Nova vest
Tenis

Sreda, 03.08.2022.

08:35

Kirjos pobedio, ali neće na Lejver kup

Nik Kirjos je startovao pobedom na Siti openu u Vašingtonu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kirjos pobedio, ali neće na Lejver kup
Foto: Profimedia

Finalista Vimbldona je bez većih problema slavio u susretu sa Markosom Gironom iz SAD, 6:3, 6:2.

Kirjos je tako posle trijumfa u dublu u Atlanti sa Tanasijem Kokinakisom, uspešno započeo letnju američku turneju i u singlu.

Oni koji su očekivali da bi mogli da ga vide na Lejver kupu od 23. do 25. septembra, biće svakako razočarani, jer je rešio sa ne igra.

"Nema Lejver kupa za mene ove godine. Samo želim da znate. Želim to vreme kod kuće sa porodicom i predivnom devojkom", poručio je na Instagramu.

Kada je reč o meču sa Gironom, Nik je rekao da je veoma važno da nastavi sa dobrim igrama koje je prikazao na Vimbldonu.

"Ljudi ponekad igraju finale slema ili ga osvoje i posle se muče šest meseci, a ja ne želim da budem jedan od tih igrača. Hoću da budem jedan od onih koji nastavljaju na tom talasu i igraju dobro. Ne želim da imam neke loše mečeve posle grend slema", rekao je Nik.

Rekao je i da mu je igranje dubla u Atlanti veoma koristilo.

"To mi je definitivno pomoglo danas. Počeo sam malo sporije, ali onda sam počeo bolje da reterniram. Servis je opet bio sjajan, poslednjih nekoliko meseci je na posebnom nivou", rekao je šampion turnira iz 2019.

Njegov naredni protivnik je 14. nosilac, Amerikanac Tomi Pol.

Rezultati:
Van de Zandšulp - Gojo 7:6 (6), 6:7 (5), 6:4
Kirjos - Giron 6:3, 6:2
Hačanov - Kepfer 6:7 (3), 7:5, 6:4
Rubljov - Drejper 6:4, 6:2
Sok - Gofan 7:6 (4), 6:4
Korda - Ivaška 6:4, 7:6 (5)
Nišioka - Bruksbi 6:4, 6:3
Rusuvori - Mekdonald 1:6, 6:4, 6:4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve