Nova vest
Tenis

Sreda, 07.12.2022.

21:28

"Novak je taj kog treba pobediti"

Kameron Nori je imao sezonu snova, a za novu će se pripremati na Dirijah kupu u Saudijskoj Arabiji.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia/Frank Molter/Alamy Live news

Pred početak egzibicionog takmičenja, Nori je za Eurosport pričao o sezoni iza sebe, ali i ciljevima u novoj.

Na pitanje ko je igrač koji se izdvaja kao favorit u narednoj sezoni, Britanac nije imao dilemu.

"Novak je taj kog treba pobediti. Imao je nestvarnu godinu, a igrao je na ograničenom broju turnira. Jako ga poštujem, neverovatno je šta je uradio da bi sezonu završio na sjajan način", kaže Nori.

Njih dvojica su se sastali letos u polufinalu na Vimbldonu, Novak je slavio u tom duelu.

"Igrati protiv njega na Vimbldonu i biti tako blizu dobrog rezultata.. To je momak kog treba pobediti. To je pravo takmičenje. Mislim da je on dobar da se porediš sa njim", dodao je Nori.

Sebi je dao veliki zadatak u novoj sezoni, da stigne do prvog mesta na ATP listi.

"Želim da budem broj jedan, to je moj veliki cilj. Potrebno je mnogo toga da klikne, još nisam bio u top pet, tako da je to cilj, želim da imam to na umu svakog dana kada izađem na trening. Želim da budem najbolji. Znam da je to velik i težak cilj i da je dug put do toga. Svako može da kaže da to želi, ali poslednjih nekoliko godina i nivo na kom sam igrao, mislim da sam bio veoma dobar i da mogu da napredujem u svojoj igri u svim oblastima".

Kaže i da je momenat pogodan za promene u teniskom vrhu.

"Neke od legendi polako počinju da padaju, ima tu mnogo prilika. Osećam da sam među najboljim na svetu i treniranje sa njima i pobede nad njima u tesnim mečevima daju mi nadu. Tačno sam tamo gde želim da budem. Ja sam neko ko se ne zadovoljava trenutnim", zaključio je Nori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d