Nova vest
Tenis

Četvrtak, 18.08.2022.

12:15

Fric: Dobro je za sve kad Novak ne igra

Tejlor Fric je istakao ozbiljnu kandidaturu za odličan rezultat u Sinsinatiju i na US Openu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Fric: Dobro je za sve kad Novak ne igra
Foto: Profimedia/Leslie Billman/Tennisclix/Cal Sport Media

Amerikanac je pobedio Nika Kirjosa sa 6:3, 6:2 i tako se plasirao u osminu finala gde ga očekuje okršaj protiv šestog nosioca, Andreja Rubljova.

Frica su posle meča pitali šta misli o situaciji u kojoj se našao Novak Đoković.

Na 11 dana pre početka turnira, još nema objave da će nevakcinisanima biti dozvoljen ulazak u SAD, iako je to pre nekoliko dana nagovešteno u saopštenju CDC-a.

"Teško mi je da imam jasno mišljenje o tome. S jedne strane, teško je napraviti izuzetak u pravilima za neke ljude. Istovremeno, mi generalno nismo zemlja u kojoj je najbezbednije što se tiče poštovanja mera oko kovida. S te strane bilo bi moguće dozvoliti najboljem teniseru sveta da dođe i igra na US Openu. Opet, to je i kontradiktorno, jer ne znam kako da napravite izuzetak za jednog čoveka, samo zbog njegovog statusa", kaže Fric.

Na kraju se pomalo i našalio, rekavši da mu Novakovo odsustvo ne bi smetalo.

"Dobro je za sve igrače ako Novaka nema u žrebu. Novak je jedini igrač na Turu kog nikada nisam pobedio", poručio je Amerikanac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve