Nova vest
Olimpizam

Sreda, 14.07.2021.

21:17

Tijana Bogdanović za B92.net: Rio kao mašina, zrela sam za korak dalje od srebra

Avgust, 18. dan tog meseca. Najvreliji dan Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, bar što se tiče naše zemlje.

Izvor: Miloš Simanović

Autor: Miloš Simanović

Tijana Bogdanović za B92.net: Rio kao mašina, zrela sam za korak dalje od srebra
EPA/TATYANA ZENKOVICH

Noć sreda na četvrtak i tri spektakla za ljubitelje srpskog sporta – košarkaši igraju protiv Hrvatske četvrtfinale, Ivana Španović skače za odličja, a Tijana Bogdanović se bori za zlato.

Košarkaši su slavili u drami, Španović stigla do bronze, dok je članica tekvodondo kluba Galeb, tada još neafirmisana, iznenadila sve osvajanjem srebra. Noć za pamćenje…

Nepunih pet godina kasnije upravo će Bogdanović biti adut Srbije na Olimpijskim igrama u Tokiju i ambicijama na turniru govorila je za B92.net.

“Nadam se da mogu korak dalje. Rio mi je proleteo, bila sam jako mlada i sve je bilo kao u mašini. Zrelija sam i tako nešto može da mi donese samo dobro”, počinje Bogdanović razgovor za B92.net.

Logično, Tijana je iskusnija. Isto tako i protivnice će obratiti više pažnje na nju…

Sa trenerom radim analize, čak i protivnica. Spremamo taktiku protiv njih... Mnogo stvari moram da popravim, ubacujem neke inovacije. Čini mi se da su me analizirale protivnice, kao što sam ja njih, zatvorile su moje prednosti. U Riju sam bila jako mlada, 18 godina i prva seniorska godina, sada se svi znamo. Moram da popravim tehnike na prvu i iz okreta, intezivno radimo na tome", svesna je Bogdanovićeva stalnog napredovanja u sportu.

Priznaje da je trema pristutna kako se bliži najveći sportski događaj.

"Već počinjem da imam tremu, svesnija sam da su Igre sve bliže. Sve vreme smo govorili 'Imamo godinu dana, produžili su, biće vremena'... Sada me već frka hvata, treniramo, spremamo se i nadam se da ćemo otići tamo 'ful' spremni i da ćemo vas obradovati medaljama"

Za pomeranje zbog korone dodaje da niko neće biti u prednosti ili u podređenom položaju zbog toga. Konkurencija je najveća moguća i svi su spremni samo za OI. Takođe, otkriva i da je čeka "paklen“ žreb.

"Dolazi samo 16 najboljih iz celog sveta, konkurencija je jaka. Prvo kolo Izraelka, jako e težak. dvostruka olimpijska šampionka, s kojom sam se sastala u Riju, tako da pretežak žreb. Tako je kako je... Uvek radim bolje kada je teži žreb u odnosu na lakši“.

Bez okolišanja smo je podsetili da Srbija, baš zbog standarda koje je postavila Bogdanović, očekuje medalju. Čak onu najsjajniju.

"Drago mi je da to čujem. Drago mi je da imam podršku, da očekuju od mene zlato jer mislim da imam potencijal i da vredim za neku od medalja. Nadam se da ću ispuniti očekivanja“, zaključila je Bogdanović.

Iz njenih reči se može zaključiti da bi bila zadovoljna bilo kojom medaljom, ali se najviše nasmejala na spomen zlata.

Na njega će i da "puca“...

Priredio: Miloš Simanović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve