Nova vest
Tenis

Četvrtak, 22.09.2022.

20:47

Medvedev vređao, Vavrinka pobedio! VIDEO

Švajcarski teniser Sten Vavrinka ostvario je jednu od najvećih pobeda u poslednjih nekoliko godina savladavši Danila Medvedeva.

Izvor: LN

Autor: LN

Medvedev vređao, Vavrinka pobedio! VIDEO
Foto: Profimedia

Vavrinka je eliminisao Medvedeva u osmini finala turnira u Mecu sa 2-1 u setovima posle skoro dva i po sata igre (6:4, 6:7, 6:3).

Švajcarski teniser, trostruki Grend slem šampion, napravio je krupan korak ka povratku u tenski vrh, pošto trenutno zauzima 284. mesto na ATP rang listi.

On je u prvom setu potpuno nadigrao rivala koji se samouništavao duplim servis greškama i imao ih je čak pet.

U drugom setu Vavrinka je propustio veliku šansu u taj-brejku, pošto je poveo sa 6:5 i imao meč loptu, ali u narednih pet poena četiri puta pogrešio.

Treći set je, međutim, otvorio brejkom Vavrinka, a Medvedev je ušao u svađu sa publikom koja mu je zviždala zbog ponašanja.

On im je odgovorio ironično, a zatim ih gestikulacijom nazvao majmunima, što ih je dodatno uzbudilo.

Uspeo je ruski teniser, donedavno prvi na svetu, da vrati brejk i izjednači na 3:3, ali je posustao kada je bilo najbitnije.

Vavrinka je iskoristio treću brejk loptu za 5:3, a zatim spasao jednu i posle ukupno treće meč lopte u duelu završio posao.

U četvrtfinalu Meca "Sten D Men" će igrati protiv Šveđanina Mikaela Imera.

U osmini finala Meca učešće je završio i Dominik Tim, kojeg je u dva seta savladao Hubert Hurkač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve