Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 14.11.2022.

20:10

Đoković se namučio, ali "slomio" Cicipasa!

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Stefanosa Cicipasa sa 2-0 u setovima na startu Završnog turnira.

Izvor: LN

Autor: LN

Đoković se namučio, ali
Foto: Profimedia

Đoković je savladao Cicipasa posle nešto više od sat i po vremena igre, po setovima – 6:4, 7:6(4).

Novak je time uspešno startovao Završni turnir u Torinu i Cicipasa ostavio bez mogućnosti da bude prvi teniser sveta na kraju sezone.

Srbin je ujedno deseti put u karijeri pobedio Cicipasa u ukupno 12 međusobnih susreta.

Novak je imao 23 vinera i samo 15 neiznuđenih grešaka, dok je Stefanos pogodio više vinera (25), ali je značajno više grešio (23).

Đokovićev naredni meč na programu je u sredu od 14 časova protiv Rubljova, dok se Cicipas od 21.00 sastaje sa Medvedevim.

Meč je počeo kao iz snova za Đokovića, pošto je Cicipas nešto nespremnije ušao na teren i već u prvom gemu viđen je brejk.

Sjajan nivo tenisa viđen je od Đokovića na startu, ali je Cicipas odmah posle gafa na startu podigao nivo.

Igrao se odličan tenis, a u šestom gemu viđena je i jedna zanimljivost, pošto je Cicipas posle jednog poena pokušao da podigne publiku na noge kada je došao do 30:30 na riternu.

Novaku se to nije svidelo, pa je posle vinera u narednom poenu uradio isto – i uputio oštar pogled ka protivniku.

Do kraja seta srpski teniser je bio siguran i mirno je došao do 1-0.

Sličan scenario kao od sredine prvog seta viđen je i u drugom, ali je u četvrtom gemu bilo zanimljivo.

Novak je naprasno napravio dve duple servis greške u nizu i poklonio protivniku brejk loptu, ali izuzetno iskontsruisao poen da bi istu spasao.

Nakon tog gema ušlo se u brutalnu seriju servisa u kojem igrači sa lopticom u rukama gotovo da nisu gubili više od poena ili dva, pa smo brzo došli i do taj-brejka.

Visok kvalitet tenisa viđen je i u 13. gemu, ali je Cicipasu blago pala koncentracija i to je bilo dovoljno da Srbin dođe do 5:1.

Tu, međutim, nije bio kraj. Došao je Grk do 5:4, ali je Novak ostao smiren i sa 2/2 u naredna dva poena uspeo da upiše trijumf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve