Nova vest
Tenis

Subota, 01.04.2023.

16:35

Siner: Ne bih da otkrijem tajnu kako sam dobio Alkarasa

Janik Siner će u nedelju od 19 časova igrati u finalu Mastersa u Majamiju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Siner: Ne bih da otkrijem tajnu kako sam dobio Alkarasa
Foto: Profimedia

Italijan je posle velike pobede nad Karlosom Alkarasom, 6:7 (4), 6:4, 6:2, najavio velike stvari ove sezeone i za titulu igra protiv Danila Medvedeva.

Ne samo što je pobedom sprečio Alkarasa da osvoji "Sanšajn dabl" (Indijan Vels i Majami), već je tom pobedom vratio i Novaka Đokovića na prvo mesto ATP liste iako Novak u Americi nije igrao.

Posle meča sa Alkarasom, Sinera su pitali da otkrije tajnu taktike kojom je uspeo da dobije mladog Španca.

"Svakako da je ovo bila jedna od najvećih pobeda u karijeri. Bio je to jako težak meč, obojica smo igrali na veoma visokom nivou. S moje strane izmenio sam nekoliko stvari od Indijan Velsa, morao sam i to je išlo na moju stranu. Srećan sam zbog toga", kaže Siner.

Nije Italijan precizirao o čemu se radi.

"Ne bih da kažem šta je, ali nešto smo menjali. Mislim da je Alkaras to prepoznao i siguran sam da će i on za sledeći put nešto promeniti, tako da moram da budem spreman na to. Ipak, neću da otkrijem tajnu o čemu se radi", dodao je Siner.

Skor između njih dvojice sada je 3-3. Sineru je ovo drugo uzastopno finale u Majamiju, prošle godine izgubio je od Huberta Hurkača.

Finale će biti posebna stvar, igra protiv Medvedeva koji ima već 28 pobeda u sezoni uz tri titule, a u svih prethodnih pet duela sa Rusom izlazio je kao poražen.

"Moram da nađem pravi put da pobedim i Danila. Ako to ne bude ovog puta, nadam se da će biti mnogo puta ubuduće. Osećam da sam spreman da se takmičim. Mislim da sam uradio nešto novo na ovom turniru i tih nekoliko stvari funkcionišu veoma dobro", zaključio je Siner.

On je postao prvi posle Novaka Đokovića i Rafaela Nadala koji je imao barem dva finala u Majamiju pre 22. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve