Nova vest
Tenis

Petak, 03.02.2023.

22:15

Đere umalo izgubio od 362. igrača sveta

Laslo Đere savladao je Viktora Durasovića u drugom meču kvalifikacija za Dejvis kup.

Izvor: SN

Autor: SN

Đere umalo izgubio od 362. igrača sveta
Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Srbija je prvi duel sa Norvežanima dobila zahvaljujući Miomiru Kecmanoviću koji je "počistio" rivala i dozvolio mu samo četiri gema.

Laslo Đere je sa 2-1 (6:3, 4:6, 7:6) u setovima nadigrao Viktora Durasovića i rezultat je sada 2:0 za dobar kraj prvog dana.

Nakon izvandredne igre u prvom setu, Đere se nekako "raspao" u drugom i dozvolio nekoliko brejkova norveškom teniseru (362. na ATP listi) koji je nošen publikom i dobrom igrom uspeo da izjednači.

U trećem setu je Đere stigao do vođstva od 5:3 nakon brejka u osmom gemu, ali je tu stao. Umor ga je savladao i stižu dva brza odgovara Durasovića i izjednačenje na 5:5, a potom stiže i taj-brejk.

I tamo je Durasović bolje počeo sa mini brejkom, pa je Đere uspeo i to da vrati, a onda se dugo igralo poen po poen bez brejkova, da bi Đere uspeo da pri rezultatu 9:8 uspeva da preokrene sve u svoju korist i na kraju dobije meč posle više od dva i po sata borbe.

Sve je moglo da bude dosta napetije po Srbiju koju u subotu ne pre 14 časova čeka duel u dublu:

Filip Krajinović i Nikola Ćaćić igraće protiv Viktora Durasovića i Hermana Hejerala, a potom se igra još dva meča u singlu.

Podsetimo: Svaki susret se sastoji od dva meča u singlu prvog dana i meča u dublu nakon čega slede dva meča u singlu drugog dana.

Pobednici iz kvalifikacija 2023. plasiraće se u finale 2023, gde će se pridružiti šampionima i vicešampionima 2022. kao i dvema reprezentacijama koje su dobile "vajld karte".

Grupna faza finala Dejvis kupa održaće se u nedelji koja počinje 11. septembra 2023.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d