Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.06.2023.

19:17

Federerov glas vas navodi na pravi put – i svakome je dostupan

Svako ko uz pomoć aplikacije "Waze" bude tražio najbolju rutu tokom putovanja moći će da čuje dobro poznat glas.

Izvor: B92

Autor:B92

Federerov glas vas navodi na pravi put – i svakome je dostupan
Foto: Profimedia.rs

Švajcarski velikan penzionerske dane provodi, između ostalog, i tako što s vremena na vreme prihvati ili odbija poslovne ponude koje mu stižu.

Jer, sada kada nema prihoda od turnira, što naravno nije nikakav problem po Švajcaraca, za Federera je ipak važno da održava svoje finansijsko carstvo onako kako to radi već dugi niz godina mimo "teniskih fondova".

Rodžer je magnet za najpoznatije svetske kompanije, sa nekima ima dugoročne ugovore i sada posle profesionalne karijere, a gde je jedan sponzor, nađe se mesta i za ostale.

Federer je, pišu švajcarski mediji, nedavno postao zaštitno lice ili bolje rečeno zaštitni glas aplikacije za navigaciju "Waze", koju je kreirala jedna izraelska kompanija.

Svi oni koju budu koristili baš ovu aplikaciju da pronađu najbolje rute tokom putovanja moći će, dakle, da čuju dobro poznati glas koji ih navodi ka zacrtanom odredištu.

Pored uobičajenih uputstava, 20-struki Grend Slem šampion će korisnike aplikacije da odvede na odredište i uz razne motivacione slogane.

"Vreme je za vožnju", "Već osećam adrenalin", Vreme je da krenemo!", "Verujte u svoje veštine" i "Spreman sam da te pratim na putu“, su samo neke od poruka koje će moći da se čuju tokom puta - i izgovaraće ih teniski velikan.

Inače, ova izraelska "start-ap" kompanija, koja je u vlasništvu Gugla od 2013. godine, već je u svoj proizvod integrisala niz svetski poznatih ličnosti, poput pop zvezda Kristine Agilere.

Federerova uputstva biće dostupna na nemačkom, engleskom i francuskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve