Nova vest
Tenis

Sreda, 22.03.2023.

16:20

Švjontek zbog povrede ne može da igra u Majamiju

Najbolje teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek, neće biti i prilici da igra na turniru u Majamiju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Švjontek zbog povrede ne može da igra u Majamiju
Foto: Profimedia

Kako je sporučila, nje neće biti ni na takmičenju u Bili Džin King kupu.

Iga je objavila da je u proteklom pedioda imala infekciju i jak kašalj te da je na kraju zadobila i povredu rebra koja će je sprečiti da igra neko vreme.

"Znate da sam se posle Dohe mučila sa jakom infekcijom. Dozvoljeno mi je da igram, ali jaka epozoda kašlja uticala je da dođe i do povrede rebra. Pokušavali smo da se nosimo sa tim i da igram, sve dok je to bilo sigurno za mene. Proteklih dana smo analizirali podatke i doktor mi je predočio dijagnozu. I dalje osećam jaku nelagodnost i bol i ne mogu da se takmičim. Moram da se odmorim i oporavim i zbog toga moram da odustanem od Majamija i takmičenja u Bili Džin King kupu", poručila je Iga preko Instagrama.

Ona je dodao da joj je jako žao što neće biti u prilici da igra na Floridi.

"Obaveštavaću vas dalje o tome gde ću igrati, sve to zavisi od procesa oporavka i preporuka medicinskog tima. Imam najbolji tim iza sebe, potrebno mi je samo vreme. Zaista je teško što neću moći da igram u Majamiju i Bili Džin King kupu, ali zdravlje je najvažnije. Zahvalna sam na tome što mi je ovo prvo iskustvo sa povredom posle dužeg perioda, što sam u savršenom stanju mogla da se takmičim tako dugo, ali to je sport, ponekad se dešava, to je van naše kontrole. Vreme je da se to prihvati i da pokušam da ozdravim što je pre moguće", zaključila je najbolja teniserka sveta.

Ona je takmičenje u Indijan Velsu završila u polifinalu kada je glatko poražena od kasnije pobednice, Jelene Ribakine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve