Nova vest
Tenis

Sreda, 10.08.2022.

17:01

Poznati trener oduševljen novom generacijom: Ako pogledate Novaka i Rafu...

Poznati teniski trener Patrik Muratoglu govorio je o najboljim teniserima današnjice.

Izvor: LN

Autor: LN

Poznati trener oduševljen novom generacijom: Ako pogledate Novaka i Rafu...
Credit: Roger Parker/Alamy Live News/Profimedia

Muratoglu je u najnovijoj analiziri poredio najmlađu superzvezdu Karlosa Alkarasa sa nešto iskusnijima kao što su Medvedev, Cicipas, Zverev...

"Tenis je evoluirao u poslednjih deset godina. Ako pogledate prototip najboljih igrača, oni su svi isti. Svi su visoki i mršavi – Cicipas, Zverev i Medvedev. Oni su potekli iz istog fizičkog prototipa", rekao je Muratoglu i nastavio:

"I onda je došao Alkaras koji je dosta niži i mišićaviji, a sada dominira tenisom. Zbog toga sam uzbuđen i iznenađen. Prototip novog tenisera je: jak servis, ali i konstantan ritern. Oni su svi sjajnu u odbrani i kretanju, ali ako igrate malo sporije odmah će vas napasti".


Muratoglu kaže da su igrači ranije imali dosta oružja, ali i jasnih slabosti.

"Sada su igrači izuzetno kompletni. Igrači su ranije imali jedan ili dva neverovatna udarca, ali i dosta slabosti. Sada praktično da nema slabosti. Ako pogledate Zvereva i Medvedeva – naravno Novaka i Rafu – nećete videti nijednu slabost. Nijednu",
pojasnio je 52-godišnji Francuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve