Nova vest
Tenis

Sreda, 05.10.2022.

15:25

Novak: Brzo sam se navikao

Novak Đoković je imao maestralan početak na turniru u Astani na kom igra po prvi put u karijeri.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Brzo sam se navikao
Foto: Profimedia

Đoković je posle samo 61 minuta igre pobedio 81. igrača sveta, Čileanca Kristijana Garina, 6:1, 6:1 i prošao u drugo kolo.

Bila je to njegova treća pobeda u isto toliko okršaja sa Čileancem, a dominirao je u svakom pogledu.

"Od početka do kraja bila je to sjajna igra. Na ovom turniru su drugačiji uslovi nego u Tel Avivu, prvi je meč, čekaš da vidiš kako ćeš da se privikneš, ali to sam uradio zaista sjajno. Jednostavno, koristio sam svaku priliku koja mi se ukazala".

Na pitanje koliko je vremena potrebno igrau da se navikne na nove uslove, Novak je rekao:

"Zavisi. Mogu da govorim samo u svoje ime. Imao sam sreće da sam tokom čitave karijere uspevao da se brzo priviknem na različite uslove. Mislim da mi je to pomoglo i danas, znao sam šta treba da radim. Osvojiti turnir i izgubiti u finalu ili polufinalu pravi veliku razliku, mentalno pre svega. Ušao sam u ovaj turnir motivisan, sa velikim samopouzdanjem i ubeđenjem, sve mi je pomoglo da se vrlo brzo priviknem", poručio je Đoković.

Njega u narednom kolu u četvrtak očekuje Holanđanin Botik van de Zandšulp, 34. igrač planete, sa kojim se ranije nije sastajao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve