Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.10.2022.

19:25

Đoković o ciljevima, uslovima i "borbi sa unutrašnjim demonima"

Novak Đoković će naredne nedelje pokušati da osvoji rekordnu, sedmu titulu na Mastersu u Parizu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đoković o ciljevima, uslovima i
Foto: Profimedia

Bivši broj jedan je i ovako rekorder, sa šest trofeja, apslolutno je najuspešniji u svim kategorijama kada je reč o turniru u Bersiju.

Čini se da je i ove godine izuzetno raspoložen došao u Pariz, što je i potvrdio u prvom obraćanju novinarima.

"Osećam se sjajno na ovom turniru. Imao sam ovde mnogo uspeha. Uvek je od pomoći kada na turnir dođete puni samopouzdanja i sa dobrim uspomenama i emocijama. Nekoliko puta ranije sam osvajao trofej, nadam se da ću nastaviti", kaže Novak.

Svestan je Novak da na ovakvim turnirima mora da ima maksimalnu koncentraciju.

"Jako je važno doći na teren na kom ste se uvek osećali dobro, to je bitno jer je tenis igra sa finim marginama, a to odlučuje ko će dobiti meč. Takođe često odlučuje i kako se osećate mentalno, da li se borite sa svojim unutrašnjim demonima i bitno je kako to utiče na rezultat. Ovde sam se uvek osećao dobro", dodao je Đoković.

Nije igrao mnogo turnira ove godine, ali je jesenji deo sezone bio sasvim dobar.

"Igrao sam na Lejver kupu, pobedio u Tel Avivu i Astani, igrao sam sjajan tenis. Gledajući na moje rezultate u dvorani, imao sam zaista mnogo uspeha bilo gde. Potrudiću se da to ostane tako, jer se i dalje dobro osećam. Trenirao sam, još ima nekoliko dana do prvog meča", poručio je bivši broj jedan.

Dodao je i da je podloga u Bersiju ove godine nešto brža.

"Mislim da je dobra za servere, mislim da oni vole brže uslove. Za nekog ko voli da ostane pozadi i igra sa dosta spina, nije tako, oni vole da je sporije. Nema zlatne formule, da budem iskren. I gledajući sve te godine unazad, bilo je godina kada su bile jako brze, srednje brze, srednje spore ili spore, kao prošle godine. Sada bih rekao da je srednje brza", zaključio je Đoković.

U prvom kolu je slobodan, a u drugom igra sa pobednikom meča imeđu Dijega Švarcmana i Maksima Kresija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve