Medvedev pobedio, pa se pridružio Alkarasu u kritici: Ovo je smešno

Ruski teniser Danil Medvedev jedan je od najglasnijih kada treba kritikovati loptice sa kojima se igra na ATP Turu.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO
EPA-EFE/MARK R. CRISTINO

* Alkaras se žali na loptice: Dolazim na turnir i pitam se...

* Medvedev zabrinuo, pa prošao u polufinale

Treći igrač sveta je savladao Iga Umbera u četvrtfinala turnira u Pekingu (6:4, 3:6, 6:1), ali nije bio u potpunosti srećan nakon tog meča.

Razlog su – loptice.

"Čitav meč je bio pun uspona i padova. Ove loptice na tvrdoj podlozi su smešne. U trećem setu sam ostao bez servisa i pobedio sam 6:1. To nije normalno, ali ovako igramo čitave godine. Tako da okej", rekao je Medvedev u izjavi posle meča.

Mnogo se na turniru u Kini razgovara o uslovima za igru, pre svega o lopticama, na koje se mnogi igrači žale da su osnovni uzrok sve učestalijih povreda. Teže loptice čine da mnogi igrači sve češće igraju duge poene, jer nisu u stanju da pogode viner.

Jedan od onih koji je saglasan sa Medvedevim je i Karlos Alkaras koji se nadovezao na prethodnu izjavu Rusa da loptice postaju kao "grejpfrut".

"Primetio sam promenu od prvog treninga ovde u Pekingu. Teško je, ali teniser moraju da se naviknu. Loptice menjaju na svakom turniru ili na skoro svakom su drugačije loptice. Moramo se navići. Drugačiji je osećaj kada dolaziš na turnir i pitaš se, kakve će biti loptice? Mislim da je to pitanje koje sebi postavlja svaki igrač. Ovde u Kini, posle gem ili dva se promene, postanu drugačije", izjavio je prethodno Alkaras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.