Nova vest
Tenis

Petak, 03.02.2023.

10:50

Upozorenje za Alkarasa: Zaboravi prvo mesto

Karlos Alkaras je prošle sezone ostvario san osvajanjem grend slema i usponom na prvo mesto ATP liste, ali poslednjih meseci ne ide sve kako želi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Upozorenje za Alkarasa: Zaboravi prvo mesto
Foto: Profimedia

Španski teniser je zbog povrede mišića abdomena propustio Australijan open i posledica toga je bio i pad sa vrha svetske lestvice.

Aleks Koreča, nekada drugi teniser sveta, upozorio je mladog tenisera da u ovoj sezoni ne bi trebalo da bude opsednut povratkom na čelo liste, smatra da bi to bila velika greška.

Alkaras ima 340 poena manje od Đokovića na ATP listi, a Koreča dodaje da Karlos ne treba da žuri sa povratkom.

"Sve je to privremeno što se tiče povreda. Šteta je, jer je dečko radio napčorno da bi igrao u Australiji. Glavni napor je načinio da osvoji US Open, postane broj jedan i sve oko toga. Normalno je da to uzima mnogo energije i da vam je potrebno neko vreme da shvatite šta znači biti broj jedan i kakva su očekivanja. Biće on uskoro spreman", smatra Koreča.

Teniser iz Mursije se vraća na teren 11. februara na turniru u Buenos Ajresu, a nastupaće i u Rio de Žaneiru i Akapulku, a potom i na "Sanšajn dabl" turneji, u Indijan Velsu i Majamiju.

"Mislim da će Alkaras imati lepu sezonu. Ne bi trebalo da bude opsednut prvim mestom, mislim da ne bi trebalo da misli kako će da odbrani poziciju jer je to dodatni pritisak, dotatna težina na ramenima koja vam nije potrebna kada ste tako mladi", zaključio je Koreča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve