Nova vest
Tenis

Nedelja, 31.07.2022.

22:45

Pomračenje Alkarasa u Hrvatskoj – dva gema u dva seta, titula Sineru

Italijanski teniser Janik Siner osvojio je turnir iz ATP 250 serije u Umagu, što je njegova prva titula u 2022. godini.

Izvor:

Autor:

Pomračenje Alkarasa u Hrvatskoj – dva gema u dva seta, titula Sineru
EPA/ANDY RAIN

Bolji u finalu je bio bolji od Karlosa Alkarasa nakon preokreta rezultatom 2:1 (6:7, 6:1, 6:1) i tako osvojio prvu titulu na šljaci u karijeri. Ujedno je naneo još jedan veliki poraz Alkarasu nakon što ga je eliminisao sa ovogodišnjeg Vimbldona – i to na turniru koji je prvi koji je 19-godišnjak osvojio u karijeri.

Prvi set je sve samo nije najavio kako će izgledati preostala dva. Nismo videli niti jednu brejk šansu na bilo kojoj strani, te je set otišao u taj-brejk koji je pripao španskom teniseru.

Bolje je u tim trenucima igrao Alkaras na drugi servis i baš na njega osvojio neke poene koji su možda i odlučili osvajača neizvesnog prvog seta.

Međutim, ako je prvi bio takav, onda preostala dva zasigurno nisu. U njima je Alkaras osvojio ukupno samo dva gema. Na taj način je Siner postao prvi teniser ove sezone koji je Alkarasa pobedio u situaciji u kojoj je ovaj osvojio prvi set.

Alkaras je imao čak tri brejk lopte na startu drugog seta, nije ih iskoristio i nakon toga je usledio brejk Sinera. Sledeća dva gema su nalikovala ovom, španski teniser nije iskoristio brejk lopte dok Siner jeste i došao do nedostižne prednosti, a potom i izjednačenja.

Alkaras je i u trećem setu prvi imao brejk loptu i ponovo je usledio isti scenario. Nije ih iskoristio, Siner jeste i naposletku stigao do potpunog preokreta. Tako je postao drugi italijanski teniser koji je savladao Alkarasa u samo nedelju dana. Najpre je to uradio Lorenco Museti u finalu turnira u Hamburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve