Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 20.03.2023.

14:30

Trofejan vikend za srpski tenis

Mladi srpski teniseri imali su izuzetno uspešan vikend na međunarodnim turnirima.

Izvor: B92

Autor:B92

Trofejan vikend za srpski tenis
Foto: TSS

Trofeje su osvojili Hamad Međedović, o kojem smo pisali, Branko Đurić i Ognjen Milić.

Dejvis kup reprezentativac Srbije, 19-godišnji Međedović osvojio je ATP čelendžer u mađarskom Sekešfehervaru, pošto je u finalu pobedio Hrvata Nina Serdarušića 6:4, 6:3.

Titula u Sekešfehervaru je druga za Međedovića na čelendžerima, posle trofeja iz Lidenšajda početkom jula prošle godine.

Titulom u Mađarskoj Hamad je obezbedio ulazak među 200 profi igrača na planeti, stigao je do plasmana na 192. poziciju ATP liste što mu je najbolji plasman u dosadašnoj profi karijeri.

Najbolji junior Srbije, 18-godišnji Đurić osvojio je juniorski turnir iz serije J300 koji je održan u Kazablanci.

Kao prvi nosilac u borbi za trofej savladao je četvrtog kosturaša, Marokanca Reda Benanija 6:4, 1:6, 6:4.

Đuriću je ovo treće finale u nizu i druga titula u 2023. Prethodna dva finala odigrao je u Kairu gde je i osvojio trofej takođe iz serije J300.

Mladi teniski as Srbije, 15-godišnji Milić osvojio je juniorski ITF trofej na turniru održanom u Limasolu.

Do šampionskog pehara turnira iz serije J100 na Kipru Milić je stigao pobedom u finalu nad trećim nosiocem, domaćim predstavnikom Andreasom Timinijem 4:6, 6:4, 7:5.

Na putu do pobedničkog postolja Ognjen je kao 11. nosilac ovog takmičenja pobedio i prvog favorita u četvrtfinalu Izraelca Vladimira Bazilevskog 7:5, 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve