Nadal: Odnos sa Federerom privatno bio je važniji od profesionalnog

Oproštaj Rodžera Federera od akrivnog bavljenja tenisom, izazvao je mnogo emocija u svetu tenisa.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Nadal: Federer me je nazvao i kazao šta će se desiti

Na Lejver kupu u Londonu, nije bilo teško samo Švajcarcu, već i njegovim najvećim rivalima, Rafaelu Nadalu, Novaku Đokoviću i Endiju Mariju, koji su sa njim činili deo Tima Evropa.

Nadal nije krio suze na oproštaju tenisera iz Bazela, a kasnije je u izjavi za radio stanicu "Cope", otkrio da je i sam veoma emotivan.

"Ja sam osetljiv čovek, kada vidite nekog koga cenite da se oprašta, teško je da ne budete emotivni. Malo se to otrglo kontroli, najgore je što se sve ponovilo kada sam otišao u svlačionicu. Bilo je teško da se ne ponovi zbog svega što se desilo te noći", rekao je Nadal opisujući svoje rivalstvo sa Rodžerom kao "nešto posebno".

On se osvrnuo i na te godine tokom kojih je vodio velike borbe sa Fedederom.

"Kao i sve drugo, i taj naš odnos je imao rauličite faze. Bio je to odnos koji je od početka bio dobar i koji je samo jačao tokom godina. Normalno je da poštujete svog rivala, sve dok su u pitanju dobre osobe. Tokom godina, shvatite da je nešto posebno bilo među vama, tako smo barem osećali nas dvojica, ali vidim i čitav svet tenisa. Zahvaljujući tome, ljudi koje tenis nije zanimao počeli su da se interesuju za naš sport. Naše viđenje rivalstva i kako je svet na to gledao značilo je da je naš lični odnos bio još važniji od tog profesionalnog", zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.