Nova vest
Tenis

Četvrtak, 29.09.2022.

20:50

Novak: Nedostajao mi je tenis, zadovoljan sam igrom

Novak Đoković je odlično započeo takmičenje na turniru u Tel Avivu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Novak: Nedostajao mi je tenis, zadovoljan sam igrom
Foto: Profimedia

Posle duge takmičarske pauze, koja je trajala više od dva i po meseca, Đoković je na startu u Tel Avivu pobedio Pabla Anduhara iz Španije sa 6:0, 6:3.

Pokazao je da je gladan pobeda i da bi finiš sezone mogao da protekne u njegovom znaku.

Publici u dvorani se na kraju obratio na početku na hebrejskom, da bi potom prešao na engleski.

"Veoma dobar meč. Šalom, šalom Tel Aviv", rekao je Novak i dodao:

"Izvanredna atmosfera večeras, hvala vam što ste došli. Volim ovaj teren, publika je ovde vrlo glasna i strastvena kada je reč o sportu, oduševljen sam što igram pred vama, hvala na podršci".

Potom je prešao na analizu meča koji je dobio posle 86 minuta igre.

"Prvi meč je počeo savršeno za mene, dobio sam prvih sedam gemova, onda smo se borili u onom dugačkog drugom gemu, jedan od najdužih gemova svakako koje sam odigrao do sada, a odigrao sam mnogo gemova u životu. Sve čestitke Pablu što se borio i odigrao odličan meč. U drugom setu je bilo neizvesno, izjednačeno, sve do 4:3, onda sam uspeo da dođem do brejka da ostanem čvrst i fokusiran i zatvorim meč veoma dobro. Veoma sam srećan svojom igrom, nadam se da ću nastaviti ovako i sutra", kaže Đoković.

Izjavio je i da je posle sedam uzastopnih gemova očekivao da se protivnik razigra.

"Uvek želite da pobedite. Da osvojite sve gemove. 6:0, 1:0 je savršen rezultat kad pogledate semafor, ali je istovremeno i veoma opasno, jer ne možete da igrate bolje nego što već činite, a protivnik može damo da podiže nivo. Tako da sam znao da će se to desiti. Srećan sam što sam zadržao servis u tih nekoliko trenutaka. On je pokušavao da ulazi u teren, bude agresivan, igrao je izvanredne i atraktivne poene. Zadovoljan sam što sam u drugom setu imao taj izazov. Nedostajao mi je tenis jer nisam igrao takmičarski skoro tri meseca, zato hvala što ste došli i učinili ovo veče specijalnim", zaključio je Novak uz ovacije sa tribina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve