Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 06.02.2023.

10:00

Niko kao Novak Đoković: Nadal i Federer su iza njega

Statistički podaci poredili su trojicu najboljih tenisera Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Izvor: SN

Autor: SN

Niko kao Novak Đoković: Nadal i Federer su iza njega
Foto: Profimedia

Obuhvaćeno je 30 statističkih kategorija u ovom istraživanju koje najviše na ruku ide srpskom teniseru, Novaku Đokoviću.

Od ukupno 30 kategorija, on je lider u čak 26, dok je sa Nadalom izjednačen po broju Grend slem titula, drugi je po broju ukupno osvojenih poena na ATP listi od 2008. godine i po broju uzastopnih nedelja na broju jedan.

Iza Nadala i Federera je samo po pitanju učinka na Olimpijskim igrama gde Nadal ima zlatnu medalju, Federer srebrnu, a Đokovićev najveći uspeh je olimpijska bronza.

U svim drugim kategorijama je Đoković ispred Nadala i Federera:

Ima najviše osvojenih turnira Master serije, najviše velikih titula, bolji učinak u međusobnim duelima i od Španca i od Švajcarca, jedini je u jednom trenutku u svom vlasništvu imao pehare sa sva četiri Grend slema.

Đoković ima najbolji procenat pobeda i poraza uopšte, kao i najbolji učinak protiv top pet i top deset igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d