Nova vest
Tenis

Utorak, 28.03.2023.

09:45

"Prvo mesto ne utiče na Alkarasa"

Karlosa Alkarasa očekuje meč osmine finala na Mastersu u Majamiju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Protivnik mu je Amerikanac Tomi Pol, ali nema dileme da je mladi španski teniser, kao svetski broj jedan, favorit za pobedu.

Pre dolaska na Floridu, zahvaljujući tome što Novak Đoković ne može da igra u SAD, vratio se na čelo ATP liste, a njegov trener, Huan Karlos Ferero kaže da na Karlosa nimalo ne utiče to što je prvi na svetu.

"To što je prvi ili drugi ne utiče previše na njega u smislu kako pristupa mečevima. Istina je da što ste više na listi, češće osećate taj pritisak favorita, toga da morate da dobijete gotovo sve mečeve", kaže Alkaras.

Pitanje je kako onda teniser iz Mursije uspeva da se izbori sa tim. Ferero daje odgovor na čemu se oni fokusirali.

"Ako bi Karlos to stalno imao na umu, njegov tenis ne bi bio tako tečan. Zato smo pokušali da se koncentrišemo na taj deo njegovog razvoja, da pre svega sve ide dobro na terenu. Radi dobro i fokusiran je, izgleda sada mnogo zrelije na terenu. To sve čini da igra bolje. Stekao je mnogo samopouzdanja u svoju igru. Sem toga da dobro servira i vraća, po meni njegovo kretanje je najbolje na Turu u ovom trenutku. To znači da teren pokriva jako dobro i samo to čini da ga je teško pobediti", poručio je bivši broj jedan svetskog tenisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve