Novak Đoković

Direktor AO: Ime stadiona po Novaku? Ja sam za, ali...

Kreg Tajli, direktor Australijan Opena, rekao je da je za to da stadion u Melburn parku ponese ime Novaka Đokovića, ali da to ne zavisi od njega.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Đoković je na US Openu izjednačio rekord Margaret Kort od 24 grend slem titule dok je ubedljivo najbolji i kada je reč o titulama u Melburnu, ima ih čak deset.

Sve to je mnoge u svetu tenisa nagnalo na pomisao da bi čelnici prvog grend slema sezone trebalo da na neki način da odaju priznanje Đokoviću, a neki predlažu i da se stadion u Melburn parku nazove po njemu.

U "Rokenrol tenis podkastu", Tajli je pokušao da objasni šta stoji kao prepreka na tom putu.

"Vi ste druga osoba koja me je to pitala danas. Vidite, imenovanje arene nije moja odluka ili Tenisa Australija jer mi... Mnogo ljudi ne shvata da Vimbldon, Rolan Garos i US Open su u vlasništvu terena na kojima se igraju turniri. Mi ih iznajmljujemo, Vlada Viktorije je vlasnik poseda i imamo sreću da oni investiraju u njih. Ipak, mi ih ne posedujemo", kaže Tajli.

Objasnio je i kako ide taj proces organizacije turnira.

"Mi od septembra krećemo sa pripremom, u decembru se useljavamo, spremamo sve za događaj i sredinom februara se iseljavamo, i onda se tokom godine tu održavaju koncerti i ostali događaji. Nema tih teniskih terena. Voleli bismo da ih mi posedujemo jer mislimo da bismo imali više krativnosti u organizovanju više teniskih događaja tokom godine", dodao je Tajli.

Takođe, on dodaje da je svestan da učinak Novaka Đokovića u Melburnu na neki način treba nagraditi.

"Vlada radi veliki posao na sinhronizaciji događaja. Naš turnir je drugačiji od ostalih stvari. Imenovanje arene bila bi kombinacija koja bi morala da ima i uticaj vlade. Ja bih svakako bio neko ko podržava da se Novaku na neki način oda priznanje za njegova neverovatna dostignuća ovde u Australiji", zaključio je Tajli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.