Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 12.07.2021.

09:00

Basketaši otišli u Tokio po medalju

Nakon veslačke reprezentacije Srbije koja se nalazi u Tokiju, put Japana su krenuli i basketaši.

Izvor: B92

Autor:B92

Basketaši otišli u Tokio po medalju
Foto: KSS

U avionu koji je rano jutros poleteo sa beogradskog aerodroma našli su se selektor Goran Vojkić i igrači Dejan Majstorović, Aleksandar Ratkov, Mihailo Vasić, i rezerve Marko Savić i Stefan Kojić.

Najbolji basketaš sveta Dušan Domović-Bulut će se saigračima pridružiti naknadno.

Prva stanica srpskih basketaša biće grad Karatsu u kojem će obaviti pripremni kamp i pokušati da se što bolje priviknu na vremensku razliku i klimatske uslove koji vladaju u Japanu.

Dejan Majstorović ističe je iza cele ekipe ostao kvalitetno odrađen pripremni period i da bi u Karatsuu forma naših basketaša trebala da se dovede u optimalno stanje pred početak Olimpijskih igara.

"Putujemo u dobroj atmosferi, ali i dobroj formi. Očekujemo da u Karatsuu nastavimo sa kvalitetnim radom i da se još bolje uigramo za nastup na Olimpijskim igrama, koji svi željno iščekujemo. Ovo je momenat koji smo čekali dugo vremena i daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolje rezultate",
rekao je Majstorović pred poletanje.

Selektor koji će predvoditi našu reprezentaciju na istorijskom prvom nastupu na Olimpijskim igrama, Goran Vojkić, ističe da su svi igrači spremni za nastup na najvećoj sceni.

"U aprilu smo počeli završne pripreme za nastup na Olimpijskim igrama i pripremni kamp obavićemo u gradu Karatsuu, gde nas očekuju sjajni uslovi i domaćini. Izuzetan posao je urađen tokom trenažnog procesa, što je zasluga celog stručnog štaba 3×3 reprezentacije. Tokom pripremnog kampa nas očekuje aklimatizacija, treninzi i utakmica koju ćemo odigrati protiv reprezentacije Japana. Dugujemo ogromnu zahvalnost Olimpijskom komitetu Srbije i Košarkaškom savezu Srbije za uslove koje smo imali tokom priprema i nadam se da ćemo se kao ekipa odužiti svima rezultatom koji se očekuje od nas",
istakao je Vojkić.

Reprezentacija Srbije u basketu 3×3 putovaće preko Pariza za Japan i nakon pripremnog kampa očekuje ih ulazak u Olimpijsko selo. Prvi meč u grupnoj fazi takmičenja naše basketaše očekuje 24. jula, protivnik će biti selekcija Kine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve