Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 15.08.2022.

12:25

Nadal: Mnogo mi znači što imam šansu da budem broj jedan

Rafael Nadal će ove nedelje pokušati da smanji zaostatak za Novakom Đokovićem po broju masters trofeja.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nadal: Mnogo mi znači što imam šansu da budem broj jedan
Foto: Profimedia

Đokovića neće biti u Sinsinatiju, jer u SAD još važi mera zabrane ulaska u zemlju za nevakcinisane, ali će zato tamo biti Nadal, koji igra prvi turnir posle Vimbldona.

Ovo će biti prvo pojavljivanje španskog tenisera u Ohaju u poslednjih pet godina, dok u Mejsonu nije osvojio trofej još od 2013.

Teniser iz Manakora ne želi sebe da opterećuje da mora da trijumfuje u Sisnitaniju.

"Kada ste neko vreme van terena, ne možete da očekujete da igrate na visokom nivou od početka. Morate to da imate na umu. Ako to prihvatite, onda prilazite prvom meču na pravi način. Kada pobedite meč ili dva, stvari počinju da se menjaju. Mislim da sam trenutno u dobrom stanju, osećam se dobro, ali svako takmičenje je teško. Dolazim na turnir gde je konkurencija veoma jaka u osnosu na turnire serije ATP 250, slično je kao na grend slemu, ako imate sreće u žrebu", poručio je Nadal.

Ukoliko osvojio titulu, a Medvedev ispadne pre četvrtfinala, mogao bi da se vrati na prvo mesto.

"Mnogo mi znači što imam šansu da budem broj jedan u ovom delu moje karijere. Nisam očekivao da to može da se dogodi. Ali, ne razmišljam o tome, moj cilj je da budem zdrav i da igram na turnirima na kojima želim da igram", kaže osvajač 22 grend slem titule.

Pokušaće da osvoji 37. masters titulu i tako prođe na jednu zaostatka u odnosu na rekordera, Novaka Đokovića.

"Glavna stvar je ostati zdrav i igrati, jer ja volim da igram. Ne planiram da igram više od onog što je dobro za moje telo. Srećan sam što se vraćam u Sinsinati posle nekoliko godina. Imao sam naprslinu u abdomenu, a to je uvek opasno", kaže Nadal.

Zbog te povfrede nije igrao još od polufinala Vimbldona i pitanje je u kakvoj je formi.

"Abdomen je neugodno mesto za povrede jer svaki put na servisu, opteretite i te mišiće. Pokušavam da radim stvari kako treba, da budem konzervativniji. Nadam se da ću biti spreman za akciju ovde. Želim da igram, imam dobru sezonu i uživam u njooj. Želim da uživam i ove nedelje u Sinsinatiju", izjavio je Rafa.

Pobedi li na turniru, daće sebi veliku šansu da se u dogledno vreme vrati i na prvo mesto ATP liste.

U drugom kolu Španac igra sa pobednikom meča Lorenco Museti - Borna Ćorić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve