Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 13.03.2023.

21:10

"Umesto što maltretiraš Ukrajinke, budi muško..."

Nekadašnji ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov kritikovao je direktora WTA, Stiva Sajmona.

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: Profimedia

Čelnik ženske teniske asocijacije uvučen je u slučaj ukrajinske teniserke Lesije Curenko, koja je predala meč Arini Sabalenki, beloruskoj igračici.

Razlog je bio napad panike, zaveden je kao "lični razlozi", da bi Curenko kasnije pojasnila i iznela detalje razgovora sa Sajmonom.

"Pre nekoliko dana sam razgovarala sa izvršnim direktorom WTA Stivom Sajmonom i bila sam apsolutna šokirana onim što sam čula. Rekao mi je da je on sam protiv rata, ali ako ga podržavaju igrači iz Rusije i Belorusije, onda je to samo njihovo mišljenje i to ne treba da me uznemirava. Kazao je da bi se osećao užasno da je na mom mestu", rekla je Curenko između ostalog.

Ubrzo se na Tviteru oglasio Dolgopolov, nekadašnji 13. teniser sveta.

"Stiv, umesto što maltretiraš Ukrajinke, budi muško i govori javno. Razgovor se dogodio dok si bio na dužnosti, ljudi zaslužuju da znaju da je podrška genocidu u redu", napisao je Dolgopolov.

Dolgopolov se početkom rata pridružio vojsci, a često ume da se oglasi, pa i da "pecne" kolege, kao na primer Janka Tipsarevića i Viktora Troickog nedavno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve