Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.12.2022.

17:47

Teniski rat u toku – Vimbldon brine

Vimbldon će naredne godine morati dobro da razmisli o eventualnom ukidanju zabrane igranja ruskim i beloruskim teniserima.

Izvor: MT

Autor: MT

Teniski rat u toku – Vimbldon brine
EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Razlog je najnovija kazna od milion dolara koju je Britanska teniska asocijacija (LTA) dobila od strane ATP tura.

LTA je, navodno, pretilo i izbacivanje sa Tura, a odgovor britanske Vlade ubrzo je usledio i u njemu se ATP i WTA označavaju kao "izopštenici".

LTA će morati da plati po 200 hiljada za svaki od pet ATP događaja, na kojima nije bilo ruskih i beloruskih igrača.

Na proleće pritisci na LTA i Vimbldon bi mogli da budu još veći, tako da je veliko pitanje da li će ova zabrana ostati na snazi i u 2023. godini.

"LTA je duboko razočarana odlukom. ATP u svojim nalazima nije prepoznao specifične okolnosti zbog ruske invazije na Ukrajinu, kao ni odgovor međunarodne sportske zajednice i Vlade Velike Britanije na tu invaziju. ATP ovo vidi kao čisto kršenje njihovih pravila, uz iznanađujući manjak empatije za situaciju u Ukrajini, kao i jasan nedostatak razumevanja za posebnu situaciju u kojoj se LTA našla", pisalo je u saopštenju LTA.

Drugi Grend slem turniri dozvoljavaju igračima iz ove dve zemlje da se takmiče, ali pod neutralnom zastavom.

Do marta ili aprila situacija u Ukrajini bi mogla da se promeni, ali vlada Britanije se i dalje protivi ublažavanju tvrdog stava prema Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve