Nova vest
Tenis

Nedelja, 07.08.2022.

16:40

Zverev otkrio šta mu se sve dešavalo zbog dijabetesa

Nemački teniser Aleksander Zverev govorio je za "Ekip" o svojoj bolesti, dijabetesu, koji ima od svoje četvrte godine.

Izvor: MT

Autor: MT

Zverev otkrio šta mu se sve dešavalo zbog dijabetesa
EPA-EFE/YOAN VALAT

Dugo je od javnosti krio da ima dijabetes tip 1, a sa javnošću tu vest podelio je u subotu.

Zverev je u intervjuu za francuski list pričao o tome sa čime se sve susretao kao dete, ali i kako se bolest odražava na njegovu profesionalnu karijeru.

"Bilo me je sramota. U školi su me često ismevali. Krali su mi opremu, merač šećera, insulin. Nalazio bih ga napolju, na zemlji, slomljenog", rekao je Zverev i dodao:

"Kada su me novinari pitali da li sam dijabetičar, poricao sam. Čak sam se i na mečevima krio dok sam ubrizgavao insulin, radio sam to u toaletu. Krio sam to u početku i od devojaka sa kojima sam bio. Danas pričam o tome."

Nezgodno je kada mu se sloši na terenu.

"Ranije, tokom dugih mečeva, bio sam malo pogubljen, često sam se pitao gde sam. Na treningu mi se ponekad vrti u glavi. Moram da stanem i sačekam nekoliko minuta ili da odem nešto da pojedem i vratim se naza za sat vremena", istakao je Nemac.

Saša planira osnivanje fondacije koja bi se bavila temom dijabetesa, prikupljanjem sredstava, lekova...

"Mentalno opterećenje je ogromno. Možete manje-više da živite normalno, ali uvek imate to na umu. Posle faze poricanja, dolazi faza prihvatanja bolesti. Posle toga možete psihički da ojačate", zaključio je Zverev.

Zverev se oporavlja od povrede skočnog zgloba i dalje je pod znakom pitanja za US open.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve