Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 31.10.2022.

08:20

Novak: Kad mi treba samopouzdanje, uvek je tu Vimbldon

Novak Đoković spreman je za jak finiš sezone, a ove nedelje očekuju ga iskušenja na Mastersu u Parizu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Kad mi treba samopouzdanje, uvek je tu Vimbldon
Foto: Profimedia/Veeren/Bestimage

Đoković je šesti nosilac na turniru u Bersiju, slobodan je u prvom kolu, a potom ide na boljeg iz duela Dijega Švarcmana i Maksima Kresija.

Đoković je ove sezone igrao za njegove standarde neobično malo turnira, samo 13, a osvojio je četiri titule.

Ipak, to što mu se dešavalo početkom godine, u Australiji i potom period odsustva na američkim turnirima, značajno je oblikovalo njegovu sezonu.

"Prvi deo sezone i sve što se dešavalo u Australiji, osetio sam kao izazov, uticalo je na mene to u emotivnom i mentalnom smislu, pogodilo je moju igru. Ipak, uspeo sam da pronađem taj željeni nivo i to se desilo krajem sezone na šljaci. Vimbldon uvek dođe u pravo vreme u mojoj karijeri. Kada mi je potrebna velika doza samopouzdanja i velika titula, Vimbldon je uvek tu", priznao je Novak.

Ni turnir u Bersiju nije manje uspešan za bivšeg broja jedan. Osvajao ga je šest puta, apsolutni je rekorder, ali često je morao da se nosi sa drugačijim uslovima.

I ovog puta je nešto drugačije u odnosu na prošlu sezonu. Teren je za nijansu brži.

"Razgovarao sam da direktorom turnira, Sedrikom Piolinom, rekao mi je da je mnogo igrača imalo pritužbu na sporost terena prošle godine, tako da su odlučili da malo ubrzaju podlogu. Oseća se to. Morate da se prilagodite i naviknete na to. Mislim da su imali potpuno pravo da to urade. Nekeda se teren menja i na zahtev lokalnih igrača, to se dešava u tenisu kada imate prednost domaćeg terena, organizacija turnira pokušava da prilagodi sve lokalnim herojima i omogući im da više pobeđuju. Često se dešavalo u prošlosti", poručio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve