Nova vest
Tenis

Utorak, 28.03.2023.

16:55

Cicipas "nateran" da igra: Frustrirajuće je

Grčki teniser Stefanos Cicipas kaže da je morao da igra na Mastersu u Indijan Velsu, uprkos povredi.

Izvor: MT

Autor: MT

Cicipas
EPA-EFE/Sander Koning

Treći igrač sveta je ispao odmah na startu od Džordana Tompsona, a sada se osvrnuo na turnir u Kaliforniji.

"Postoji pravilo ATP-a koje kaže da ako ne igrate masters postoje određene kazne kao što je oduzimanje bodova sa mastersa na kom ste imali najbolji rezultat u prošloj godini. To je prilično loše. Nisam mogao da se povučem, morao sam da igram. Pored toga, dobiješ i kaznu. Frustrirajuće je da pored povrede moraš da razmišljaš i o tome", rekao je Cicipas i dodao:

"ATP definitivno mora da preispita ta pravila i da sedne sa igračima i smisli nešto logičnije. Mislim da ne bi voleli da igrači igraju povređeni. To bi svakako pomoglo da nivo tenisa bude veći na velikim turnirima".

Cicipas je zbog navijača i atmosfere, ipak, izašao na teren.

"Bilo je više razloga zašto sam odlučio da igram, između ostalog to su i navijači u Indijan Velsu koje zaista volim, a i energija koju osećate na terenu je spektakularna", kazao je Cicipas.

Stefanos je trenutno u Majamiju, gde će u osmini finala igrati protiv Karena Hačanova, u reprizi polufinala Australijan opena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve