Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 14.11.2022.

10:46

Medvedev: Novak im je dokazao da nisu bili u pravu

Danil Medvedev od 14 časova otvara takmičenje u "Crvenoj grupi" na ATP Tur Finalu u Torinu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Medvedev: Novak im je dokazao da nisu bili u pravu
Foto: Profimedia

Protivnik mu je sunarodnik Andrej Rubljov protiv kog u pobedama vodi sa 4-1.

Moskovljanin je uoči ovog duela dao i zanimljivu izjavu koja se tiče drugog rivala u grupi, Novaka Đokovića koji od 21 čas igra protiv Stefanosa Cicipasa, ali i Rafaela Nadala, koji igra u "Zelenoj grupi".

"Oduvek sam mislio da su Rafa, Novak i Rodžer najbolji igrači u istoriji. I ljudi oko mene kažu, 'Rafa je gotov', zbog svih tih povreda. Suguran sam da ste i sami to čuli, ali Rafa je mnogo puta pokazao da nisu bili u pravu", kaže Medvedev.

Rus je u sličnom tonu pričao i o Novaku Đokoviću.

"Kada je Novak stigao na ATP Tur, svi su govorili, ovaj dečko je mlad, neće uraditi ništa u poređenju sa Rodžerom i Rafom. I njima je pokazao da nisu bili u pravu. Zato se divim svima njima i zato su najveći šampioni ovog sporta", dodao je Danil.

On tvrdi da smo u momentu posebne tranzicije u svetu tenisa i veruje da generacija koja dolazi neće mnogo zaostajati za velikim šampionima.

"Teško je reći gde su mladi sada, posebno kada još pričate i o sebi. Voleo bih da kažem za sebe, gledajte, ja sam broj jedan na svetu, ali nije tako. Moj trener se smeje na sve te priče, on kaže, 'da, u redu, kada su igrali Mekinro i Borg, kada su bili pri kraju karijere, svi su govorili, tenis je gotov, nećemo imati više velike igrače'. Onda smo imali Samprasa, Agasija... Sampras se povukao, u redu, tenis je gotov. Potom su došli Novak, Rodžer, Rafa. Da ste nekog pitali pre toga, rekli bi vam da tenis neće biti zanimljiv. Isto je i sada. Tenis je sjajan sport, ne vidim zašto bi naša generacija nešto propustila. Naravno, možda nećemo stići do 20 slemova, jer to nije niko pre Novaka, Rodžera i Rafe, tako da su i oni pre bili gori od njih. Neće nas biti sramota. Mogu da pričam samo u svoje ime. Daću sve od sebe da uzmem što više titula, da budem i ovde u finalu", zaključio je Medvedev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve