Nova vest
Tenis

Subota, 20.08.2022.

16:25

Alkaras dobio super poen, ali ne i meč: Ovakav poraz boli VIDEO

Karlos Alkaras je još jednom osetio šta znači igrati mečeve najvišeg kvaliteta na najvećim turnirima.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Alkaras dobio super poen, ali ne i meč: Ovakav poraz boli VIDEO
Foto: Profimedia

Španac je posle velike borbe poražen od Kamerona Norija sa 7:6 (4), 6:7 (4), 6:4, ali posebno mu je teško palo kako je izgubio.

Posle 186 minuta iscrpljujuće borbe, Španac je propustio veliku priliku, imao je brejk prednosti u setu odluke (3:1), ali je taj set izgubio sa 4:6.

"Bio je to veoma težak meč, ali poraz na ovaj način posebno je bolan. Ipak, moram da izvučem pozitivne stvari u svemu i da pokušam da ispravim neke nedostatke kako bi sve bilo bolje na US Openu. Ima mnogo toga što mogu da popravim, bitno je da pokušavam da držim visok nivo igre, da nemam mnogo uspona i padova", kaže Alkaras.

Španac je na 5:4 u taj-brejku drugog seta odigrao po mnogima jedan od najlepših poena ne samo na ovom turniru, već i u sezoni.

Slaba će mu to biti uteha s obzirom da je u Sinsinatiju imao ambiciju da eventualnim osvajanjem titule napravi novi skok na ATP listi, na čak drugu poziciju.

Ipak, na tako nešto moraće još da sačeka, a prvu priliku imaće uskoro u Njujorku, na US Openu, koji počinje 29. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve