"Novak je prijemčiv i uvek spreman da sasluša"

Stefan Rober, francuski teniski stručnjak, nedavno je stigao u akademiju Novaka Đokovića.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Rober, koji je u oktobru 2016. bio 50. na ATP listi, došao je da bude deo trenerskog tima u akademiji, a francuski teniski portali prenose da je posebno zadužen za rad sa Hamadom Međedovićem.

Francuz je za portal "We love tennis" rekao kako polako uči o radu u akademiji, ali su mu prvi utisci izvanredni.

"Ovde se radi ozbiljno, ali u prijateljskoj atmosferi. Novak Đoković je stvarno uključen u sve. Ne okleva da savetuje mlađe igrače. Veoma je pažljiv i uključen u sve, nadama pomaže i finansijski, to mu je pravo zadovoljstvo", kaže Rober.

On dodaje da je upoznao još jednu stranu Novakove ličnosti.

"Otkrio sam da je vrlo prijemčiva osoba, koja je spremna da vas sasluša. Nema nikakvih problema ovde, radimo dobro. Struktura je vrhunska. Đoković je omogućio slobodan pristup svim srpskim igračima, ali i onim iz susednih zemalja. Ovde smo već radili sa Đereom i Lajovićem. Naredne nedelje, biću na terenu sa Novakom, biće zabavno. On će raditi sa mojim učenikom Hamadom Međedovićem, tako da će to biti dobar posao", zaključio je Francuz.

U međuvremenu, Novak Đoković i dalje čeka na pozitivne vesti iz SAD u vezi sa promenom pravila oko ulaska u zemlju za nevakcinisane strance.

U slučaju da do promene dođe na vreme, mogao bi da se pojavi na poslednjem grend slemu sezone, US Openu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.