Nova vest
Tenis

Petak, 24.03.2023.

11:47

Vilander veruje u Đokovića

Bivši švedski teniser, a sada komentator Mats Vilander ponovo je govorio o najboljem srpskom teniseru na svetu Novaku Đokoviću.

Izvor: B92

Autor:B92

Vilander veruje u Đokovića
EPA-EFE/Yoshua Arias

Vilander smatra kao i većina teniskih stručnjaka da kada se Novak penzioniše, on biti upravo taj koji će imati najviše Gren slem titula na svom kontu.

Trenutni odnos izmežu njega i njegovog najvežeg rivala Rafaela Nadala je 22:22, a to bi moglo da se promeni već u Parizu gde bi obojica trebalo da se bore za trofej "Tri musketara" na Rolan Garosu.

Šveđanin objašnjava kako Novak nije previše opterećem time što mu nije bilo dopušteno da igra na prva dva mastersa u godini, u Indijan Velsu i Majamiju, jer upravo zbog toga veruje da Đoković ima veće šanse da osvoji drugi Gren slem u godini.

"Đoković igra igru procenata. U smislu, što zna da će mu dugovečnost omogućiti da osvoji još dva do pet grend slem trofeja. Brojke to govore: od njegovog prvog osvojenog Australijan opena do danas, godišnje osvaja između 1,3 i 1,4 grend slem pehara. Tako da, ako ostane zdrav i spreman, imaće velije šanse da uzme još nekoliko velikih trofeja u narednom periodu“, rekao je Vilander.

Šveđanin je toliki optimista da veruje da Novak može do titule na sva četiri Gren slema ove sezone.

"Da li će to biti na Vimbldonu, Rolan Garosu ili US openu, svejedno je, Đoković zna da ima šanse samo da ostane zdrav. A dugovečnost znači da šalje poruku rivalima: 'Hej, momci, nisam star, osećam se mlado'. On izgleda mladoliko i osvajaće najveće turnire dok god bude zdrav. Uzimaće bar po jedan grend slem trofej godišnje dok bude igrao. Mislim da je baš to i poruka koju nam šalje“, kaže Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve