Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.10.2022.

12:05

Hrvatica u glavnoj ulozi neverovatne greške i sramote VIDEO

Tokom duela Švajcarkinje Belinde Benčić i Amerikanke Sloun Stivens, koji je sudila Hrvatica Marija Čičak, viđena je velika sramota.

Izvor: LN

Autor: LN

Hrvatica u glavnoj ulozi neverovatne greške i sramote VIDEO
Foto: Profimedia

Benčićeva je poražen sa 2-0 u setovima (6:4, 6:4) u drugom kolu Gvadalahare uprkos tome što je jedan gem osvojila nezasluženo.

Naime, u petom gemu drugog seta Benčićeva je imala prednost i jednu lopticu je poslala u aut.

Tražila je čelendž i isti je pokazao da je, ipak, njen udarac završio u terenu.

Zbog toga joj je dodeljen poen i osvojila je gem. Ništa čudno, ako izuzmemo činjenicu da je Stivens nakon tu istu lopticu vratila u teren bez poena.

Nije pogrešila, a oglašavanje sudije je možda čak i uticalo na nju pošto je došlo dok je udaraca lopticu.

Međutim, Marija Čičak je poen dodelila Benčićevoj, koja je to oberučke prihvatila iako je apsolutno bila svesna da je načinjena nepravda jer je lopticu koju je poslala Stivens nakon navodne greške ona zakucala u mrežu iz besa.

"Da li sam promašila?", upitala je šokirana Sloun Stivens.

"Da, promašila si. Odluka sudije te nije u tome poremetila", rekla je Čičak, koja izgleda sanjarila tokom spornog momenta.

Pravda je zadovoljena nekoliko gemova kasnije, i to nakon što je Stivens spasla dve brejk lopte i iskoristila prvu, pa će u trećem kolu Gvadalahare igrati protiv Francuskinje Karolin Garsije.

U međuvremenu, pogledajte šta se tačno desilo:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve