Nova vest
Tenis

Nedelja, 05.02.2023.

12:40

"GOAT je onaj ko ima najviše slemova"

Dominik Tim, nekada treći igrač sveta, nastoji da se što pre vrati u nekadašnju formu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Austrijanac je u Melburnu, na prvom grend slemu sezone izgubio već na startu, ali ne gubi nadu da će u nastavku sezone biti daleko bolje.

On se takođe uključio u priču o tome ko je najbolji teniser svih vremena i kako bi to ustvari trebalo da se odredi.

Iako ima mnogo različitih ideja kada je u pitanju aktuelna tema oko toga ko je GOAT, Tim kaže da je stvar vrlo jednostavna.

"Po mom mišljenju grend slem titule trebalo bi da budu glavni kriterijum kada se odlučuje ko je najbolji svih vremena. Imate četiri najvažnija turnira u tenisu. Sve ostalo je lepo, ali nije isto. Slemovi su to što se računa, tako da bi GOAT verovatno trebalo da bude onaj sa najviše grend slemova", smatra Tim.

Ako se tako gleda, Rafael Nadal i Novak Đoković su najbolji, jer imaju po 22 grend slem titule.

Tim je odigrao brojne važne mečeve sa njima, a dva duela sa Rafom i Novakom posebno pamti.

Bilo je to finale Australijan opena 2020. godine u kom je u pet setova izgubio od Novaka Đokovića i meč za titulu na Rolan Garosu 2019. sa Špancem.

"U finalu Australijan opena 2020. godine dosegao sam najviši nivo mogućnosti, i fizički i što se tiče tenisa. Čak i tako, izgubio sam u pet setova od Novaka. Praktično, nisamo mogao da igram bolje, a izgubio sam. To sve govori. Sa Rafom u Parizu 2019. takođe sam igrao dobro, ne tako kao u Australiji, ali moj nivo je bio visok", zaključio je Tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

131 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

11 h

U fokusu

Vidi sve