Novak Đoković

"Đoković i Alkaras se praktično ubijaju svaki put kad igraju"

Novinar Sajmon Kembers, autor knjige "Efekat Rodžera Federera", bio je učesnik diskusije sa Karol Bušar i Marion Bartoli.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* "Jednostavno je – Đoković je osvojio tri, a Alkaras jedan Grend slem"

Tema je bila rivalstvo i konkretno tenzije na terenu kada svoj meč igraju Novak Đoković i Karlos Alkaras.

Njih troje su došli do istog zaključka – u ovom trenutku Đoković je u blagoj prednosti.

"Kada govorimo o sadašnjosti, ako se sastanu recimo sutra, Novak ima blagu prednost, ali mislim da to može da se menja svake nedelje. Videli smo kako se njihovi stilovi uklapaju jedan u drugi i kako praktično ubijaju jedan drugog na terenu svaki put kad igraju", rekao je Kembers i dodao:

"To je sjajno za videti. Novak ima prednost, ali neveliku."

Prednost Đokoviću je dala i Bartoli.

"Mislim da moramo da uđemo dublje u analizu i kada pogledamo sezonu, postoji jedan koji je osvojio tri Grend slema i drugi koji je osvojio jedan Grend slem, to je tako jednostavno. Jedan je igrao četiri Grend slem finala, drugi je igrao jedno. Moramo da sagledamo širu sliku i da vidimo kakvi su tokom cele sezone. Kako stvari stoje, Novak radi bolji posao", rekla je Bartoli i dodala:

"To ne znači da se stvari neće promeniti. Očigledno je da je Novak pri kraju karijere, a ne na početku. Ali ta mentalna snaga i sposobnost da se oporavi. Mislim da mnogi ljudi ne mogu da se pretvaraju da imaju istu mentalnu snagu kao on".

U međuvremenu, Novak je započeo 393. nedelju na vrhu ATP liste i nalazi se pred podvigom koji nikome nije uspeo – da 400 ponedeljaka dočeka na prvom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.