Nova vest
Tenis

Petak, 03.02.2023.

10:35

Doktori u Australiji ne veruju Novaku

Novak Đoković je u Melburnu osvojio rekordu desetu titulu, a ujedno stigao i Rafaela Nadala po broju grend slemova.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Doktori u Australiji ne veruju Novaku
Foto: Profimedia

To je uradio uz povredu zadnje lože i naprsnuće u njoj dužine tri centimetra.

Proteklih dana o tome je govorio i direktor Australijan opena, Kreg Tajli, koji je potvrdio da je Novak imao povredu.

"Momak je imao naprsnuće u zadnjoj loži od tri centimetra. Video sam snimke. Apsolutno. Doktori će vam reći istinu. Bilo je mnogo spekulacija o toj povredi, ali nestvarno je šta igrači sve mogu da urade sa ovakvom vrstom povrede", rekao je Tajli.

On nije računao da će to biti samo povod za more novih spekulacija u Melburnu.

Povela se prava javna rasprava o Novakovoj povredi, pa se ponovo oglasio i doktor Piter Larkins koji je dao zanimljivo viđenje. On ne veruje da je Novak imao naprsnuće te veličine.

"Mislim da nije ta povreda. To je retkost o čemu pričamo. Voleo bih da vidim snimke. Čuo sam šta je Kreg rekao i dodao je da su lekari bili iskreni. Hajde da vidimo snimke. Pitam se da li je Krag možda Kreg mislio da znak o rastojanju od tri centimetra na snimku magnetne rezonance. Znak može da označava neku upalu ili otok, ne mora nužno da bude naprsnuće. Teško je zamisliti", kaže doktor Larkins.

On je pojasnio kako to može da izgleda.

"Ako uzmete parče mesa od buta i napravite rez od tri cenimetra, a to je mišić, onda je teško zamisliti da neko može tako da igra na tom nuivou. Nikada nisam sumnjao da Novak ima povredu zadnje lože. To je poznato, znam njegov tim, nije im dozvoljeno da javno sve pričaju, ali biće spekulacija sve dok se ne raščisti. Mislim da je Kreg zabunom mislio na neko oštećenje u toj zoni, pre nego na rez od tri centimetra, ali sve zavisi od mesta gde se to nalazi. Deluje kao da je to u njegovom bicepsu, što je glavni mišić u zadnjoj loži, ali to bi predstavljalo presedan u koji je teško verovati osim ako nešto nema čudesno kod Novaka", rekao je doktor Larkins.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

208 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d