Nova vest
Tenis

Sreda, 29.03.2023.

08:50

Alkaras opet pričao o Đokoviću

Karlos Alkaras krupnim koracima ide ka još jednoj tituli.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Alkaras opet pričao o Đokoviću
Foto: Tanjug/AP Photo/Marta Lavandier

Mladi španski teniser se pobedom nad Tomijem Polom iz SAD od 6:4, 6:4, plasirao u četvrtfinale, a to znači da ga tri pobede dele od toga da i posle Majamija ostane na čelu ATP liste.

Tenisera iz Mursije upitali su za izjavu Novaka Đokovića iz Dubaija, kada je Srbin rekao da kada je u najboljoj formi, zna da je najbolji na svetu.

"Znam da kada sam spreman, kada igram na bilo kojoj podlozi i protiv bilo koga, da sam bolji. Najbolji sam. I ne mislim da bilo šta arogantno i pretenciozno ima u tome što kažem", rekao je tada Novak.

On i Alkaras igrali su samo jednom, prošle godine u polufinalu Mastersa u Madridu kada je Španac uspeo da preokrene i slavi sa 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5).

Alkaras kaže da je saglasan sa Novakom po pitanju te izjave.

"Igrao sam sa Novakom kada je bio na sto odsto. Rekao bih da je u Madridu prošle godine igrao veoma, veoma dobro. Bilo je baš tesno. I saglasan sam sa njim. Kada je na sto odsto, onda je verovatno jedan od ili najbolji teniser na svetu", kaže Alkaras.

Mladog tenisera je posebno impresionirao Đokovićev nastup na prvom grend slemu sezone, u Melburnu.

"To što je on postigao je sjajno. Njegov nivo, na primer u Australiji, bio je neverovatan, to je bilo zaista na visokom nivou. Kao što sam rekao i ranije, želim da igram sa Novakom kada je na sto odsto i siguran sam da ću tada uživati. To je sve što mogu da kažem sada", zaključio je Alkaras.

Njega u četvrtfinalu očekuje duel protiv Amerikanca Tejlora Frica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d