Nova vest
Tenis

Petak, 03.02.2023.

10:20

"Novak je najveći"; "Sačekajmo još"

Ališa Molik, bivša teniserka iz Australije, tipuje da će Novak Đoković završiti trku sa rekordima kao čovek sa najviše grend slem pehara.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia

Nekada osma igračica sveta i osvajačica dve grend slem titule u dublu, kaže da je Novak igrao na nivou više u odnosu na sve ostale tenisere u Melburnu.

Ona je u razgovoru za Nanj čenel nedavno rekla kako je "ovo tek početak serije uspeha" za Đokovića.

"Mislim da je ovo početak, biće ih još mnogo i ostaće zapamćen kao najveći svih vremena. I dalje verujem da je u njemu ostalo snage za bar još tri ili četiri slema, najmanje. Sačekajmo da sve vidimo, ali on definitivno dominira svetskim tenisom", kaže Molik.

S druge strane, Voli Masur, takođe bivša zvezda australijskog tenisa, smatra da Novak još nije došao u poziciju da se može nazvati najboljim igračem svih vremena.

"Nije još tu. Rafa i dalje ima 22 slema. Dakle, rukovodim se prema brojevima. Druga stvar, ne možete da poredite različite ere. I ne trudite se, sve je relativno. Ako Novak osvoji 23, a Rafa 22, onda će Đoković biti najveći. Ako se desi duprotno, Rafa će biti najveći", kaže Masur.

O Federeru se više u toj kategoriji i ne govori.

"Rodžer je ostao na tih 20 titula. Nije tu, povukao. U mojim knjigama se ne daju poeni za gracioznost. Nema poena za stil. Nije ovo umetničko klizanje. Držim se isključivo brojeva", zaključio je Masur.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve