnoj penziji?

Kralj mača

pre 2 godine

Нека одмори недељу дана потпуно, онда лагани тренинг током друге седмице, Синсинати нека одигра колико може, а ако брзо испадне, нек одигра дубл у Винстон Сејлему и ето припреме за УС Опен, колико толико адекватне. Идемо Ноле!

Милојица

pre 2 godine

Можда је и боље...да је освојио,на крају ове сезоне (без обзира на US open)би издушио, заситио се ...као послије RG 2016.Овако ће имати мотив више да траје до наредне олимпијаде...брзо ће проћи три године,а не вјерујем да ће баш Новак да заборави да игра тенис за то вријеме.

vlade

pre 2 godine

čovek je rekao sve ono što sam posle poraza u 1/2 finalu slično i napisao, a dodao sam odmah, da nema ništa ni od bronze..
svaka čast Đokoviću, na dolasku u Tokijo, trudu i žrtvi koju je poneo za Srbiju, ali jednostavno, čak i kada je kvalitet turnira u rangu serije 500, Olimpijske igre moraju se shvatiti ozbiljno, bez obzira na sve, a uzimajući u obzir i poznate činjenice..
znao je da mu uslovi ne prijaju, znao je da do zlata sigurno mora doći preko protivnika koji je silno motivisan da mu skine skalp.. trebao je da povede ceo svoj tim sa sobom i da ostane vam sela.. lično, da li će se zbog toga, neki gađač glinenih golubova naljutiti ili ne, mislim da sve u Srbiji baš briga.. uostalom, ako može dream tim da ne boravi u selu, što ne bi mogao i najbolji teniser u istoriji.. dalje, dubl mu nije trebao, to ga je koštalo poraza, to je evidentno.. imao je iskustva sa predhodne dve olimpijade kako je prolazio, bez fokusa i sa uslovima koji mu nisu odgovorali, ali dovoljno je veliko ime, goat, dovoljno iskusan, da je sve ovo mogao da predupredi, i da se okiti zlatom.. pamet u glavu, pa u Parizu lovorov venac je njegov!

Ljubica

pre 2 godine

@ Muamer

Mislila sam i ja da ste zanrmeli posle Pariza, jer tako je delovalo, posle Nadalovog poraza. Zloba je vrlo loša strana karaktera, kad ga već pominjete, a toga kod vas ima u izobilju.

Panda_medo

pre 2 godine

Ne znam sta lupetaju hejteri. Svako ko ima priliku da ispise istoriju bi pokusao to i da uradi. Novak nije lud, on je dobro znao da je greska ucestvovanje na OI, ali je znao da nikad u zivotu vise nece imati ovakvu priliku. Pokusao je, zeznuo se i idemo sada dalje. Mentalno i fizicki da se oporavi pred US Open. Siguran sam da ce biti motivisan i na visokom nivou! Za mene i dalje 1.favorit na US Openu. Sportski pozdrav.

pesadinac

pre 2 godine

Sam pao, sam se ubio,
covek u zanosu emocija, podstreknut zadnjim uspesima i pisanjem medija jednostavno precenio sopstvene mogucnosti a podcenio vremenske uslove i opasnosti kojima ce biti izlozen za vreme igara otisao u Tokio da se kocka i na kraju sve izgubio. Nadam se da ce iz ovoga izvuci neku pouku i da drugi put nece ici glavom kroz zid kad za to preke potrebe nema.

kole

pre 2 godine

Ako zeli titulu na US Openu, morace propustiti i Sinsinati, taj turnir je vec za 2 sedmice. Znaci sad potpuni odmor barem 10 dana, regeneracija potpuna, reket da ne uzima u ruke, i onda lagano krenuti sa trenzima i postepeno povecavati intezitet treninga i da na US Open dodje u sto boljem fizickom stanju, ako je to sad uopste i moguce.

Građanin

pre 2 godine

Posle bitke svi generali su pametni…
Videćemo šta će biti na US Open-u.
Ima mesec dana.
Možda odluči da preskoči Sinsinati.
I OI su igrali na betonu, nema šta da se uigrava.
Direkt na US Open. Uigraće se u prvih par kola.
Sada odmor, odmor, odmor…

Predo

pre 2 godine

U jednom delu se slažem, a to je da Novak nije imao ni svog trenera, ni fizioterapeuta, ni španera itd. Dobro, nisu ni drugi, ali su sigurno imali nekoga ko ima neki autoritet i znanje, a Novak je imao Troickog. Doduše, i zato je kriv, siguran sam da ge on i postavio na mesto selektora. I dalje, njemu je bilo interesantno da oda po selu, da se druži, ali OK, i ne mislim da mu je to oduzelo previše energije. Ali definitivno nije otišao fizički spreman na OI, a povrede i povredice su uvek posledica fizičke nespremnosti. Najspremiji je bo na RG, to je bio projekat, Vimbldon je bio posledica pobede na RG, a nakon toga dolazi neminovan pad forme, odmor sa porodicom u Crnoj Gori, uz malo trčkaranja, plivanja i rekreativnog tenisa, to nisu pripreme vrhunskog sportiste. Da, i sada sam siguran da će osvojiti US Open, a da je osvojio OI, ne bih bio siguran. Uljuljkao bi se i stvrio dodatni pritisak. Mislim da je na jednom od ova dva takmičenja morao kiksati. Za njega bolje da je to bilo na OI.

Nikola

pre 2 godine

Sad, kad je gotovo, svima nam je jasno da nije trebalo da ide. Pre takmicenja smo se nadali i Nole i mi, da moze do olimpijskog zlata. Olimpijski turnir nije jak kao GS, ali je sansa da se osvoji svake 4 godine i to je povuklo Noleta, a uz to je sjajan osecaj vratiti se u zemlju sa medaljom. Svi drugi turniri se ponavljaju svake godine i iskusniji teniseri se naviknu na terene, publiku, tu im je tim sa kojim treniraju, porodica itd. Na OI je tu selektor umesto trenera, ovog puta bez publike i porodice. Svima su takvi uslovi, ali kvalitet samog takmicenja nije kao na GS, mastersima itd.
Da Nole nije otisao na OI, ispljuvali bi ga svi, kao Jokica. Do pre par dana su ga svi poredili sa Jokicem, kako je heroj itd. a juce ga je vecina pljuvala jer nije dosao do medalje. Takvi su oni koji ne poznaju sport, nego misle da najbolji mora uvek i svugde sve da pobedi.

malina

pre 2 godine

@Stefan- ja se slažem o Novaku ali ako stvarno misliš da je zapad “civilizovani krug” onda sk rasista i takođe ne pripadas civilizovanom društvu.

Gružanin

pre 2 godine

Dakle Novak Đoković umesto da se odmara posle fantastičnog trijumfa u Londonu, odlazi u Tokijo i svojom učešćem u singlu i mešovitom dublu dovodi Srbiju do polufinala i to uprkos strahovito teškim uslovima za igru. I onda umesto ponosa i podrške za takav nadčovečanski napor posle poraza od Zvereva kreće najodvratnija pljuvačina u kojoj združenim snagama učestvuje srpski mediji uključujući i ovaj, domaći mrzoci svega srpskog i njihivi zlobni prijatelji iz okoline, a boga mi i oni Srbi koji bi najradije da drugi ginu za njih dok oni prosipaju svoju "mudrost" po internetu pokušavajući da skrenu pažnju na svoju beskorisnost. Verujem da Novak samo zbog nas koji znamo da cenimo ne samo nečije rezultate veći trud i zalaganje još uvek želi da se ponovo pojavi na olimpijskim igrama i bori za Srbiju. Ako je Srbija ono što čitam u komentarima na B92 Novaku je zaista bilo bolje da je uzeo Britansko, Hravtsko ili bilo koje drugo državljanstvo. Na njihovu žalost nije.

Dušan R.

pre 2 godine

Dosta dobra analiza u ovom tekstu. Pogotovu za dubl i singl tj. pomeranje vremena meca u odnosu na vremenske uslove.
Moje misljenje zanposlednji pasus da ne stoji vezano za period pripreme i oporavka jet mesec dana je sasvim dovoljno, suprotno tome mislim da je dobronsto.je ograo OI jer u suprotnom dva meseca bez takmicarskog meca pa doci na US open bi vise bilo negativno.

Dakle, odluka za igranje na OI je po mom misljenju dobra dok dubl samo iz razloga pomeranja raporeda i igranja na sparini nije ok.

Danijel

pre 2 godine

Neznam ko je ovaj covek ali logika mu nije cista. US open tek pocinje za mesec dana! Nisikori je odmah posle poraza seo na avion i otisao na atp 500 u vašingtonu...poenta price, ako se Novak nije povredio (ocigledno nije), ima vremena za oporavak

Stručni konsultant

pre 2 godine

Kada se raspravljalo o tome da li Novak uopšte treba da ide na OI, bio sam među onima koji su smatrali da treba, ali ISKLJUČIVO zato što se igra na njegovoj omiljenoj podlozi, betonu. Uslovi u Tokiju bili su teški, i porazi su sastavni deo sporta - sve je to tačno. Ono što je za brigu jeste činjenica da je Novak na svojoj omiljenoj podlozi izgubio OSAM UZASTOPNIH GEMOVA. Meni je to naprosto neobjašnjivo...

bunga

pre 2 godine

Da nije otisao na OI prozivali bi ga da je sebičan i nedovoljno patriota. Ne mora on sve da pobedi.
Srbijo, brini ti zbog Rio Tinta i zakona o vodama, to ti je budućnost, a ovo je zabava.

Иван Грозни

pre 2 godine

Надајмо се да Новак није направио можда и највећу грешку у каријери која га може скупо коштати. Изложио се страшним напорима. За то време, неки од највећих конкурената су се одмарали и спремали за Њујорк.

Igor

pre 2 godine

Novaka su ponele emocije i patriotizam, bez preko potrebne racionalnosti. Svi mi gresimo, svakoga ponese nekada neko osecanje neka zelja. Najvaznije je da se mentalno oporavi, da krene napred bez pardona... Idemo