Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 08.08.2022.

17:30

Kirjos "transformer": Imao sam mnogo problema

Nik Kirjos je još jednom potvrdio da se ovog leta nalazi u odličnoj formi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kirjos
Foto: Profimedia

Posle plasmana u finale Vimbldona, i osvajanja titule u dublu u Atlanti, Australijanac je osvojio sedmu titulu u karijeri.

Po drugi put je bio najbolji u Vašingtonu, na Siti openu, koji je osvojio i pre tri godine.

Sasvim je logično da oseća veliko zadovoljstvo i porast samopouzdanja pred US Open.

"Za mene je sve ovo vrlo emotivno. Kada vidim gde sam bio pre samo godinu dana, a gde sada, osećam da je to velika transformacija. Izašao sam u finale sa velikom energijom. Znao sam da je iskustvo na mojoj strani. Volim ovaj teren, odigrao sam mnogo dobrih mečeva ovde, tako da sam veoma zadovoljan sobom", kaže Nik.

Kirjos je do titule došao bez izgubljenog servisa, spasao je svih 10 brejk lopti sa kojima je bio suočen, a usput i sa pet meč lopti, sve su bile u onom epskom četvrtfinalu sa Frensisom Tijafoom.

To je bio i jedini od šest mečeva na kojima je izgubio set.

"Imao sam mnogo problema u karijeri. Sve to okrenuti... Ima mnogo ljudi koji su mi pomogli, ali što se mene tiče, pokazao sam zaista neku ozbiljnu snagu da nastavim i borim se i prođem kroz sva ta vremena kako bih mogao da igram i osvajam turnire poput ovoga", dodao je teniser iz Kanbere.

Posle ovog turnira, Nik je skočio za 24 pozicije i sada je 21. na ATP listi.

U seriji je od 11 pobeda u poslednjih 12 mečeva, ali pravi test očekuje ga već ove nedelje na Mastersu u Montrealu.

Protivnik u prvom kolu mu je Argentinac Sebastijan Baez, a ukoliko pobedi, sledi mu okršaj protiv najboljeg igrača sveta, Rusa Danila Medvedeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve