Nova vest
Tenis

Petak, 03.02.2023.

10:45

Rotenberg nipodaštava Đokovićevu dominaciju

Američki novinar Ben Rotenberg opet umanjuje veličinu Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Rotenberg nipodaštava Đokovićevu dominaciju
Foto: Profimedia

Đoković je u nedelju osvojio deseti Australijan open, dominantnom igrom tokom dve nedelje u Melburnu.

U finalu je u tri seta "počistio" Grka Stefanosa Cicipasa i izjednačio se sa Rafaelom Nadalom po broju Grend slem titula – 22.

Ipak, Đoković je konstantno bio na udaru kritičara, koji su ga prvo nazivali prevarantom tvrdeći da laže da igra povređen.

Nakon što je prvi čovek tenisa u Australiji to demantovao, sada se Đokoviću uspeh nipodaštava statistikom gledanosti turnira.

Rotenberg je podelio članak u kojem se tvrdi da je ovogodišnje finale AO čak 36% manje gledano od prošlogodišnjeg između Rafaela Nadala i Danila Medvedeva, u Americi.

"Rejting finala AO je znatno je opao, posebno u muškoj konkurenciji, gde je Đokovićeva deseta pobeda bila 'najmanje gledano muško finale u poslednjoj deceniji'. Nije samo američki fenomen, televizijski brojevi u Australiji su takođe značajno smanjeni"
, napisao je Rotenberg.

Sve to bi i imalo možda nekog smisla, posebno u Americi gde ima mnogo popularnijih tema od tenisa, da neposredno posle turnira Australijan open nije saopštio da je ovo bio najposećeniji AO u istoriji.

Organizator AO je u zvaničnoj objavi gledanosti finala poručio da je meč Đoković – Cicipas gledalo u "piku" 2.311.000 gledalaca, a prosečno 1.747.000, dok Rotenberg prenosi pogrešna merenja koja kažu da je zabeležen pad od 300.000 gledalaca u odnosu na prošlogodišnje finale (1,3 miliona Đoković – Cicipas, 1,6 miliona Nadal – Medvedev).

#AusOpen finals ratings way down, particularly on the men’s side, where Djokovic winning his 10th was “the least-watched men’s final in at least a decade” per @AustinKarp.

Not just an American phenomenon; TV numbers in Australia were majorly down, too.https://t.co/kIrEDZbQL1 pic.twitter.com/9Lu1dxGuMB

— Ben Rothenberg (@BenRothenberg) February 3, 2023

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d